Nie jesteś zalogowany.
Otóż mam do użytkowników animesub pytanie. Czy chcielibyście może stronę www gdzie byłyby wyłącznie hardsuby? Większość oczywiście trzeba by zrobić, właściwie to prawie all. Mam oczywiście na myśli hardsuby, napisy w renderowane w film, nie softsuby wmuxowne w mkv Ogólnie byłoby to forum, każdy by mógł takie hardsuby dodać, stworzyłoby się ewentualnie poradnik ja zrobić hardsuby. Samo forum byłoby na moim utrzymaniu, nie potrzebowałbym jakiś dotacji i innych tego typu pomocy, nawet gdyby była to kwota spora i płacona miesięcznie, więc jeśli chodzi o kwestie zarobku na tym co tam się by znajdowało, można spać spokojnie, napisy będą w oryginale, nic nie zamierzam zmieniać.
Osobiście dodawałbym hardsuby możliwie najwyższej jakości i przede wszystkim na szybkie i darmowe serwery, przynajmniej 2 darmowe zawsze będą z moje strony, kopie znajdowałby się na moich dyskach w razie reuploadu + na chomiku w razie awarii dysków może się przydać mi taka kopia zapasowa.
Przy okazji jeden z hardów jaki zrobiłem, tak dla wglądu czego można oczekiwać.
Kiedyś był fansub.pl, działało to dość podobnie.
Ja jestem za, żeby było to zrobione w jakiś przejrzysty sposób zrobione, ale hardki są na forum i kto chce(kto godzien), ten znajdzie.
Jestem za hardami, ale w formacie mkv, w innym razie to trochę jak pobieranie z online, bo po co bawić się w konwertowanie? A zawsze jednak na tym jakość leci.
Bez Białostocczyzny nie ma ojczyzny!
Mam oczywiście na myśli hardsuby, napisy w renderowane w film, nie softsuby wmuxowne w mkv.
No to odpada. Hardsuby to w zasadzie najbardziej bezsensowny sposób wydawania czegokolwiek i dlatego nikt się już tym nie bawi. No może poza kilkoma osobami stąd, bo w zasadzie calutka angielska scena to wmuksowane napisy. Jedynym wyjątkiem są ripy z FUNi i właśnie też z tego względu tak bardzo ich nie lubimy. Do oglądania też przydaje się czcionkę zmienić czasem (notorycznie mam ten problem z ripami Horrible – słabo widać z daleka).
Ogólnie jakiś zbiór dla wydań soft jeszcze by uszedł, ale hardsuby to bezsens. W sumie to chyba nawet pod względem prawnym bezpieczniejsze jest załączanie napków do mkv, a nie wtapianie.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-06-17 23:15:53)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kam, nie wiem czy dobrze rozumuje, ale to onalnowe myślenie, format mp4, który śmiga na hostach jako download i online.
Ale szczerze, po co bawić się w konwertowanie, skoro można szybko wmuksować napisy?
Kam, nie wiem czy dobrze rozumuje, ale to onalnowe myślenie, format mp4, który śmiga na hostach jako download i online.
Ale szczerze, po co bawić się w konwertowanie, skoro można szybko wmuksować napisy?
Dlatego nikt już nie wtapia napisów. To tylko wkurza i przeszkadza w wielu rzeczach (jak np. poprawianie błędów).
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Nie mam nic przeciw co do właśnie takiej polityki dodawania anime. Jeśli więcej osób by chciało żeby w ten oto właśnie sposób udostępniać anime, to jestem jak najbardziej na tak.
Strona z hardkami, które maja suby renderowane w wideo nie miałaby sensu, bo mało ludzi to praktykuje (tym bardziej tutaj).
Strona typu f.pl, ok, lub coś na jej wzór.
> Ogólnie byłoby to forum
To wystarcza podforum: http://animesub.info/forum/viewforum.php?id=4
Słabo z szukajką i spamerzy spamują nie na temat, więc imho forum byłoby słabe.
Bo po co, skoro takie coś już istnieje (i średnio się sprawdza :^).
Takie moje imho:
> przede wszystkim na szybkie i darmowe serwery
Jest takie powiedzenie(?): "na tym świecie nie ma nic za darmo"
Wszystkie chmury mają jakieś ograniczenia, pewnie przy większej ilości w końcu się połapią
Zdecydowałem się na forum, bo najłatwiej będzie mi tym zarządzać, a innym pomóc dodawać. Na spamerów nic się nie poradzi, ale nie wydaje mi się, że byłoby tak duże zainteresowanie, żeby spamerzy sprawili jakiś problem.
A co do szukajki, gdyby było na tyle już dużo pododawane i sprawiałaby problemy, to po prostu zleciłbym wykonanie nowej, która rozwiązałaby problemy.
Naturalnie, nie ma nic za darmo i o tym dobrze wiem, dlatego pliki we większości będą na moim dysku, a na dodatek reupload na chomika w razie awarii dysków. Mowa o dwóch darmowych, ale ja jeszcze jakieś dwa dodatkowo dodam, choć raczej już nie tak przystępne dla darmowych użytkowników.
Ale forum już mamy, są tu hardy. Po co powielać to samo?
Tak na dobrą sprawę w formacie mp4 możesz ściągnąć z onlajnów, a nowa inicjatywa nie ma racji bytu, chyba że będzie to jakaś odmiana.
Przejrzyste menu, odcinki w formacie mkv.
Jest takie powiedzenie(?): "na tym świecie nie ma nic za darmo"
Pewnie chodziło ci o to, że "nie ma darmowych lanczy"
GG: 1677958
Ale forum już mamy, są tu hardy. Po co powielać to samo?
Tak na dobrą sprawę w formacie mp4 możesz ściągnąć z onlajnów, a nowa inicjatywa nie ma racji bytu, chyba że będzie to jakaś odmiana.
Przejrzyste menu, odcinki w formacie mkv.
Nie bardzo sobie to wyobrażam. Gdyby to było kilka, ale jeśli ma to być w setkach i czasem różnych wersjach, to nie bardzo mi się widzi kontrola aktywnych linków i pomoc ludzi przy dodawania. Obecnie z 2 osoby będę miał do pomocy, a kontrolą aktywnych linków zajmie się potem bot. Poza tym może się okazać w przyszłości, że poza tego typu anime zacznie się dodawać angielskie softy lub rawy albo oryginalne kopie z płyt.
A co do MP4, plan obejmował od początku MKV, a MP4 zrobiłem tylko dlatego, że jak komuś się by nie chciało ściągać mógłby obejrzeć w czasie rzeczywistym Ponadto wychodzi na to, że będą to napisy w muksowane w MKV
Weź to sobie dokładnie przemyśl, czy to w ogóle ma sens. Już kilka projektów na ansi upadło przez bzdurne założenia
Po za tym zajeżdża mi tu kolejnym onlinem z dodatkiem jakiś subskrypcji Nic z tego nie będzie.
Ostatnio edytowany przez pyransc (2015-06-18 23:50:35)
A o zgodę autorów polskich napisów będziesz pytał? Bo może ktoś nie chce, żeby jego dzieło było w ten sposób gwałcone.
A co do MP4, plan obejmował od początku MKV, a MP4 zrobiłem tylko dlatego, że jak komuś się by nie chciało ściągać mógłby obejrzeć w czasie rzeczywistym
Aha , czyli onlajn z możliwością pobierania odcinków. O ile jakieś forum z wmuxowanymi softami na którym ktoś regularnie naprawia nieaktualne linki nie byłoby złe to jednak stron na których można oglądać stremowane bajki z hardsubami naniesionymi na obraz jest masa i kolejna jest IMO niepotrzebna.
No czy ma sens, czy też nie to właśnie dlatego pytam was
Nie wiem skąd wam przyszła do głowy chociaż myśl, że będzie można oglądać online xD Zapewniam was, że zostanie to tak zaplanowane, że nie pozwole na to. Miałem namyśli przez ten link co dałem, żebyście zobaczyli jak to wygląda w praktyce, a plik warzy dość sporo i uznałem, że jak dodam w ten sposób, to ułatwi wam wgłąd.
Jeśli sam będziesz tłumaczył, to rób sobie, co tam będziesz chciał. Z hardami (tu to już w ogóle)/muksowanymi subami w mkv jest ten problem, że jak ktoś badziewne, nieczytelne czcionki dobierze, trzeba się chrzanić, żeby zrobić porządek. Tutaj masz angielskie w mkv+suby z ansi - od ręki możesz zrobić wszystko.
Tłumaczyć nie planuje. Chcę tylko ułatwić innym i umilić oglądanie, ale czy powstanie taka strona, to już zależy tylko od innych. Nie będe czerpał zysków nawet gdyby jakimś cudem musial opłacać serwer dedykowany i nie będe w jakikolwiek sposób ingerował w napisy.
Chcę tylko ułatwić innym i umilić oglądanie...
No ale jak? Identyczny efekt masz teraz, tylko angielskie wydania są wszędzie dostępne. Ale jak chcesz, rób, twoja sprawa. Choć wg mnie lepiej zająć się tłumaczeniami serii, które nie doczekały się napisów, a nie takimi głupotami.
Szczerze, wolę stronę Gamedora, działa z tłumaczami jako tako(jak to po japońsku), a to, co wymieniłeś jest już na jego stronie i to nazywa się anime online.
Możesz obejrzeć online lub pobrać w formacie mp4.
Więc to, co chcesz zrobić naprawdę mija się z celem, jeśli już na starcie mówisz, że masz za mało osób, że nie chce ci się ogarniać, to lepiej pierdolnij ten projekt i wyjedz w Bieszczady.
Nie wiem ciągle skąd się bierze to online. Nie byłoby możliwości oglądania online. Dodawane byłyby bdripy, a jak by nie było to tymczasowo tvripy. I nie przypominam mi się, żebym napisał że mi się nie chce Właśnie dlatego że mi się chce, założyłem ten temat. I ja sam uświadamiam iż dziennie byłbym wstanie dodać od 5 do 10 serii. No ale nie ma już sensu dalej dyskutować. Tak więc wychodzi na to iż pomysł można zakopać.