Nie jesteś zalogowany.
Siemaneczko!
Mam 24 lata, prawie 25. Nie mam studiów, chociaż próbowałem... nie udało się postanowiłem, rozkręcić własną firmę i tutaj dałem radę z pomocą kuzyna, który jest sporo starszy ode mnie. Całkiem dobrze zaczynamy się kulać do przodu, zajmujemy się kompleksowym wykończeniem mieszkań i domów od stanu surowego do stanu w którym właściciel może wbijać w kapciach. Mam już jedne pracownika, drugi dołączy niedługo. Nasza firma ma bardzo dobrą opinie u klientów, ponieważ kładziemy nacisk na jakość wykonania oraz czystość. Od września będę mieszkać samemu. Kupiłem mieszkanie, nie mam żony, ani dziewczyny ponieważ pracuje prawie cały czas, dziennie zostaje mi 2-4h wolnego czasu. Jedyny wolny dzień to niedziela i to nie zawsze. Jestem uważany za osobę poważną i bardziej dojrzałą niż wskazuje na to wiek. Niestety skrywam swój mroczny sekret, jestem maniakalnym ukrytym otaku, który każdą wolną chwilę poświęca na anime i mangi. Kocham też gry, obecnie zagrywam się w Wiedzmina 3... no jeśli czas pozwoli. Nikt z moich znajomych, ani rodziny (z wyjątkiem siostry, która już się zaraziła ode mnie i wkracza w świat otaku) nie wie, kim naprawdę jestem. Obawiam się, że może się to wydać i mój wizerunek legnie w gruzach, jako faceta oglądającego "chińskie bajki". Dodatkowo środowisko w którym się obracam, jest dość... hmm.. budowlańcy i podobni im ludzie uważają się za samców alfa... chociaż bardzo często są omegą...
Czy powinienem zrezygnować z anime? Może jestem za stary? A może muszę spoważnieć. Jestem w kropce i nie umiem podjąć decyzji.
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2015-05-31 19:05:25)
Siema mam 25 lat oglądam tzw. chińskie bajki nie powiem, że ludzi to często dziwi szczególnie jak poznaje nowe osoby, ale nikt mnie nie krytykuje a poza tym co robię w wolnej chwili to moja sprawa. Kolego jeśli lubisz oglądać jak ja Anime to nie rezygnuj, miło leci czas nim się obejrzysz masz ochotę na więcej odcinków. Aktualnie jestem za granicą i myślisz, że przestałem oglądać taki ..uj, jeśli coś lubisz robić to to Kuźwa rób.
Co ma zawód wykonywany lub firma do hobby? O gustach i guscikach się nie dyskutuje, na twoim miejscu bym oglądał dalej bo w twoim otoczeniu ogląda więcej niż ci się wydaje
A otaku nie jesteś bo stanowczo za mało czasu na to poświecasz xd
Edit: otaku to stan umysłu xd więc ost zdanie do kosza.
Ostatnio edytowany przez Gamedor (2015-05-31 19:25:50)
A niby dlaczego masz zrezygnować ze swoich zainteresowań. Ja też niby jestem za stary, i wcale mi to nie przeszkadza oglądanie bajek. Co ma praca do zainteresowań, skoro się to odpręża i bawi.
Też pracuję w poważnej firmie i mam ich zdanie w nosie, chociaż nie wiedzą o moich zainteresowaniach, po za rodziną.
Nawet mój stary lubi czasem obejrzeć dobrą bajkę.
Więc nie przejmuj się wiekiem, rób swoje.
Zwróć uwagę, że na tym forum nikt nie będzie ci mówić abyś zrezygnował, tutaj takie same zapaleńce jak Ty.
Jeżeli jesteś z wawy to mnie zatrudnij. Mam trochę doświadczenia w remontach, a i nie mam wygórowanych oczekiwań finansowych. Plusem jest to, że i ja jestem otaku xD
Jak pracowałem na sortowni DPD, to gdy spytałem ludzi czy wiedzą czym jest manga (oczywiście w odpowiednim momencie rozmowy), tak jedna osoba na licząc w głowie trzynaście wiedziała czym to jest, ale i tak nie była tym zainteresowana, więc wiem co to za ból
A rzuć pan to. Szkoda czasu na chińskie bajki.
Ja mam 23 lata, w Listopadzie 24 lata. Co prawda ograniczam powoli anime, już nie oglądam jak w szkole średniej około 20 tytułów na tydzień, ale dalej oglądam, jeśli jest ciekawe. Nawet jeśli jest to już około 8-10 tytułów. Wiek nie ma nic do rzeczy, zobacz wiele konwentów. Mam znajomych, którzy na nie jeżdżą, a mają 26 lat, 30 lat itd. Każdy ma pracę, inni studia. Ale jak skrywasz oglądanie anime nawet przed rodziną, to nie dziwię się, że się wstydzisz przed znajomymi. U mnie rodzina wie, że oglądam bajki, znajomi/e też. Nie ukrywam tego, ale nie okazuję. Nie wstydzę się, ale też nie chwalę się tym. Po prostu jestem sobą.
"Jeśli chcesz uniknąć krytyki, nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim" - Elbert Hubbard
Czy powinienem zrezygnować z anime? Może jestem za stary? A może muszę spoważnieć. Jestem w kropce i nie umiem podjąć decyzji.
Skoro ty mając 25 lat zastanawiasz się czy to rzucić to, co powinien zrobić taki oldtimer jak ja?
Rób dalej to, co lubisz. Life is too short
Jeżeli jesteś z wawy to mnie zatrudnij. Mam trochę doświadczenia w remontach, a i nie mam wygórowanych oczekiwań finansowych. Plusem jest to, że i ja jestem otaku xD
Jak pracowałem na sortowni DPD, to gdy spytałem ludzi czy wiedzą czym jest manga (oczywiście w odpowiednim momencie rozmowy), tak jedna osoba na licząc w głowie trzynaście wiedziała czym to jest, ale i tak nie była tym zainteresowana, więc wiem co to za ból
Gliwice, Katowice, Ruda Śląska, (nie)sławny ostatnio Knurów i okolice. Nie chwalę się tym, bo wiem, że moje otoczenie ma problemy z akceptacją taki rzeczy... Ale z drugiej strony, wraca człowiek zmęczony do mieszkania, a praca z ludzmi męczy, pomysły klientów potrafią czasami udowodnić, że głupota ludzka nie zna granic... oj nie zna. Trzeba tłumaczyć, dlaczego nie mają racji i to tak, żeby się nie zdenerwowali, bo jeszcze zrezygnują. To bez tego anime, które sobie odpalę przed snem, chyba bym ześwirował...
Żeby nakleić na maskę samochodu
zastanawiałem się chyba, że 3 miesiące. W końcu dałem radę, jak ktoś się pytał co to, płacząc w duszy kłamałem, że taka mi dali w sklepie, bo miałem tam odpryski. Ale za każdym razem gdy spoglądam na moją corollę z tą naklejką, mam nadzieję na ukryty przekaz do innych fanów, że tym autem jeździ otaku.
Ostatnio edytowany przez Luk4S (2015-05-31 19:55:55)
Na Śląsku jest największe skupisko ogladaczy anime xd wiem co mówię bo widzę staty xD
Wizerunek? Kto by się przejmował tak trywialnymi rzeczami. No chyba że mieszkasz w małej wiosce pełnej moherów.
A bajki jak bajki. Tym tokiem myślenia filmów też nie wypada oglądać, bo przecież dorośli to mają tylko "życie" i "świat realny".
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Mam tyle samo lat co Ty, i też lubię do tego pograć, dodatkowo wszyscy moi współpracownicy o tym wiedzą, jedynie czasem w ramach żartów się mnie pytają czy nie mogę być normalną dziewczyną
Ale powiedz mi, co ma powiedzieć moja mama, która jest maniakiem anime i LoLa?
Daj nick mamy i dywizję
Otaku nie zostawi drugiego otaku, gdy otaku w potrzebie i moje ulubione: Człowiek człowiekowi wilkiem, a otaku otaku otaku.
Dzięki za słowa wsparcia w chwili kryzysu.
95% animu w tym roku możesz olać, ale Wieśka trzeciego ogrywaj dalej, bo prawdziwe GOTY.
W sumie masz wiek taki jak ja, ale w moim przypadku też jestem dość poważną osoba i w sumie wyglądam na więcej niż 25 lat, bo między innym mam już sporo siwych włosów, cóż genetyka lubi czasem robić psikusy. Też mam drugie hobby właśnie gry i tez teraz pogrywam w Wiedźmina 3, ale to tez tak na poważnie bardziej, iż sam sprzęt jest pod 4k, i monitor jak i tv są oczywiście o takiej rozdzielczości. Inni wolą inwestować w samochody, a ja sprzęt do gier, ale ja kompletnie nie zważam na opinie innych z prostego powodu, podoba mi się to i sprawia mi frajdę. dlaczego miałbym niby sugerować się opinią innych, jak to nie ma nic z nimi wspólnego? To co robię ma mi sprawiać przyjemność, a nie jakimś innym osobą
"Olej pracę, zostań ninja"
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Mówisz otoczenie rodzina i znajomi mają cię za dziwaka bo bajki oglądasz? słuchaj masz prawie 25 lat masz własną firmę, mieszkanie gdzie większość rówieśników nie ma nic, i oni nie powinni mówić Ci jak żyć, każdy pisze własny scenariusz życia. Ja od 3 lat pracuję przy winogronach wiesz wino i te sprawy, wracam z pracy ogarniam się i obejrzę sobie 2-3 odcinki na dobranoc od razu lepszy samopoczucie jak człowiek ogląda dobrą serię.
Obawiam się, że może się to wydać i mój wizerunek legnie w gruzach, jako faceta oglądającego "chińskie bajki".
Po pierwsze nie daj sobie wmówić, że oglądasz bajki (i uświadamiaj innych) bo dobrze wiesz, że to nieprawda. Ty lubisz i oglądasz anime.
Trudno uwierzyć, że piszesz to na serio.
To tak samo jakbyś się zapytał czy powinieneś zrezygnować z oglądania filmów czy grania w gry. Zastanów się nad tym.
Ostatnio edytowany przez Kenshiro (2015-05-31 20:40:36)