Nie jesteś zalogowany.
roobalek napisał:Anooo... czy macie jakąś alternatywę, gdyby GJM "zapomniało na amen" o wypuszczeniu epków 09-12?
Nie. Odmawiam korekty napisów do tej serii tłumaczonych z jakiegokolwiek innego źródła.
Dość radykalne podejście i nieco "niepokojące", bo jeśli GJM odpuści sobie tę serię (spory poślizg złapali), to u Was zostanie "porzucona/niedokończona". Alternatywa niesie ze sobą możliwość ukończenia, ale skoro stoicie na stanowisku "GJM albo nic", to pozostaje wypatrywać nadrobienia zaległości z ich strony.
Ostatnio edytowany przez roobalek (2015-10-01 22:28:09)
To był skrót myślowy. Nie zniósłbym kolejnej korekty połączonej ze sprawdzaniem skryptu Funi.
Ja wiem, wybacz, że Cię do tego zmuszałam...
Jeszcze ewentualnie, jeśli załóżmy przez parę miesięcy GJM nie wyda kolejnego odcinka, mogę porobić z japońskiego z własnym timingiem jak na początku (i po skończeniu sprawdzić się z FUNi, żeby nie dręczyć Lama)... Ale coś takiego dokłada roboty także Reinowi (bo musi dodatkowo sprawdzić timing i ma więcej TSu do zrobienia), a już i tak parę odcinków stoi przez niego, więc wolałabym jednak robić z GJM ^^"
Szósty dodany, siódmy niedługo.
Szczęsciem GJM ruszyło swoje literki 4, więc uzbrojony w cierpliwość, z wdzięcznością za dotychczasowe subki, wypatruję następnych.
Duży ALIGATOR za Waszą ciężką pracę.
Ostatnio edytowany przez roobalek (2015-10-25 01:24:42)
Czyli jednak ktoś za tym czeka.
Czyli jednak ktoś za tym czeka.
Czeka, jak będzie skończone. Inaczej trudno by się oglądało z długi przerwami.
Ojej, poczułam się dowartościowana.
Ruszę jutro te suby w takim razie (znaczy dzisiaj). Szkoda tylko, że nikt za mnie nie zrobi projektu z WAI, to ma niestety wyższy priorytet niż anime...
Ojej, poczułam się dowartościowana.
Ruszę jutro te suby w takim razie (znaczy dzisiaj). Szkoda tylko, że nikt za mnie nie zrobi projektu z WAI, to ma niestety wyższy priorytet niż anime...
Nie śpiesz się, i tak nie mam w przyszłym tygodniu czasu na korektę.
"Nie wiem o co w tym chodzi bo to nie ma najmniejszego sensu." - Ken-chan
Areki-chan napisał:Ojej, poczułam się dowartościowana.
Ruszę jutro te suby w takim razie (znaczy dzisiaj). Szkoda tylko, że nikt za mnie nie zrobi projektu z WAI, to ma niestety wyższy priorytet niż anime...Nie śpiesz się, i tak nie mam w przyszłym tygodniu czasu na korektę.
Ale dzisiaj...?
Zresztą wg religii rzymskokatolickiej niedziela to pierwszy dzień tygodnia.
Lamarus napisał:Areki-chan napisał:Ojej, poczułam się dowartościowana.
Ruszę jutro te suby w takim razie (znaczy dzisiaj). Szkoda tylko, że nikt za mnie nie zrobi projektu z WAI, to ma niestety wyższy priorytet niż anime...Nie śpiesz się, i tak nie mam w przyszłym tygodniu czasu na korektę.
Ale dzisiaj...?
A nie ostatni? Bo ja jako samozwańczy ateista, pamiętam z lekcji religii, że 7 dnia to Bóg wypoczywał. Więc, chyba 7 to ostatni.
Areki, idź za przykładem bodzia i wydaj resztę tylko dla wybranych. Ale to już prędzej przy reedycji na BD
wtas napisał:Lamarus napisał:Nie śpiesz się, i tak nie mam w przyszłym tygodniu czasu na korektę.
Ale dzisiaj...?
A nie ostatni? Bo ja jako samozwańczy ateista, pamiętam z lekcji religii, że 7 dnia to Bóg wypoczywał. Więc, chyba 7 to ostatni.
Tak, 7 dnia Bóg wypoczywał. I dlatego żydzi świętują szabat w sobote. Chrześcijanie świętują 1 dzień tygodnia (niedziele), gdyż Jezus zmartwychwstał w niedziele.
No dobra, siódmy odcinek gotowy.
Jak pewnie wszyscy zauważyli, status w pierwszym poście został zaktualizowany - ósmy odcinek trafił dziś do korekty. Dziewiąty zaczęłam, ale Lam ma ostatnio mało czasu, bo tłumaczy Loga... Mam taką cichą nadzieję, że uda się Śnieżkę skończyć do końca tego miesiąca ^^
Dodam też, że ten odcinek był najtrudniejszy ze wszystkich, więc teraz powinno być już z górki.
A dlaczego był najtrudniejszy... Zapraszam do czytania:
No dobra, siódmy odcinek gotowy.
Jak pewnie wszyscy zauważyli, status w pierwszym poście został zaktualizowany - ósmy odcinek trafił dziś do korekty. Dziewiąty zaczęłam, ale Lam ma ostatnio mało czasu, bo tłumaczy Loga... Mam taką cichą nadzieję, że uda się Śnieżkę skończyć do końca tego miesiąca ^^
Już się cieszyłem a chwilę później sobie przypomniałem, że dzisiaj pierwszy listopada...
Dzięki za napisy i byle wyszły przed drugim sezonem choć oczywiście im szybciej tym lepiej
A co do rozważań w spoilerze wydaje mi się że tylko król mogł wszystkim rozkazywać, przy niższej arystokracji to tylko tym niżej urodzonej szlachcie ale ich sługą już nie. Osoby nie błękitno krwiści odpowiadali przed królem jako przed zwierzchnikiem państwa i przed swoim szlachcicem.
Ogólnie wszystkie problemy wynikały z mojej niewiedzy historycznej i zostały już rozwiązane (historię miałam ostatnio w gimnazjum, a się do niej nie przykładałam zbytnio...), przytoczyłam tu moją rozmowę z Lamem w ramach pokazania, dlaczego to tyle trwa i jak wygląda praca nad Śnieżką "zza kulis".
Bardzo mi zależy na skończeniu tego przed kolejnym sezonem, więc o to raczej nie ma się co martwić ^^