Nie jesteś zalogowany.
Dobry wieczór. Niedawno miałem potrzebę pobrać coś z http://pan.baidu.com (wymagana rejestracja z potwierdzeniem telefonem) i za cholerę nie udało mi się w internetach znaleźć serwisu, który miałby w swojej ofercie odbieracz esemesów z chińskim numerem telefonu. Sprawa nie daje mi spokoju, może ktoś z was miał z tym do czynienia bądź lepiej przeszukuje sieć. Sprawa jest o tyle istotna, że od pewnego czasu różne chińskie strony zaczęły wymagać weryfikacji SMS i ewentualna stronka (ostatecznie apka) przyda się na przyszłość.
Ostatnio edytowany przez vegeta391 (2016-03-04 20:43:09)
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
Rozumiem, ze znaleziony przez ciebie serwis wysyłający esemesy do UK miał możliwość odbierania chińskim numerem, tak? Raczej nic mi to nie pomoże, ale dzięki.
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
Hah, okazało się, że można się zarejestrować zwykłym polskim numerem xD
Szczegóły jeden koleś wyjaśnia tutaj.
Chińczycy niespecjalnie przejmują się prawami autorskimi twórców z innych krajów, więc jest tam masa rzeczy. Znajdowałem tam wydania, których nigdzie już nie było, bo ktoś robił np. na swój użytek i przy okazji wrzucał na nyaa, ale seedy już dawno umarły.
To usługa "chmurowa" i bardzo łatwo można kopiować czyjeś udostępnione pliki na swój dysk, więc nic tam nie ginie. Zachodnie serwisy mają podobną funkcjonalność, ale bezpośrednie linki do folderów na dysku Baidu znajdziesz w google, czego nie można powiedzieć o dysku google lub mega.
Subarashi wyjaśnił sprawę.
Raczej nie znacie chińskiego i Chińczyków, więc niestety nie wiecie jakie tam mają term and conditions na baidu.
Powielacie nieprawdę.
Mam znajomego, który akurat posiada sporo kontaktów z Chińsko-języcznymi ziomkami i coś tam mi mówił o baidu.
Właśnie na baidu sporo plików leciało (nawet to nie były pliki z Chin ani jakkolwiek z nimi związane), do czasu, gdy z tego powodu ludzie zaczęli szyfrować pliki. Zwykłe hasło na archiwum wystarczy.
Niszczy to mit, że Chińczycy mają gdzieś prawa autorskie, przynajmniej w sprawie baidu.
Ostatnio edytowany przez kishida (2016-03-05 23:16:41)
Czy ktoś dałby radę pobrać najnowszego moda do Heroes 3?
http://pan.baidu.com/share/link?shareid … 4038699844
I umieścił na czymś normalnym?
Czy ktoś dałby radę pobrać najnowszego moda do Heroes 3?
http://pan.baidu.com/share/link?shareid … 4038699844
I umieścił na czymś normalnym?
Sam możesz to pobrać JDownloaderem
Czy baidu ma blokadę lokacji?
Zarejestrowałem się, chciałem przesłać plik, ale za każdym razem wyskakuje błąd i ostrzeżenie
Masz przecież napisane, że jakiś plik łamie regulamin i ma zablokowane udostępnianie. Plus lepiej z chińskiego tłumaczy na angielski niż na ten "polski".
Jakby ktoś szukał sposobu na pobranie z baidu, to napiszę krótki poradniczek:
1. Instalujemy te 2 skrypty: skrypt 1, skrypt 2. Oczywiście potrzebny jest menadżer skryptów, dla Firefoxa jest to Greasemonkey, dla Chrome'a Tampermonkey.
2. Ściągamy Internet Download Manager. Instalujemy i pozwalamy na integrację z przeglądarką
3. Wchodzimy na baidu, ściągamy plik klikając normalnie w przycisk downloadu (jeden z tych). Jeśli wyskoczy nam captcha, wpisujemy ją, a po jej wpisaniu przeniesie nas do IDM'a. Klikamy Start Download i już.
Ostatnio edytowany przez meowchin (2017-05-21 19:20:02)