Nie jesteś zalogowany.
Hm, tak z ciekawości zapytam, jak to jest z tym audio Sailor Moon? Wiem, że po internetach krążą dwie wersje. Jedna trzeszcząca, pasująca jakością do „degradacji”, z której słynie Toei Animation oraz druga, czyściutka. Czyżby ta lepsza została opublikowana przez osobę prywatną, która nagrała to podczas pierwszej emisji w japońskiej TV? Albo może dźwięk Sailor Moon był przez studio archiwizowany w inny sposób niż większość ichnich produkcji do końca lat 90?
Do porównania na onlajnie: wersja trzeszcząca vs. wersja czysta.
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
Hm, tak z ciekawości zapytam, jak to jest z tym audio Sailor Moon? Wiem, że po internetach krążą dwie wersje. Jedna trzeszcząca, pasująca jakością do „degradacji”, z której słynie Toei Animation oraz druga, czyściutka. Czyżby ta lepsza została opublikowana przez osobę prywatną, która nagrała to podczas pierwszej emisji w japońskiej TV? Albo może dźwięk Sailor Moon był przez studio archiwizowany w inny sposób niż większość ichnich produkcji do końca lat 90?
Do porównania na onlajnie: wersja trzeszcząca vs. wersja czysta.
Pokaż spoilerObraz pierwszego wideo może sugerować, że to ADV Films spaczyło dźwięk wydania amerykańskiego.
Czysta wersja, zdecydowanie. Brzmi trochę ciszej z nośnika, ale to wina pewnie playera. Właśnie sprawdziłem, żeby nie było
Nawet wydaje mi się lekko lepsza (z nośnika), ale to już zapewne chodzi o rip ze strony
Wersja eng jest co ciekawe nagrana głośniej, ale głównie jeśli chodzi o głosy i jakoś nienaturalnie jest czyste tło. Odnoszę wrażenie, że część tam wycieli... Gdzieś czytałem o narzekaniach trochę na ten dubbing, więc może o to chodziło.
Aha, żeby nie było - wypowiadam się o sezonie 1., bo 2. jeszcze nie zakupiłem
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2015-08-15 14:58:52)
Gwoli ścisłości, ADV Films po prostu dostało kiepską wersję. Podobnie jak Polsat niegdyś. Nowa, remasterowana wersja już brzmi porządnie.
Co do zapowiedzi Vizu - zapowiadali stereofoniczny dźwięk w dubbingu (odbudowydanie tonu dźwiękiem z soundtracka), skończyło się na podfiltrowaniu części odcinków Filmy pewnie w końcu wydadzą, ale coś się z tym nie spieszą, o Crystalu też cisza poza obsadą i klipem pokazanym wybrańcom na którymś konie.
Filmy pewnie w końcu wydadzą, ale coś się z tym nie spieszą, o Crystalu też cisza poza obsadą i klipem pokazanym wybrańcom na którymś konie.
Zapowiadali najpierw wydanie starych serii. Crystal miał być później. Zresztą chyba nawet w Japonii jest jeszcze wydawany, a tam zawsze pojawiają się wydania na nośnikach wczesniej
Gdyby ktoś potrzebował, macie samplik: http://www.filedropper.com/aesmrsample
I zdjęcia: http://imgur.com/a/GAhef
Przynajmniej jakość video ma to fajną.
Trochę dziwnie brzmi dubbing, a głos do Chibiusy jest całkiem nietrafiony.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Po kilku chwilach przyzwyczaiłem się do dubbingu i mi to nie przeszkadzało, ale mam wrażenie jak by wszystkie dziewczyny mówiły tym samym głosem...
Nie zdziwiłbym się, gdyby to była jedna osoba.
Ostatnio edytowany przez kostek00 (2015-08-30 10:41:01)
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
http://dubbingpedia.pl/wiki/Sailor_Moon … ilm_kinowy - a sprawdzić nie łaska?
Sailor Moon można kupić aktualnie nieco taniej i to z dodatkiem w postaci karty A6 ze strony sklepu JPF, klik.
Jest też opcja w zestawie
Anime Eden ogłosiło kolejny film SM. Premiera ma być 21ego grudnia. Więcej info tutaj
Kropka po cyfrach arabskich oznaczających liczebniki porządkowe
max-kun napisał:Anime Eden ogłosiło kolejny film SM. Premiera ma być 21ego grudnia. Więcej info tutaj
Kropka po cyfrach arabskich oznaczających liczebniki porządkowe
O jeju, ta informacja odmieniła mój nędzny żywot .
A tak naprawdę, jedynie skopiowałem newsa stąd, więc w rzeczywistości nie jest mój .
Anime Eden ogłosiło kolejny film SM. Premiera ma być 21ego grudnia. Więcej info tutaj
Czyli tak powinno być
Okładka z ich sklepu + cena z sufitu (40zł). Na sklepie JPF pewnie znowu będzie taniej + będą dodawać dodatkową kartę. Tym razem bez bonusowych odcinków.
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2015-11-28 20:32:24)
Czyli można mniemać że pierwsza część się sprzedała ?? Chyba że prawa od razu mieli do kilku części.
Ostatnio edytowany przez pyransc (2015-11-28 20:55:34)
Dziś zapowiedziano nowe kinówki:
- 5cm/s - DVD/BD combo
- Głosy z odległej gwiazdy - DVD
Przedsprzedaż od wieczora 11 kwietnia.
Więcej info o tytułach link
Ostatnio edytowany przez max-kun (2016-04-05 20:17:20)
Jakieś informacje na temat polskiej obsady?
Na to jeszcze za wcześnie