Nie jesteś zalogowany.
Gorszej LNki nie było? Jezu, Overshita kupili. Ale rzal i bul.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
A czytałeś to chociaż, że tak shitujesz? Jedyne na razie dostępne tłumaczenie było robione z chińskiego a nie bezpośrednio z oryginału więc wstrzymałbym się z oceną.
GG: 1677958
Widziałem to rakowe anime i tyle w zupełności mi wystarczy. To jest tak słabe, że książka tego nie uratuje. I swoją drogą, to tłumaczenie prościej się robi z chińskiego niż z japońskiego (jeśli na chiński dobrze przetłumaczyli). O niebo łatwiej ogarnąć znaczenie znaków etc.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-05-13 17:53:23)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
LN jest w tym przypadku znacznie lepsza od anime. W powieści jest sporo opisów i przemyśleń głównego bohatera i strażników. W anime niestety nie udało im się oddać w całości tej książki.
Spostrzeżenie ode mnie: opis wygląda jak najbardziej ok. Może tłumaczka czegoś się nauczyła i nie odwali fuszerki jak przy SAO.
Jak dla mnie, to z ich tłumaczeniem mogą se to wsadzić głęboko...
No, chyba że zdarzy się prawdziwy cud i przetłumaczą to normalnie - ta, jasne...
Ale angielskie wydanie mnie trochę kusi
Ostatnio edytowany przez kuru (2016-05-13 18:17:28)
Książki o grach to się tylko z Yen Pressu opłaca brać. Polskie wydawnictwa przeprowadzają takie kastracje słownictwa, że to jakiś żal jest. Miejscami nie idzie się połapać, o co chodzi, bo baran jeden z drugim wywalił kluczowe słówko.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
I w jaki sposób zmieni to fakt, że wydawnictwa wydają praktycznie same MMO szity, których w dodatku nie potrafią normalnie przetłumaczyć? Jest tyle ciekawszych pozycji do wydania, no i może tam tłumaczenia tak nie skopią.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
I w jaki sposób zmieni to fakt, że wydawnictwa wydają praktycznie same MMO szity, których w dodatku nie potrafią normalnie przetłumaczyć? Jest tyle ciekawszych pozycji do wydania, no i może tam tłumaczenia tak nie skopią.
Jedna jaskółka w postaci ssało wiosny nie czyni...
W Polsce wydano LN o tytułach: SAO, DRRR, Zerowa Maria, Blask Księżyca, Log Horizon, NGNL, Overlord, All you need is kill.
Z dłuższych tytułów w zasadzie jest tylko DRR i same MMO, a poziom tłumaczeń wysoce niesatysfakcjonujący.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-05-13 20:03:47)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
W Polsce wydano LN o tytułach: SAO, DRRR, Zerowa Maria, Blask Księżyca, Log Horizon, NGNL, Overlord, All you need is kill.
Z dłuższych tytułów w zasadzie jest tylko DRR i same MMO, a poziom tłumaczeń wysoce niesatysfakcjonujący.
I tylko SAO jest o MMO... reszta zaznaczonych dzieje się w światach podobnych do gier albo gdzie panują podobne zasady - nie w samych grach.
I tylko SAO jest o MMO... reszta zaznaczonych dzieje się w światach podobnych do gier albo gdzie panują podobne zasady - nie w samych grach.
Tak, a świstak siedzi i zawija je w te sreberka.
[CIACH MOD]
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Jak chcesz wiedzieć dlaczego są takie a nie inne proporcje wydawanych u nas LN to proponuję popatrzeć sobie co jest popularne w Japonii, dobra ich połowa to różnej maści popłuczyny po MMO.
Znalezione na: https://www.reddit.com/r/LightNovels/co … l_3_4_now/
Takie tam z Overlorda od YP
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2016-05-20 12:02:12)
Chyba pomyliły ci się tematy, to temat o Kotori a nie JG
Chyba pomyliły ci się tematy, to temat o Kotori a nie JG
http://mangastore.pl/overlord-p-1563.html
Wydawca polski: Kotori
Jak mi się wydanie SAO od Kotori nie podobało to po cichu liczę, że utrą nosa J.G tymi kolorowymi panelami
Ostatnio edytowany przez KieR (2016-05-20 13:46:21)
ill napisał:Chyba pomyliły ci się tematy, to temat o Kotori a nie JG
http://mangastore.pl/overlord-p-1563.htmlWydawca polski: Kotori
To była ironia
Cóż, pewnie dlatego, że nic od JG nie mam, to nie załapałem.