#7181 2016-03-27 11:49:58

Sado
Użytkownik

Odp: Nowy sezon anime już za pasem

Luk4S napisał:
Animazon napisał:

Choć wolałbym Apokryf to jednak ta wiadomość bardzo mnie ucieszyła. Fate/Extra to przede wszystkim Red Saber (BTW, to nie ta sama postać co znana nam Arturia) ze swoim absurdalnym strojem i pozbawionym osobowości mistrzem (ciekawe jak to rozwiążą w ekranizacji). Zastanawia mnie też czy zekranizują razem z Fate/Extra Fate/Extra CCC - z tego co widzę, wiele historii poszczególnych mistrzów i sług jest rozwinięta dopiero w kontynuacji i chyba dobrze było by to też zobaczyć.

https://www.youtube.com/watch?v=-GMrOxRmJXA

To ten? Bo ja tam za bardzo nie ogarniam to uniwersum.

Nie. http://typemoon.wikia.com/wiki/Hakuno_Kishinami

aaxbae.jpg

"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan

#7182 2016-03-27 13:55:35

Animazon
Użytkownik

Luk4S napisał:
Animazon napisał:

Choć wolałbym Apokryf to jednak ta wiadomość bardzo mnie ucieszyła. Fate/Extra to przede wszystkim Red Saber (BTW, to nie ta sama postać co znana nam Arturia) ze swoim absurdalnym strojem i pozbawionym osobowości mistrzem (ciekawe jak to rozwiążą w ekranizacji). Zastanawia mnie też czy zekranizują razem z Fate/Extra Fate/Extra CCC - z tego co widzę, wiele historii poszczególnych mistrzów i sług jest rozwinięta dopiero w kontynuacji i chyba dobrze było by to też zobaczyć.

https://www.youtube.com/watch?v=-GMrOxRmJXA

To ten? Bo ja tam za bardzo nie ogarniam to uniwersum.

Gorzej, to Hakuno Kishinami - dziewczyna lub chłopak, protagonista gry na której seria będzie bazowała. Problem, że to taka czysta kartka, na którą gracz może nałożyć swoją własną osobę, lub odgrywać jakąś inną postać (jako to w RPG). Skutkuje to oczywiście tym, że postać jest pozbawiona historii, osobowości i własnych celów.

#7183 2016-03-27 15:22:55

Kamiyan3991
Użytkownik

UndeadHunter napisał:

Jeśli adaptacja Heaven's Feel będzie przynajmniej tak dobrze wykonana jak Unlimited Blade Works, to szykuje się niekiepska jazda. Zastanawia mnie jak podejdą do relacji

Pokaż spoiler
Sakura x Shinji.

Tylko HF musiałoby być najpierw dobre, a po słabiutkim UBW mam co do tego duże obawy.

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#7184 2016-03-27 15:31:52

Zarathustra
Użytkownik

Z tego Anime Japan 2016 przygarnę Amanchu, Mob Psycho 100 i kontynuację średniego, ale zdatnego do obejrzenia Bahamuta.

Do tego kolejny sezon Gundam IBO i drugi cour grzesznej przyjemności w postaci Bubuki Burangi, który mimo swojej chłamowatości okazał się dosyć rozrywkowym śmiecidłem.

#7185 2016-03-28 09:58:15

max-kun
Użytkownik

Nowy trailer 2 sezonu + PV basenowej [cyckowej] OAV Soumy ANN

Z okazji 10-lecia serii, Zegapain otrzyma film kinowy [kompilacyjny?], z nowymi scenami i postaciami ANN

Ostatnio edytowany przez max-kun (2016-03-28 09:59:29)

#7186 2016-03-29 08:39:46

NWW_Station
Użytkownik

Gundam Unicorn jako serial?

Klik.

#7187 2016-03-29 10:51:16

marek2fgc
Użytkownik

NWW_Station napisał:

Klik.

Już parę miesięcy temu była o tym mowa i to będzie po prostu przerobienie kinówek na odcinki bez dodatkowych scen, za to będą dodane openingi i endingi.

Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2016-03-29 10:55:27)

#7188 2016-03-29 11:17:26

NWW_Station
Użytkownik

marek2fgc napisał:
NWW_Station napisał:

Klik.

Już parę miesięcy temu była o tym mowa i to będzie po prostu przerobienie kinówek na odcinki bez dodatkowych scen, za to będą dodane openingi i endingi.

Sorki, przeoczyłem to info. W każdym razie "nic ciekawego" oczkod

#7189 2016-03-29 21:17:43

Kamiyan3991
Użytkownik

Crunchy chyba przeżywa drugą młodość, bo oprócz Akademii Bohaterów zgarnęli wszystko, co było do zgarnięcia.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-03-29 21:18:10)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#7190 2016-03-29 21:25:13

Nala_Alan
Użytkownik

No i dobrze, nie będzie trzeba się z Funimation™ (You should be watching.) użerać.

#7191 2016-03-31 08:40:38

NWW_Station
Użytkownik

W ramach promocji nowego Final Fantasy stworzono anime: Final Fantasy: The Brotherhood. Jest już nawet do pobrania/obejrzenia oczkod

#7192 2016-03-31 21:23:33

FAiM
Użytkownik

4OY9v1M.jpg
Zapowiedziano animowaną adaptację kolejnej VN-ki od key Planetarian: The Reverie of a Little Planet
http://key.visualarts.gr.jp/product/pla … index.html

Pokaż spoiler
Żeby nie było, ale w Japonii jest już 1 kwietnia oczkod

Ostatnio edytowany przez FAiM (2016-03-31 21:25:27)

K5Cqyo6.png?1

#7193 2016-03-31 22:32:52

NWW_Station
Użytkownik

@up
To pewnie ściema. Ciekawe, jak niby by mieli to rozciągnąć smile_big

#7194 2016-04-01 18:41:12

FAiM
Użytkownik

FAiM napisał:

4OY9v1M.jpg
Zapowiedziano animowaną adaptację kolejnej VN-ki od key Planetarian: The Reverie of a Little Planet
http://key.visualarts.gr.jp/product/pla … index.html

Pokaż spoiler
Żeby nie było, ale w Japonii jest już 1 kwietnia oczkod

A jednak to nie był żart: http://planetarian-project.com/ oczkod

Również pojawiło się 2 PV Rewrite:
>> PV2 <<

K5Cqyo6.png?1

#7195 2016-04-01 20:42:58

max-kun
Użytkownik

Dopiero co skończyło się Rakugo, a już zapowiedzieli 2 sezon wow . ANN

Working dostanie kolejne animu ANN

Ostatnio edytowany przez max-kun (2016-04-01 20:52:59)

#7196 2016-04-01 21:00:01

Kamiyan3991
Użytkownik

Working dostanie kolejne animu.

Buk nie istnieje.

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#7197 2016-04-02 20:40:16

Sado
Użytkownik

Czas na podsumowanie sezonu. Jak zwykle oceny idą od pozycji, która najmniej mi się podobała.

Dragon Ball Super - w tym sezonie mamy już pewne podwyższenie poziomu. Wreszcie koniec z powtarzaniem materiału z filmów wzbogaconego o bezsensowne fillery, nowy arc skupiający się niemal wyłącznie na walkach spełnia swoją rolę całkiem nieźle... jak na Dragon Balla, którego jednak uważam za dosyć słabego w kategorii bitewnych shouenów. No ale czuć klimat poprzednich pozycji, a i tym razem napieprzanka nie jest taka rozwleczona i nudna jak w DBZ. Chociaż manga wychodzi jeszcze bardziej na plus - tam walki są jeszcze szybsze. Jeśli ktoś zastanawia się na obejrzeniem i jest fanem DB - to polecam, ale tylko od nowego arcu. Jeśli nie przepada za tym uniwersum - trzymać się z daleka. 3+/10

Hai to Gensou no Grimgar - ta bajka zyskałaby bardzo dużo, gdyby podkręcić jej tempo. Tak o 300%. Rozumiem, że wydłużanie akcji może służyć większym polubieniem bohaterów, może nawet zżyciem się z nimi, przez to później niektórzy podchodzą bardziej emocjonalnie do ich rozterek czy przykryw wydarzeń, ale nie może być tak, że takie "wypełnianie akcji" zajmuje ponad połowę czasu antenowego. Nie mówiąc już o tym, że to nie działa wtedy, gdy postaci są nudne. A w Grimgarze takie są. Ktoś mógłby powiedzieć, że są po prostu ludzkie i normalne, ale to też nieprawda. Są przedstawione na odpieprz, często mają zarysowane jakieś pojedyncze cechy, a reszta po prostu jest pusta. Ciekawie wyszła im w sumie tylko Mary, reszta nie pozostawiła po sobie żadnych wrażeń, jakby ich tam nie było, no, może z wyjątkiem Ranty, który mnie irytował przez większość seansu. Fabuła? Prawie jej nie było. Anime było zbyt spokojne i w sumie mógłbym polecić je tylko ludziom, którzy właśnie lubią takie klimaty. Ja przewijałem. 4/10

Ojisan and Marshmallow - jestem aż zdziwiony, że to obejrzałem. Z reguły nie tykam durnowatych shortów, a tutaj jakoś tak mnie wzięło i pochłonąłem to bez problemu. Mimo że planowałem dać sobie z nią spokój po pierwszych dwóch odcinkach, to jednak co tydzień wracałem do niej i poświęcałem jej tę parę minut. Czasem nawet doprowadziła mnie do śmiechu. Nic szczególnego i raczej nie polecam, są na pewno zabawniejsze pozycje, ale jeśli komuś się spodobały z jeden czy dwa odcinki, to myślę, że śmiało może sięgnąć po resztę. 4+/10

Koyomimonogatari - z jednej strony to najsłabsza część o przygodach Araragiego i spółki, ale spodziewałem się, że nie będzie ona miała żadnego większego wpływu na fabułę, a będzie jedynie jej ewentualnym uzupełnieniem, tymczasem ostatni odcinek całkowicie zaprzeczył mojemu myśleniu. Jednym słowem - lepiej obejrzyjcie, zwłaszcza końcówkę, jeżeli czekacie na kolejne części Monogatari. Z poprzednimi odcinkami różnie - czasem były bardzo słabe, innym razem trzymały poziom. Jeśli ktoś nie miał wcześniej styczności z tym uniwersum - zdecydowanie odradzam. 4+/10

Dimension W - również bardzo nierówna seria. Początkowe odcinki całkiem ciekawe, środkowe raczej nudne, a na sam koniec duży arc popychający nagle fabułę do przodu. Uważam, że popełniono tutaj błąd, dając temu anime tylko 12 odcinków. Ta seria miała potencjał na dłuższy sezon, gdzie mogliby trochę bardziej "rozwlec" poszczególne historie, gdyż wydawały się zrobione na odwal i trochę pustawe. Postaci całkiem przyjemne, fabuła ostatecznie też niczego sobie, ale mimo wszystko pozostał pewien niesmak. Jeśli ktoś zastanawia się nad obejrzeniem tej serii, ale pierwsze odcinki nie przypadły mu do gustu, to niech da sobie spokój. 5/10

Gate 2 - jak dla mnie seria raczej cały czas trzymała poziom jedynki. Klimat miejscami wydawał mi się trochę inny, ale jako rozrywkowa bajka z elementami fanserwisu spełnia swoją rolę całkiem dobrze i bez "narzucania się". Z tego, co wyczytałem, to zekranizowano w sumie 3 tomy powieści w ciągu 24 odcinków, zostały już tylko 2, więc osobiście liczę, że uda im się domknąć historię, jeśli wypuszczą jeszcze jeden 13-odcinkowy sezon i w sumie trzymam za to kciuki, bo to niezłą seria na rozerwanie się. 5+/10

Assassination Classroom 2 - lecą do przodu jak cholera. Przyspieszyli znacznie tempo w porównaniu do poprzedniej części i teraz jestem już pewien - chcą zakończyć historię na tym sezonie. I uda im się to bez większych cięć w fabule. Porównując do mangi - trochę materiału wywalają, ale czy to źle? Trudno mi stwierdzić. Skupiają się na fabule, czasem rezygnując z mniej ważnych elementów czy niektórych gagów. Na pewno lepiej by było, gdyby ekranizowali trochę więcej, ale wtedy mogliby wprowadzić pewną monotonię. Osobiście uważam, że przyspieszenie akcji i pominięcie niektórych fragmentów wychodzi na plus, a druga seria jest lepsza od pierwszej. A w kolejnych odcinkach czekają nas już głównie historie skupione na fabule, a nie komedii, więc imo tylko będzie na plus. 6-/10

Durarara!!x2 Ketsu - wreszcie! Trochę smutno mi się robiło, patrząc, jak kastruję tę Durararę, mieszcząc po 4 tomy LN w 12-odcinkowej serii. Nie wyszło wprawdzie fatalnie, ale jak dla mnie to spory cios dla tego uniwersum, które w końcu miało tak duży potencjał. Gdyby rozbić to na 5 sezonów zamiast na 3 i dać ludzi, którzy potrafiliby utrzymać poziom graficzny z pierwszej serii, to wiem, że bawiłbym się znacznie, znacznie lepiej. Nawet charakterystyczne OP i ED zniknęły gdzieś w połowie. Szkoda, jestem rozczarowany patrząc na ogół bajki, ale mimo wszystko oglądało się całkiem nieźle, zapominając o zmarnowanym potencjale. 6-/10

Ajin -  wprawdzie zostały jeszcze 2 odcinki do końca, ale nie chce mi się czekać z napisaniem opinii. Wielu ludzi odrzuca styl graficzny w produkcjach Polygon Pictures, ale mnie się on podoba. Boli mnie tylko te 13 odcinków, to zdecydowanie za mało na tego typu serię. Jesteśmy już przy końcu, a bajka dopiero się rozkręca, aż prosi się o kolejne 13. Problemem jest to, że manga ma trochę mało rozdziałów, więc trudno coś takiego wykonać. Jak dla mnie trochę za wolne tempo, mogliby je delikatnie przyspieszyć. Główny bohater na początku nie wydawał mi się zbyt ciekawy, lecz z czasem zasłużył sobie na moją sympatię. Pozostali - nawet nawet, Satou wyróżnia się najpozytywniej na tle reszty. Fabularnie daje radę, ale widać, że to dopiero wstęp do historii. Chyba przerzucę się całkiem na mangę. 6/10

Haikyuu 2 - jedna z lepszych sportówek z ostatnich lat. Postaci daje się bardzo polubić, a mecze są ciekawe i nieprzesadzone, jak miało to miejsce w Kuroko no Basket. Pierwsza połowa była trochę nudna, ale dalsza część całkowicie to nadrobiła, gdy skupiono się już na meczach. Do tego urzekł mnie drugi ending, do teraz lubię go sobie od czasu do czasu puścić. Cieszę się, że zapowiedziano kolejną serię, myślę, że będzie jeszcze lepsza, gdyż skupi się wyłącznie na meczach. Polecam! 6+/10

Boku dake ga Inai Machi - czarny koń sezonu, który początkowo zachwycił wszystkich, lecz przy końcu pozostawił niewielki niesmak. Na pewno zgodzę się po części - początkowo ta pozycja serio złapała za serce i oglądało się wyśmienicie. Miała to, czego większość obecnych bajek nie posiada. Problem zaczął się przy wyrzucaniu i zmienianiu materiału z pierwowzoru. Nie jestem przeciwnikiem oryginalnych zakończeń i wycinania rozdziałów z mangi, wręcz przeciwnie, czasem wychodzi to na plus. Ale nie tutaj. Na początku pominięto mało istotne fragmenty, lecz później okrojono wiele zbyt ważnych rzeczy. Samo oryginalne zakończenie na pewno nie uważam za fatalne, ale w mandze to wyszło lepiej (mimo że uważam, iż komiks też trochę podupadł na końcówce). Bajka na plus, bardzo fajna, polecam, ale proszę się przygotować na niewielkie rozczarowanie pod koniec. I sięgnąć po mangę! Gdyby ta seria dostała jeszcze jakieś 3 dodatkowe odcinki, to myślę, że wypadłaby znacznie lepiej. 7/10

Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu TV - jak dla mnie hit sezonu zima 2016. Świetne, ciekawe postaci i wyśmienicie pokazane relacje pomiędzy nimi. Każdy odcinek przynosił mi masę radochy, przy żadnym się nie wynudziłem, wręcz przeciwnie, czekałem z niecierpliwością na każdy następny. A to wszystko za sprawą Sukeroku i Kikuhiko, gdyż sama fabuła jakaś wybitna nie była. Dlatego też martwi mnie trochę wieść o kolejnej serii. Historia tej dwójki była w końcu retrospekcją, która została zakończona, trudno mi sobie wyobrazić, bym z podobną chęcią oglądał przygody Yotarou i Konatsu. Ale szansę na pewno dam. Polecam każdemu! 7+/10

Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans - a tutaj mój hit poprzedniego sezonu - jesieni 2015. O raju, ta seria z każdym kolejnym odcinkiem była coraz lepsza. I wizualnie, i fabularnie. Dawno się tak nie wybawiłem. Wprawdzie nie mam zbyt dużego doświadczenia z Gundamem, jedynie 079 i część Zety, ale mogę stwierdzić jedno - pierwszy Gundam to szmatławiec przy Orphansach. Tutaj jest wszystko to, czego brakowało mi podczas seansu starego Gundama: porządnie wykonanych postaci. Znowu mamy bandę dzieciaków biorących udział w wojnie na ogromną skalę, ale tym razem widać to odbicie na psychice tych dzieci w bardzo głębokim stopniu, a nie żałosne zagrania, jakie serwowano nam z Amuro. Zwłaszcza 23 odcinek pozostanie na długo w mojej pamięci z obrazem dzieciaków pragnących zemsty i kibicujących brutalnemu, bezlitosnemu rozlewowi krwi oraz dorosłych próbujących ich powstrzymać przed tym obrazem. Świetnie wykreowano także rozwój postaci, decyzje Orgi, jego późniejsze wahania, niepewności, zmiany w Kudelii oraz całym Tekkadanie. Również im dalej, tym lepiej z grafiką i animacją, walki są bardziej żywe i spektakularne. Niesamowicie polubiłem głównych bohaterów, co zdarza mi się niezmiernie rzadko, Orgę i Mikazukiego uważam za najlepsze postaci ostatnich sezonów, a zaraz za nimi mógłbym posadzić McGillisa. Historia w trakcie kolejnych odcinków również robiła się coraz ciekawsza. No i po jakimś czasie widz sam nie jest pewny, czy powinien kibicować bandzie dzieciaków, z którymi "zżył się" od pierwszych odcinków, gdyż zaczyna się wydawać, że gdzieś się oni zagubili i to ich przeciwnicy mają większą rację. Oby kolejny sezon był równie dobry! 8+/10

Gintama - Nie ma co się rozpisywać. Królowa komedii i parodii, a jednocześnie niesamowicie porządna robota przy poważnych arcach. Do zarzucenia mam tylko jedno: pominięcie wielu śmiesznych arców. Mogliby je zekranizować wcześniej i nie kończyć na "Shinsengumi Farewell", lecz wziąć się za kolejną historię. Ale i tak wyszło świetnie. -9/10

aaxbae.jpg

"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan

#7198 2016-04-07 19:43:18

FAiM
Użytkownik

Pojawiło się PV Kimi no Na wa.:
>> PV <<

K5Cqyo6.png?1

#7199 2016-04-07 20:13:56

bodzio
Użytkownik

Macross... co oni z tobą zrobili...

wladza1.png

#7200 2016-04-07 21:52:32

Nesbro
Użytkownik

bodzio napisał:

Macross... co oni z tobą zrobili...

Nic niezwykłego. Stary pomysł zaadaptowany do dzisiejszych odbiorców.

Stopka forum

© Animesub.info 2024