Nie jesteś zalogowany.
Zmian? Nie wiem, nie czytam mangi. Pewnie mniej niż w animcu Born. LN jest na 20 tomie, więc manga prawdopodobnie nigdy nie skończy adaptować materiału z książki. Zresztą, zajrzałem do 32 rozdziału, widzę tam Kokabiela, czyli to pewnie wciąż materiał z 3 tomu LN.
Edit:
Ta, to materiał z 3 tomu LN.
Źle Cię zrozumiałem, myślałem że pisząc "podróbka" chodzi Ci o jakieś poważne zmiany względem powieści. Anime Born warto obejrzeć dla Akeno i Rias
Ogólnie mangą nie jestem zainteresowany, ale jak już wcześniej pisałeś "gimbaza" pewnie napali się na ten tytuł.
Mangowa Toradora ukazuje się w JG od dłuższego czasu, więc widocznie sprzedaje się na tyle dobrze, że zdecydowali zaryzykować LN. Poza tym trzeba pamiętać o tym, że LN to kilkakrotnie więcej tekstu niż odpowiadająca mu objętoscią manga, więc też muszą ostrożnie wybierać co chcą wydawać z książek żeby wyrobić się z tłumaczeniami i woleli zabrać się za pewniaka czyli Loga niż GT.
Swoją drogą jakoś marnie widzę ten cykl 6 tygodni dla FT. Biorąc pod uwagę ich notoryczne opóźnienia, to jeśli wydadzą 7 tomów rocznie będziemy mogli uznać za sukces.
W ogóle cały ten cykl ukazywania się kolejnych tomów w zapowiedziach to raczej koncert życzeń, pewne są jedynie pozycje jakie są zpowiedziane na dany miesiąc, a i to nie zawsze się sprawdza.
Ostatnio edytowany przez ill (2016-02-12 11:25:35)
GG: 1677958
Fairy Tail w Polsce staje się faktem, he he
Tak, byli tacy, którzy myśleli, że anulują jak JPF xD
Ostatnio edytowany przez NWW_Station (2016-04-06 11:31:26)
Tak, byli tacy, którzy myśleli, że anulują jak JPF xD
Dlaczego JPF zrezygnowało z wydania Fairy Tail?
NWW_Station napisał:Tak, byli tacy, którzy myśleli, że anulują jak JPF xD
JPF nie zrezygnowało tylko zostało zrobione w bambuko przez Kodanshę. W skrócie: Wydacie tytanów, jak zadowoli nas sprzedaż to może zgodzimy się na FT [czyli wyszedł z tego taki mini szantażyk]. Poza tym, było to już wielokrotnie wałkowane, więc jak się wysilisz to sobie wygooglujesz więcej info nt. temat.
Ostatnio edytowany przez max-kun (2016-04-06 12:10:14)
FurryThales napisał:NWW_Station napisał:Tak, byli tacy, którzy myśleli, że anulują jak JPF xD
JPF nie zrezygnowało tylko zostało zrobione w bambuko przez Kodanshę. W skrócie: Wydacie tytanów, jak zadowoli nas sprzedaż to może zgodzimy się na FT [czyli wyszedł z tego taki mini szantażyk]. Poza tym, było to już wielokrotnie wałkowane, więc jak się wysilisz to sobie wygooglujesz więcej info nt. temat.
Pamiętam, było coś takiego. Dzięki
Kolejne ich nowości:
Co ciekawe, o Log Horizon cisza. nawet przykładowych stron nie dali, mimo że do reszty były. Czyżby obsuwa i wydadzą za rok jak Toradorę?
Póki co na gildii data ukazania się Loga to 16 V, więc nic dziwnego, że na razie o nim nie wspominają. Oczywiście jak to wygląda z premierami nie potwierdzonym na ich stronie to chyba powszechnie wiadomo
GG: 1677958
Póki co na gildii data ukazania się Loga to 16 V, więc nic dziwnego, że na razie o nim nie wspominają. Oczywiście jak to wygląda z premierami nie potwierdzonym na ich stronie to chyba powszechnie wiadomo
Log Horizon miał być przedpremierowo na Pyrkonie, więc pewnie wiesz, ile mają czasu
To DxD to mango?
Mango DxD jest adaptacją LN
Mango DxD jest adaptacją LN
To i tak nadal lipa.
Dla ciekawskich. Do tej pory wyszło 8 tomów mangu [i dopiero zaczyna się akcja z 3 sezonu anime]. Kreska jest strasznie nijaka, ale napalone gimbuski i tak kupią xd
Ostatnio edytowany przez max-kun (2016-04-06 18:13:32)
Max, masz jakieś informacje o golden time, bo nie wiem czy warto kupić.
Czyli dobrze myślałem, sama bajka starczy. Dzięki
Z tych linków można wywnioskować, że jeśli komuś podobało się anime, może brać.
Osobiście wziąłem na próbę. Mogę dać info, jak to wyszło. Czytałem 1 tom ln i oglądałem anime, więc początek mam w sumie obadany
A jednak
Wczoraj dostałem w łapki "Log Horizon". Wygląda przyzwoicie - wydanie bardzo podobne do tych od Kotori. Wygodnie się trzyma. Zastanowiło mnie, czemu nie ma kolorowych stron, ale może tak jest w oryginale. Poziom tłumaczenia ocenię po przeczytaniu, na wyrywki wyglądało zgrabnie