#1841 2015-12-07 21:39:37

Gerard
Użytkownik

Odp: O wszystkim i o niczym (Never ending story)

Bo ktoś tam połączył temat o softsubach i hardach w jeden. I się zrobił burdel z postami.

#1842 2015-12-07 21:55:58

marek2fgc
Użytkownik

A nie dlatego, że przenieśli swoją wojenkę domową do tematów w swoim dziale na ANSi?

#1843 2015-12-07 22:18:24

Vessin
Użytkownik

Areki -> Dziecinada i brak ogarnięcia.
KieR -> Brak aktywności i zainteresowania.

Proszę bardzo oczkod

#1844 2015-12-07 22:55:18

Kamiyan3991
Użytkownik

marek2fgc napisał:

A nie dlatego, że przenieśli swoją wojenkę domową do tematów w swoim dziale na ANSi?

Nie. Olka po prostu kolejny raz zrobiła coś bez pytania/zgody/za plecami. Tu nie ma jakiejś wojenki domowej, bo najpierw straciła za coś podobnego admina na stronie J-T (kartofell był wściekły), a potem moderatora na forum ANSI. To zwyczajnie nie był człowiek, któremu można było powierzyć jakąkolwiek ważną/odpowiedzialną funkcję.

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#1845 2015-12-21 22:12:26

Kenshiro
Użytkownik

Przeczytajcie wady nowego Windowsa, to nie będziecie chcieli go instalować.

http://www.komputerswiat.pl/artykuly/re … sa-10.aspx

#1846 2015-12-21 22:36:35

pyransc
Użytkownik

Kenshiro napisał:

Przeczytajcie wady nowego Windowsa, to nie będziecie chcieli go instalować.

http://www.komputerswiat.pl/artykuly/re … sa-10.aspx

Sarkazm?

- Wzmożone szpiegowanie to jedyne nad czym z tej listy można się pochylić. Reszta to same pierdoły.
- Udostępnianie hasła wifi kontaktom blokujesz  zaraz po instalacji w ustawieniach które się pokazują, wystarczy czytać co się klika.
- Edge użyłem standardowo do instalacji innej przeglądarki, nie miałem problemu z jakimś dziwnymi zmianami domyślnej przeglądarki.
Windows oferuję tyle desktopowych aplikacji że narzekanie na sklep jest trochę zabawne w przypadku PC.
- Po instalacji zostają pliki poprzedniego systemu i to co mieliśmy w dokumentach itd. Nie chcesz usuwasz, potrzebne zostawiasz, lepsze to niż narzekanie że po instalacji usunięto nam wszystkie dokumenty itd, lub kopiowanie wszystkiego na dyski zewnętrzne.
- Co do WMP, to nigdy z niego nie korzystałem, a z tego co widzę w Win10 jakiś natywny odtwarzacz wideo jest, nie korzystam ale pewnie od MWP gorszy nie jest.
- "Zabrakło również popularnych, pulpitowych widgetów z Windows 7"  rotfl .
- Co do piratów zainstalowanych w systemie to jeszcze mi nic nie usunięto, co innego że od MS nic z piraconego nie mam. Po za tym myślisz że MS tego nie monitorował wcześniej?
- Automatyczne aktualizacje są takie że jeszcze nie zauważyłem żeby mi się coś aktualizowało, nie mam na razie z tym problemu.

Ostatnio edytowany przez pyransc (2015-12-21 22:36:57)

#1847 2015-12-21 23:07:49

coellus
Użytkownik

pyransc napisał:
Kenshiro napisał:

- "Zabrakło również popularnych, pulpitowych widgetów z Windows 7"  rotfl .

Śmiechy chichy, ale jak żyć bez sapera?  placze
A bardziej serio - ej, bez kitu, ja do tej pory gram w AoEII czy Pizza Connection 2, o starych Tomb raiderach nie mówiąc...

A jeśli już tak całkiem serio serio - Windows od dłuższego czasu jest nastawiony na użytkowników typu "Dalej-Przeczytałemregulaminaletaknaprawdęnieprzeczytałem-Dalej-BROŃBOŻENIEKLIKAJUSTAWIENIAZAAWANSOWANE-Dalej-Dalej-Zakończ". Ma to swoje plusy i minusy. Odejście od tego modelu też ma swoje plusy i minusy.
Choć nie bardzo czaję, na czym miałoby polegać blokowanie hardware.

Ty dulowaty userze!

#1848 2015-12-22 10:25:25

Hunter Killer
Moderator

pyransc napisał:

Sarkazm?

- Wzmożone szpiegowanie to jedyne nad czym z tej listy można się pochylić. Reszta to same pierdoły.

A to już było w Windows 8...

pyransc napisał:

- Po instalacji zostają pliki poprzedniego systemu i to co mieliśmy w dokumentach itd. Nie chcesz usuwasz, potrzebne zostawiasz, lepsze to niż narzekanie że po instalacji usunięto nam wszystkie dokumenty itd, lub kopiowanie wszystkiego na dyski zewnętrzne.

A w Widnows 7 zostawały po aktualizacjach, chyba że sobie system dobrze ustawiłeś.

pyransc napisał:

- Automatyczne aktualizacje są takie że jeszcze nie zauważyłem żeby mi się coś aktualizowało, nie mam na razie z tym problemu.

To był problem, który naprawili dawno temu. System ma większe wady, o których tu nie wspomniano, ale to już pominę, bo preferuję Ubuntu oczkod

155222.jpg zzsldjt.png

#1849 2015-12-22 10:47:46

Kilgur
Użytkownik

Bylo by jak zwykle w przypadku nowego systemu, gdyby m$ nie dawal go za darmo jako upgrade smile Teraz mamy wielka migracje + wszyscy sa zadowoleni bo dostali go za darmo smile Moje podejscie to "po co naprawiac cos co dziala bardzo dobrze" wiec jeszcze troche czasu z win7 spedze smile No i czekamy na win 11 lub 12 w ktorym krolowac bedzie appstore od m$, bo instalacja programow z innego zrodla bedzie zapewne tak utrudniona ze zwykly janusz sobie nie poradzi smile_big

Ostatnio edytowany przez Kilgur (2015-12-22 10:52:13)

ara ara...

#1850 2015-12-22 11:01:41

Hunter Killer
Moderator

@up
Jeśli wierzyć informacjom od Microsoftu, nie będzie Win11 itd. Planują niby już tylko robić aktualizacje Win10 oczkod

155222.jpg zzsldjt.png

#1851 2015-12-22 12:27:58

Luk4S
Użytkownik

Nie wiem czemu ludzie jadą tak po Win10. Całkiem niedawno przesiadłem się z 7 i jestem bardzo zadowolony. Jakaś ta mentalność niektórych niemożliwa, zawsze coś jest złe i niedobre. Na początku win10 działał słabo, ale teraz go połatali i śmiga to naprawdę dobrze. Ba, jest nawet lekki przyrost wydajności w grach (1-5%), no wiadomo są też gry, gdzie spadła. Dodatkowo Win10 wspierać będzie Dx12, co jest chyba wystarczającym powodem do zmiany. Oczywiście nowe menu start może komuś wydawać się dziwne, ale po przygotowaniu go dla siebie, jest naprawdę świetne. Jednak dobrze wiemy, że moda na hejtowanie jest zawsze obecna.

Najbardziej bawi mnie płakanie ludzi, że M$ zbiera informacje o użytkownikach. No niestety chyba trzeba niektórych uświadomić, że każda większa aplikacja, pogram to również robi. Myślicie, że steam, chrome czy inne popularne programy nie zbierają o Was danych? Hehe...

Uważam Win10 za bardzo udany system, czy lepszy od 7? Chyba nie. Ale wspiera Dx12 co jest dla mnie istotne, dodatkowo ma kilka fajnych zmian, bez których da się żyć, ale skoro coś mogę mieć, to dlaczego mam rezygnować? Bo tak i już? Bo mam byś uparty? Pamiętam, jak dziś hejt na win7, gdy przesiadano się z XP. Ludzie płakali, marudzili, że to nie to samo, że to syf, po co zmieniać coś dobrego... Hehe... Oczywiście, obok stała Vista i płakała... bo jej to już nikt nie chciał.

A i jeszcze jeden plus. Windows 10 uruchamia się mega szybko. Klikam i jest. Tak po prostu.

Ostatnio edytowany przez Luk4S (2015-12-22 12:31:12)

FluxBB bbcode test

#1852 2015-12-22 12:28:00

okon
Użytkownik

Ja to mam inny problem z Win10. Nie mogę wyłączyć systemu smile_big Mam laptopa i stacjonarkę z tym systemem i żaden nie chce się wyłączyć, nawet z uruchomieniem ponownie komputera są problemy. Zawsze przechodzi w tryb uśpienia z którego nie można go wybudzić. Trochę to dziwne. Pamiętam, że z którymś Ubuntu też były cyrki podczas próby wyłączenia komputera. Niby dostawało się informację z pytaniem czy aby na pewno chcemy wyłączyć komputer, ale obojętnie co się wybrało, to i tak się wyłączał.

#1853 2015-12-22 12:33:44

Luk4S
Użytkownik

okon napisał:

Ja to mam inny problem z Win10. Nie mogę wyłączyć systemu smile_big Mam laptopa i stacjonarkę z tym systemem i żaden nie chce się wyłączyć, nawet z uruchomieniem ponownie komputera są problemy. Zawsze przechodzi w tryb uśpienia z którego nie można go wybudzić. Trochę to dziwne. Pamiętam, że z którymś Ubuntu też były cyrki podczas próby wyłączenia komputera. Niby dostawało się informację z pytaniem czy aby na pewno chcemy wyłączyć komputer, ale obojętnie co się wybrało, to i tak się wyłączał.

A patrzyłeś w ustawieniach zasilania? Może masz tam coś ustawione, aby zawsze wchodził w tryb hibernacji? Bo można tam pozmieniać to dosyć mocno.

FluxBB bbcode test

#1854 2015-12-22 12:42:15

okon
Użytkownik

Luk4S napisał:

A patrzyłeś w ustawieniach zasilania? Może masz tam coś ustawione, aby zawsze wchodził w tryb hibernacji? Bo można tam pozmieniać to dosyć mocno.

Tak. Jest tam wszystko dobrze ustawione. Nawet mam napis w stylu "Trwa wyłączanie systemu...", ale zamiast się wyłączyć to przechodzi w tryb uśpienia.

#1855 2015-12-22 13:04:19

Kilgur
Użytkownik

Hunter Killer napisał:

@up
Jeśli wierzyć informacjom od Microsoftu, nie będzie Win11 itd. Planują niby już tylko robić aktualizacje Win10 oczkod

Czy bedzie to sie zwalo win10 ver XXXXX czy win 11 nie ma znaczenia, m$ w pewnym momencie tak zrobi ze Windows Store bedzie jedynym zrodlem aplikacji, gier, etc. i wtedy zacznie sie placz. Ja tam do win10 nic nie mam ale windows store to zuo i smieszy mnie tylko fakt jak ludzie tak latwo dali sie m$ nabrac na trik stosowany przez dilerow narkotykowych dac troche za darmo a pozniej ciagnac zyski

Ostatnio edytowany przez Kilgur (2015-12-22 13:05:06)

ara ara...

#1856 2015-12-22 13:16:38

Luk4S
Użytkownik

Kilgur napisał:
Hunter Killer napisał:

@up

Czy bedzie to sie zwalo win10 ver XXXXX czy win 11 nie ma znaczenia, m$ w pewnym momencie tak zrobi ze Windows Store bedzie jedynym zrodlem aplikacji, gier, etc. i wtedy zacznie sie placz. Ja tam do win10 nic nie mam ale windows store to zuo i smieszy mnie tylko fakt jak ludzie tak latwo dali sie m$ nabrac na trik stosowany przez dilerow narkotykowych dac troche za darmo a pozniej ciagnac zyski

Hehe... tak działa też większość gier F2P, a i nawet niektóre B2P...

FluxBB bbcode test

#1857 2015-12-22 15:07:36

Kenshiro
Użytkownik

Luk4S napisał:

Dodatkowo Win10 wspierać będzie Dx12, co jest chyba wystarczającym powodem do zmiany.

I to jest właśnie ohydne zagranie Microshitu. Zmuszają do zmiany na Windows 10, żeby uruchamiać gry pod Dx12. Wystarczyłoby trochę dobrej woli i Dx12 działałoby również w Windows 7.

Mam grafikę zgodną z Dx12, więc chyba i tak za jakiś czas będę musiał się przenieść.

Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2015-12-22 15:11:01)

#1858 2015-12-22 16:21:00

Luk4S
Użytkownik

Kenshiro napisał:
Luk4S napisał:

Dodatkowo Win10 wspierać będzie Dx12, co jest chyba wystarczającym powodem do zmiany.

I to jest właśnie ohydne zagranie Microshitu. Zmuszają do zmiany na Windows 10, żeby uruchamiać gry pod Dx12. Wystarczyłoby trochę dobrej woli i Dx12 działałoby również w Windows 7.

Mam grafikę zgodną z Dx12, więc chyba i tak za jakiś czas będę musiał się przenieść.

Dobra wola i pieniądze nie idą razem w parze. Dx12 ma wspierać seria GTX 900 i wyższe. Co ciekawe, są tacy którzy mówią, iż seria 700 też dała by radę, ale to się nie opłaca Nvidii, więc nie będzie wspierać. No, ale ja się tam zbytnio nie znam, to pisze tylko zasłyszane informacje.

FluxBB bbcode test

#1859 2015-12-22 16:27:32

Sacredus
Użytkownik

Kenshiro napisał:
Luk4S napisał:

Kogo obchodzi Dx12, skoro niedługo wchodzi Vulcan? Sytuacja może wyglądać tak, że jest na straconej pozycji, ale Dx12 jest wspierany tylko przez jeden (a w dodatku nielubiany) system, podczas gdy Vulcan będzie działać nawet na telefonach i PS4. Poza tym, serio, po co gonić za Dx12, skoro do tej pory gier wspierających wyłącznie Dx11 jest jak na lekarstwo.

Ostatnio edytowany przez Sacredus (2015-12-22 16:30:55)

#1860 2015-12-22 17:02:01

Kilgur
Użytkownik

Luk4S napisał:
Kilgur napisał:
Hunter Killer napisał:

@up

Hehe... tak działa też większość gier F2P, a i nawet niektóre B2P...

Chybione porownanie i to calkowicie jezor Widzisz m$ w tym momencie moze ci na twoim windowsie 10 zbanowac kazda gre/program a nawet hardware jesli bedzie mial takie widzimisie jezor Dlatego valve zaczelo z linuksem kombinowac jezor zeby niebyc w ciemnej dupie bo m$ moze sie cos odwidziec jezor M$ to bezwzgledny skur.... koncern ktory nie ma skrupulow zeby tylko $$ rabac, a w latach swojej "mlodosci" wypierd..... w powietrze wiele firm i nieraz nielegalnymi sposobami zeby zostac praktycznie monopolista.

ara ara...

Stopka forum

© Animesub.info 2024