Nie jesteś zalogowany.
Tylko czy nie lepiej jakby Waneko wybierało te dzieła, których w ogóle nie musi cenzurować?
Zresztą z tego co wiem, to zgodnie z polskim prawem nie nagość jest zakazana, ale erotyka z loli (zresztą to samo z prawdziwymi).
Wyrwać zbędne kartki. Nikt dla gołej rysowanej dupy nie będzie łamać prawda, chyba że est debilem.
Wyrwać zbędne kartki. Nikt dla gołej rysowanej dupy nie będzie łamać prawda, chyba że est debilem.
Ken-chan ma inne zdanie. Ken-chan by palił na stosie ocenzurowane dzieła niczym naziści książki w Berlinie 10 maja 1933 roku.
Klient płaci, klient wymaga. Niech tam w Japonii każą rysownikowi zrobić ilustracje poprawną obyczajowo na rynek kraju kwitnącej cebuli.
Kenshiro by palił na stosie ocenzurowane dzieła niczym naziści książki w Berlinie 10 maja 1933 roku.
Naucz się koleś jednego. Pisz zawsze za siebie. Wiem, że lubisz zgrywać barana, ale nie przesadzaj.
Klient płaci, klient wymaga.
No tak. Płaci i ma z cenzurą. Ściąga za darmo i ma bez cenzury.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2016-03-24 01:30:07)
Luk4S napisał:Kenshiro by palił na stosie ocenzurowane dzieła niczym naziści książki w Berlinie 10 maja 1933 roku.
Naucz się koleś jednego. Pisz zawsze za siebie. Wiem, że lubisz zgrywać barana, ale nie przesadzaj.
Zarathustra napisał:Klient płaci, klient wymaga.
No tak. Płaci i ma z cenzurą. Kradnie za darmo i ma bez cenzury.
Pomijając fanserwis, warto w ogóle kupić NGNL, bo bajka była średnia?
Chyba nawet nie napisali, że na pewno ocenzurują, a burda na ileś tam stron, smutne. Osobiście bardziej bym się żalił na ich tłumaczenie, bo jeśli będzie na podobnym poziomie co Maria... To sobie daruję. Miałem to w łapach i literówek, podwójnych spacji, przecinków po spacji i podobnych jazd od groma (a jakimś ortofaszystą nie jestem, mój brat to czytał i jeszcze więcej widział, bo załamywał ręce). W dodatku samo wydanie jakieś takie na siłę mangowe, że trochę trudno się czyta. Napisy na kolorowych stronach zlewają się z tłem... Słowem: chyba nawet lepiej to SAO wypadło na naszym rynku (chociaż pewnie brzmi to absurdalnie). Wprawdzie w Marii chyba nic nie przekręcali oraz styl lepszy, ale wspomniane wpadki mnie trochę zniechęcają. Chociaż historia wydaje się ciekawa.
@Kenshiro
Nie lubię ludzi z takim podejściem. Jakby było dobrze, nic byś nie napisał i nie kupił. Jak jest źle, piszesz, że nie bierzesz, bo coś popsuli. Ta ich cenzura to nie jest zamalowanie obrazka czy jego wycięcie, tylko umieszczenie liter, które miały być obok i to nawet nie potwierdzili, czy będą tak robić na pewno. W dodatku obraz w ln to chyba najmniej istotny element (ln się kupuję, żeby poczytać, a nie oglądać obrazki, lol). Chociaż, do kogo ja piszę, zrobiłeś burdę na innym portalu, w którym nawet się wstydzisz tego nicku pokazać (chyba że jest odwrotnie i tutaj się wstydzisz), bo ktoś śmiał mieć inne zdanie od ciebie.
@Lepanto
Liczysz, że historia będzie odmiennie inna? Rozbudowana itd, owszem, ale w tym samym stylu.
Ostatnio edytowany przez NWW_Station (2016-03-24 09:46:00)
Chyba nawet nie napisali, że na pewno ocenzurują, a burda na ileś tam stron, smutne. Osobiście bardziej bym się żalił na ich tłumaczenie, bo jeśli będzie na podobnym poziomie co Maria... To sobie daruję. Miałem to w łapach i literówek, podwójnych spacji, przecinków po spacji i podobnych jazd od groma (a jakimś ortofaszystą nie jestem, mój brat to czytał i jeszcze więcej widział, bo załamywał ręce). W dodatku samo wydanie jakieś takie na siłę mangowe, że trochę trudno się czyta. Napisy na kolorowych stronach zlewają się z tłem... Słowem: chyba nawet lepiej to SAO wypadło na naszym rynku (chociaż pewnie brzmi to absurdalnie). Wprawdzie w Marii chyba nic nie przekręcali oraz styl lepszy, ale wspomniane wpadki mnie trochę zniechęcają. Chociaż historia wydaje się ciekawa.
A ja miałem zamawiać Marę z kolejną paczką mang... to mnie powstrzymałeś.
A ja miałem zamawiać Marę z kolejną paczką mang... to mnie powstrzymałeś.
Smutne jest to, że głupi word by im większość pewnie tych literówek poprawił. Nie rozumiem takich wpadek. Zobaczymy poziom Studia JG. Najlepiej wydane/przetłumaczone ln w Polsce to moim zdaniem: Na skraju jutra (dobry styl, mało literówek itd., ale okładka tragiczna) oraz Blask księżyca (świetnie wydane, zgrabnie przetłumaczone i prawie bez literówek)
Niestety, ale literówki i inne babole to w mangach Waneko norma, więc (niestety) jakoś mnie nie zdziwi większa ich ilość w książce. Smutną normą na polskim rynku wydawnictw i to nie tylko mangowych jest oszczędzanie na korekcie, co później mocno się mści, ale w tym wypadku nauka idzie w Las
Ostatnio edytowany przez ill (2016-03-24 17:42:34)
GG: 1677958
Niestety, ale literówki i inne babole to w mangach Waneko norma, więc (niestety) jakoś mnie nie zdziwi większa ich ilość w książce. Smutną normą na polskim rynku wydawnictw i to nie tylko mangowych jest oszczędzanie na korekcie, co później mocno się mści, ale w tym wypadku nauka idzie w Las
Och, ale czy to jest w ogóle do uniknięcia? Przecież tam tekstu jest cała masa, a literówek ciężko uniknąć nawet czytając tekst wiele razy. Mózg ludzki jest w tym wypadku bardzo zawodny, bo sam sobie ustawia literki we właściwej kolejności. Potrafi też dopowiadać zjedzone wyrazy.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2016-03-24 18:07:01)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Opuszczasz się, kafelku.
ACONY
Gatunek/tematyka: seinen, dramat, tajemnica, supernatural, fantasy, okruchy życia
Autor: Kei Tome
Ilość tomów w Japonii: 3 (u nas wydanie 3w1)
Sposób wydania: format powiększony, WYDANIE 3w1 (razem 510 stron), kolorowe strony, obwoluta
Cena za tom: 34,99 zł
Premiera: 1 kwietnia 2016
W tamtym roku właśnie 1 kwietnia ogłosili mangę, która nie była żartem. Ciekawe, jak tym razem.
z poważnych rzeczy niech sobie lepiej nie żartują.
każdy tom Tome Kei biorę w ciemno ...
500 stron za 35zł to chyba tania ta licka była.
500 stron za 35zł to chyba tania ta licka była.
Może ziarno prawdy jest w tej wiadomości. Kto ich tam wie
Jednak to nie fejk <:3
http://waneko.com.pl/acony-juz-w-sprzedazy/
Jednak to nie fejk <:3
http://waneko.com.pl/acony-juz-w-sprzedazy/
Waneko ponownie strollowało wszystkich
Waneko wyda: DIMENSION W
Gatunek/tematyka: science-fiction, akcja, seinen
Autor: Yuji Iwahara
Ilość tomów w Japonii: 10, seria dalej powstaje
Sposób wydania: format standardowy, kolorowe strony, obwoluta
Cena za tom: 19,99 zł
Premiera 1 tomu: 26 lipca 2016Opis fabuły
Witajcie w roku 2072, w którym sen genialnego wynalazcy Nicoli Tesli o ogólnie dostępnej i taniej energii elektrycznej nie jest już tylko sennym marzeniem, ale rzeczywistością! W tym świecie potężne elektryczne „cewki” są wykorzystywane do zasilania praktycznie wszystkiego: pojazdów, urządzeń oraz… broni. Odzyskiwaniem „cewek” wykorzystywanych w nielegalnych celach zajmuje się (za pieniądze) Mabuchi Kyoma. Nie wie on jeszcze, że jego kolejne, zdawało by się zwyczajne, zlecenie sprawi, że na jego drodze stanie pewna dziwna młoda dziewczyna.