Nie jesteś zalogowany.
Yo. Może to i nie forum o tego typu sprawach, ale na pewno są tu osoby, które wiedzą coś na ten temat. Otóż moja siostra miała ślub. Został on nagrany, jednak wydano tylko 5 egzemplarzy płyty DVD. Chciałbym Zrippować te DVD jako dokładną kopię płyty (bez żadnych konwersji). Czy istnieje darmowy (lub shareware) program, który dokona tego tak dobrze, jak mogą to zrobić płatne programy?
Wydaje mi się, że dawno temu miałem fajny program do tego (prawdopodobnie był z gazety), ale dziś nie pamiętam nawet jego nazwy...
Tak mi się wydaje że to będzie DVD Shrink
Ostatnio edytowany przez mareku blade (2015-12-25 00:20:36)
Ja po dziś dzień używam Daemon Tools Lite - z obrazu płytki w pliku iso (czy jakimś innym), można przepalić dowolną ilość kopii.
Chciałbym Zrippować te DVD jako dokładną kopię płyty (bez żadnych konwersji)
Pytanie za 100 punktow ty chcesz zrobic kopie/obraz tego dvd, czy zrobic dvd-ripa bo to dwie rozne sprawy
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2015-12-25 01:45:20)
ara ara...
Potrzebny mi DVD Ripp. Inaczej, chcę plik ważący tyle samo, co zawartość płyty, by jakość była ta sama i aby każdy, kto dostanie linka, mógł sobie to pobrać i odtworzyć na jakimś odtwarzaczu. Plik .iso i tak zrobiłem, ale potrzebuję jeszcze 'gotowca' dla kogoś, kto umie tylko kliknąć dwukrotnie na ikonę
Może spróbuj zrobić obraz iso deamonem, a potem zrób mkv przy pomocy MakeMkv. Na koniec ewentualnie z mkv na mp4 przez MeGui.
Potrzebny mi DVD Ripp. Inaczej, chcę plik ważący tyle samo, co zawartość płyty, by jakość była ta sama i aby każdy, kto dostanie linka, mógł sobie to pobrać i odtworzyć na jakimś odtwarzaczu. Plik .iso i tak zrobiłem, ale potrzebuję jeszcze 'gotowca' dla kogoś, kto umie tylko kliknąć dwukrotnie na ikonę
To nie Rip. ISO powinno śmigać, od którejś wersji Windows (Win 7?) emulator napędu jest wbudowany w system i jeżeli ten nośnik DVD Video jest przystosowane do odtwarzania na komputerze to nie powinno być problemu. Z ciekawości, dlaczego nie chcesz Ripować?
Emulator jest od Windowsa 8. Po prostu w mkvtoolnixie zmuxuj do mkv pliki z VIDEO_TS, powinnośmigać.
@Nala_Alan, to może nie być takie proste. Raz mkvmerge nie potrafił odczytać zawartości plików vob, raz odczytywał tylko jeden plik zamiast ciągów plików, a raz odczytywał właściwą całość, ale w każdym przypadku brakowało audio. Trzeba użyć dobrego programu do wypakowania zawartości, ewentualnie scalić części i potem zmuksować.
Dosyć dziwne, bo ja z DVDISO zrobiłem remux pliku jednego z VIDEO_TS (zawierał cały obraz i dzwięk) i wszytko gra.
MakeMKV, jak już wcześniej polecono.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
DVD Decrypter
DVD Decrypter
Uprzedziłeś mnie
DVD Shrink dobry program. Zrobiłem na nim 100 kopii DVD z 10 lat temu, nawet jeśli zajmowały 7 GB, to dzięki niemu pozbyłem się niepotrzebnych materiałów i ścieżek dźwiękowych, dzięki czemu mieściło się na zwykłej płytce 4,7 GB.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-12-25 14:21:59)