Nie jesteś zalogowany.
Od jakiegoś czasu pojawiają się informacje o filmie na podstawie uniwersum Warcraft. Dziś pojawił się trailer tease.
https://www.youtube.com/watch?v=FA_8TY9Z5Zg
Co myślicie? Będzie świetne, średniak czy Uwe Boll?
Ja jako wielki fan World of Warcraft czekam z niecierpliwością.
http://www.imdb.com/title/tt0803096/
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2015-11-03 23:55:06)
Teaser trailera, co? Może być ciekawie a już teraz widać, że będzie widowiskowo. Jaką część historii będą ekranizować?
Teaser trailera, co? Może być ciekawie a już teraz widać, że będzie widowiskowo. Jaką część historii będą ekranizować?
Z tego co czytałem to ma być to pierwsza wojna. Czyli otwarcie dark portalu, inwazja orków.
Materiału mają na kolejne 10 filmów. Bo historia od inwazji orków po dzień dzisiejszy jest mega obszerna. A już nie wspomnę, że gdyby powstał film o tym jak zwariował Neltharion, jak doszło do rozłamu kontynentu, powstania Duszy Smoka, upadku Illidana, pierwszej inwazji legionu... to wielu graczy dostało by orgazmu na samą myśl zobaczenia Illidana Burzogniewnego w filmie.
@down
Raczej lipa będzie. W sumie trochę lol, bo swego czasu grałem areny w topce na najlepszej BG Europy i obskakiwałem co lepsze instancje, a o samej fabule tej gry zielonego pojęcia nie mam. Z drugiej strony to nie jest w MMO jakoś specjalnie istotne.
Wbrew temu co się może wydawać, fabularnie świat Warcrafta jest na bardzo dobrym poziomie. Ale jak to w MMO bywa, 3/4 ludzi nie zna fabuły. Tylko Ci którym naprawdę zależy poczytali i wiedzą wszystko.... czyli np. Ja
Nawet dodatek z pandami który może się wydawać debilny, fabularnie jest jednym z najmocniejszych elementów, został świetnie przygotowany, moment gdy pojawia się Lei Shen i opowieść toczy się dookoła trolli i mogu jest wspaniały. Najsłabiej wypadł ostatni dodatek Warlord of Draenor.
A co do samego filmu, mam obawy że będzie kiszka... tak jakoś czuję. Nie widziałem jeszcze dobrego filmu na podstawie gry.
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2015-11-04 00:32:23)
Raczej lipa będzie. W sumie trochę lol, bo swego czasu grałem areny w topce na najlepszej BG Europy i obskakiwałem co lepsze instancje, a o samej fabule tej gry zielonego pojęcia nie mam. Z drugiej strony to nie jest w MMO jakoś specjalnie istotne.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Film będzie o tym:
Warcraft: Orcs & Humans
http://eu.battle.net/wow/en/game/the-st … t/chapter1
Jeżeli film przyjmie się, to polecą wg tego co macie w linku. I oby.
Wbrew temu co się może wydawać, fabularnie świat Warcrafta jest na bardzo dobrym poziomie. Ale jak to w MMO bywa, 3/4 ludzi nie zna fabuły. Tylko Ci którym naprawdę zależy poczytali i wiedzą wszystko.... czyli np. Ja
To jest na podstawie pierwszej części gry, której dużo osób nawet nie zna, a nie na podstawie tego MMO (jak już ktoś wspomniał)
Luk4S napisał:Wbrew temu co się może wydawać, fabularnie świat Warcrafta jest na bardzo dobrym poziomie. Ale jak to w MMO bywa, 3/4 ludzi nie zna fabuły. Tylko Ci którym naprawdę zależy poczytali i wiedzą wszystko.... czyli np. Ja
To jest na podstawie pierwszej części gry, której dużo osób nawet nie zna, a nie na podstawie tego MMO (jak już ktoś wspomniał)
Ale w MMO jest wspomniane o tym sporo razy, nawet dungeony są o tych wydarzeniach. No i w questach, wiadomo sporo informacji. To nie tak, że dużo ludzi nie zna.
Ale prawdą jest, że jeśli to ma być o przybyciu orków do Azeroth, to nie jest to początek historii warcrafta. Ale środek. Bo początek to przybycie legionu.
Hunter Killer napisał:Luk4S napisał:Wbrew temu co się może wydawać, fabularnie świat Warcrafta jest na bardzo dobrym poziomie. Ale jak to w MMO bywa, 3/4 ludzi nie zna fabuły. Tylko Ci którym naprawdę zależy poczytali i wiedzą wszystko.... czyli np. Ja
Ale w MMO jest wspomniane o tym sporo razy, nawet dungeony są o tych wydarzeniach. No i w questach, wiadomo sporo informacji. To nie tak, że dużo ludzi nie zna.
Ale prawdą jest, że jeśli to ma być o przybyciu orków do Azeroth, to nie jest to początek historii warcrafta. Ale środek. Bo początek to przybycie legionu.
O legionie też pewno będzie, muszą jakoś wyjaśnić przybycie orków na Azeroth.
Film nie jest czasem na podstawie drugiej części gry? W filmie ma być opowiedziana historia o przebyciu orków przez portal. Na urywkach filmu które trafiły do internetu było widać
Tak sobie zawzięcie dyskutujecie o tym którą część gry zekranizują a zupełnie zapominacie o jednym, od kiedy to filmy robione na podstawi gier są wierne pierwowzorom? Zawsze są wprowadzane mniejsze lub większe zmiany, przy czym znacznie częściej to drugie niż pierwsze.
Nie widziałem jeszcze dobrego filmu na podstawie gry.
I to jest niestety smutna prawda, w najlepszym wypadku wychodzi coś dla fanów gry.
GG: 1677958
A ja czekam z nadzieją, urywki animacji wyglądają spoko, więc może przynajmniej to nie będzie zgrzytać.
Co do fabuły, trudno powiedzieć. Ale jeśli chodzi o tego typu ekranizacje, kiedyś w końcu musi się udać.
Tak sobie zawzięcie dyskutujecie o tym którą część gry zekranizują a zupełnie zapominacie o jednym, od kiedy to filmy robione na podstawi gier są wierne pierwowzorom? Zawsze są wprowadzane mniejsze lub większe zmiany, przy czym znacznie częściej to drugie niż pierwsze.
Luk4S napisał:Nie widziałem jeszcze dobrego filmu na podstawie gry.
I to jest niestety smutna prawda, w najlepszym wypadku wychodzi coś dla fanów gry.
Książę Persji - z tym, że to kolejny przykład, że fabuła filmów różni się w wielu miejscach od gry.
Z adaptacjami gier jest tak, jak z hollywoodskimi adaptacjami anime...
Z adaptacjami gier jest tak, jak z hollywoodskimi adaptacjami anime...
Jeśli Metzen będzie trzymał łapę nad wszystkim, to raczej powinno wyjść dobrze. Jakby nie było, mogą przez ten film wiele zyskać.
Jest już trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=-ogw1cSZO0I
Jest już trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=-ogw1cSZO0I
Bajeczka dla dzieci, jak Hobbit, aby zapewne zachęcić dzieciarnie do gry w grę, bo im liczba abonamentów spada.
Tyle mam do powiedzenia:
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD