Nie jesteś zalogowany.
Nabyłem trochę animu, niestety większość jest niekompletna, a ich stan często taki sobie. Wybaczcie za reklamę pewnego sklepu internetowego, dopiero jak wrzucałem fotki zwróciłem na to uwagę. Aparat w tablecie też nie jest zbyt dobry, więc fotki trochę lipne.
Trafiłem na to przypadkiem, zaś osoba sprzedająca, którą zapytałem skąd znalazła się w posiadaniu tego powiedziała, że rok temu przywiozła z Niemiec, bo ktoś wywalał na śmietnik. Widząc ile tu tego jest i braki, można śmiało założyć, że to tylko cześć ówczesnej kolekcji jaką ktoś nieogarnięty zniszczył bezpowrotnie. Całość nabyłem za śmieszną kwotę 60zł, więc to i tak kapitalna gratka.
Gratki za Gundama. Naprawdę zazdroszczę. Z tego, co widzę, to można go uznać za bezcenne, gdyż nie ma określonej ceny. Jeden sklep sprzedaje za 81 EUR, a na ebay chodzi np. za 180$. Ciekawi mnie, jak z jakością obrazu na takim laserdiscu, ale trzeba pierw znaleźć odtwarzacz.
Może się przejdę na targ staroci. W następnym tygodniu akurat się odbywa.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-11-19 03:43:44)
Nabyłem trochę animu, niestety większość jest niekompletna, a ich stan często taki sobie.
Cena epicka i świetne pozycje, ale... osobiście nie kupuję filmów/muzy itd. dla samych okładek/wydań. LD ma to do siebie (podobnie do winyla), że odczuwalne są dosyć porysowania nośników (w dodatku te odtwarzacze zawsze się chyba coś przycinały), zakładając, że w ogóle byś to oglądał, gdybyś mógł, bo tu jednak tylko jap (chyba). Chyba że brałeś dla ładnych okładek w dużym formacie i artów - to spoko, trafiłeś świetną okazję. Szkoda, że End of Evangelion nie trafił się z całym boxem - był piękny
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2015-11-19 22:38:30)
Wiem, że mój post tu nie pasuje, bo jest to temat o oryginalnych kolekcjach, ale to wina polskiego rynku anime, który po prostu ssie
Kilka lat temu postanowiłem zrobić swoją własną piracką kolekcję anime BD/DVD+Cover, zakupiłem wszystko, co niezbędne na start, wypchane torrki chodziły cały czas ściągając BD-ripy, w czasie, gdy ja przekopywałem net w poszukiwaniu okładek.
Niestety pomysł znacznie przerósł moje możliwości pod względem wolnego czasu, więc musiałem porzucić go jakiś rok temu.
Ogólnie po zgraniu jakichś 100 płytek, przyszykowaniu obrazków do wypalenia na kolejne 100 płyt, przygotowaniu około 120 okładek na pudełka (których na szczęście nie zamówiłem) porzuciłem swój projekt wydając do tamtej pory kilkaset funtów
Potem kupiłem 2x WD Black 4TB i zacząłem kolekcjonować anime w najlepszej dostępnej jakości na dyskach, co w każdej chwili pozwoli mi wznowić projekt
Niezły towar
Drugiego nie znam.
Stan mojej figurkowej kolekcji po roku zbierania. Do tego z mang zacząłem się trochę przerzucać na LN i VN, bo cenowo podobnie, a więcej czasu na nie trzeba poświęcić. Tylko paru książek akurat na zdjęciu poniżej brakuje, ale to szczegół. Jedna LN i dwie figurki nie są moje, ale dostałem na przechowanie.
Figurki, VN, LN
Półka górna | Półka dolna | Gry
Widok ogólny v2
>Klik<
Pudełko jest takie tekturowe z przezroczystym plastikiem w środku na płytkę. W środku jeszcze fajna kieszonka na instrukcję. Jedyny mankament wydania jest taki, że wszystko jest po francusku (manuel da best). Ale to chyba jedyne fizyczne wydanie tej gry; ponoć gra miała być oficjalnie wydana w Japonii, ale nie udało mi się nigdy dokopać do niczego więcej, niż trailer.
Miałem ogromny sentyment do tej gry, więc luźno przebolałem te żabojadostwa. Oczywiście na płytce jest też gra w języku Szekspira. Wersja 1.1, więc parę łatek do tyłu. I tak, wersja standard. Ta lepsza pewnie rozchodzi się jak szalona. Raz widziałem na ebayu, jak jakiś szaleniec próbował ją odsprzedać za bodajże 1000zł (gadałem o tym z Razorexem, może on będzie pamiętał lepiej - w każdym razie cena była z kosmosu : D). Tyle.
Ostatnio edytowany przez reddd (2016-01-02 17:58:24)
Na Ciebie chyba trzeba nasłać jakąś skarbówkę, bo coś za dobrze się powodzi.
Druga cześć już zamówiona? Chyba nawet jakiś artbook mają do tego dodawać.
Na Ciebie chyba trzeba nasłać jakąś skarbówkę, bo coś za dobrze się powodzi.
Druga cześć już zamówiona? Chyba nawet jakiś artbook mają do tego dodawać.
He, he, nie narzekam, ale po prawdzie to ostatnio po prostu sporo dostałem zaległych rzeczy lub wstawiłem zaległe fotki
Jeszcze nie, pod koniec miesiąca zamówię, by właśnie artbook nie stracić
Jakość jest super tego wydania, polecam. Szkoda tylko tego jednego odcinka, ale na to już się nic nie poradzi.
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2016-01-13 20:26:20)
@Up Daj znać, jak patch wyjdzie, bo bez tego żal zaczynać.
A do mnie ostatnio dotarło Utamonogatari - składanka singlów z openingów wszystkich sezonów Monogatari + NCOP. <3
>> Zdjęcia <<
Ostatnio edytowany przez reddd (2016-02-05 15:02:47)
@Up Daj znać, jak patch wyjdzie, bo bez tego żal zaczynać.
A do mnie ostatnio dotarło Utamonogatari - składanka singlów z openingów wszystkich sezonów Monogatari + NCOP. <3
>> Zdjęcia <<
Też czekam na ten składak
Path? Zapomnij raczej. Wątpię, by ktoś robił patch, skoro jest wersja +18 po eng dostępna. Chyba że nie o to chodziło
A to oni nie mówili gdzieś w komentarzach, że wydadzą też patcha mniej lub bardziej oficjalnym kanałem dla ludzi, którzy zamówili fizyczne wersje? Chyba że ta cyfrowa wersja +18 liczy się jako ta mityczna łatka...
Ostatnio edytowany przez reddd (2016-02-05 17:20:54)
A to oni nie mówili gdzieś w komentarzach, że wydadzą też patcha mniej lub bardziej oficjalnym kanałem dla ludzi, którzy zamówili fizyczne wersje? Chyba że ta cyfrowa wersja +18 liczy się jako ta mityczna łatka...
Taki tekst padł od autorów Muv-Luv. Tutaj od początku była mowa, że będzie dostępna wersja +18 jako addon. Nie liczymy, co zrobią fani.