#2021 2015-03-06 21:35:10

Test2223
Zbanowany

Odp: Polityka i okolice

Czesi zamiast ziemi proponowali $$$.
Jestem zaskoczony, że nasz głupi rząd się nie zgodził.
Pieniądze łatwiej zdefraudować.

#2022 2015-03-06 21:49:11

FAiM
Użytkownik

Kenshiro napisał:
FAiM napisał:

Tylko w Polsce potrafią zrobić aferę z wejścia na podest. baka

A tutaj małe wyjaśnienie.

http://telewizjarepublika.pl/na-co-wsze … 17845.html

Widziałem już wcześnie tę wypowiedź Jacka Wan, którą swoją drogą można obejrzeć tutaj >>LINK<<.
Również można tam wyraźniej usłyszeć dialogi, które wyjaśniają dlaczego stanął na tym białym - co większości umknęło oczkod.

To białe pudło jest widocznie jedynie na zdjęciach pamiątkowych - gdzie rzeczywiście robi za podest dla drugiego rzędu ludzi. Natomiast nigdzie nie widziałem by coś takie było podczas obrad. Zresztą po co siedzenie przy mównicy? brakslow

Ostatnio edytowany przez FAiM (2015-03-06 23:03:27)

K5Cqyo6.png?1

#2023 2015-03-06 21:56:32

dulu
Moderator

Marsmall napisał:

Weźcie w takim razie podajcie jakiekolwiek strony, o których nie powiecie : "Nie ośmieszaj się".

I to jest prawdziwy +1.

#2024 2015-03-15 00:09:39

Sidorf
Użytkownik

Byłem ciekaw dlaczego tak ostatnio cicho o Rosji na portalach typu onet, interia. Poszukałem i proszę, coś się dzieje.

Ostatnio edytowany przez Sidorf (2015-03-15 00:09:55)

"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"

#2025 2015-04-30 16:18:44

Quithe
Użytkownik

Zaraz wybory i tak cicho tutaj? Aż dziwne jezor

W takim razie pochwalę się, że w końcu nadszedł czas, że się zebrałem i idę głosować! Nawet byłem dzisiaj w urzędzie gminy, żeby załatwić zezwolenie (inne zameldowanie). Tak więc po części dla jaj, po części na serio, idę głosować na Kukiza smile_big

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#2026 2015-04-30 16:56:40

KieR
Użytkownik

Quithe napisał:

W takim razie pochwalę się, że w końcu nadszedł czas, że się zebrałem i idę głosować! Nawet byłem dzisiaj w urzędzie gminy, żeby załatwić zezwolenie (inne zameldowanie). Tak więc po części dla jaj, po części na serio, idę głosować na Kukiza smile_big

Większość albo opuściła już ten kraj, albo zamierza, więc ma po całości wywalone na ten chory kraj.  papa

tumblr_static_bug.gif

#2027 2015-04-30 17:23:54

Rekid
Użytkownik

Q, ja waham się między Kukizem, a Palikotem smile

SZUKASZ INNYCH SPOSOBÓW ZARABIANIA PIENIĘDZY, ZGŁOŚ SIĘ DO MNIE !

rekid.gif >>> ANIME I KOMIKSY

#2028 2015-04-30 17:30:10

max-kun
Użytkownik

A ja pomiędzy Ogórek hime a Dudą smile_lol

#2029 2015-04-30 18:41:00

dulu
Moderator

PO to taka dobra partia przecież.

#2030 2015-04-30 18:58:16

vegeta391
Użytkownik

Braun!  smile

A w drugiej turze pewnie Duda... Bo najprawdopodobniej to on stanie w szranki z Komorem...  jezor2

wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai

#2031 2015-04-30 19:01:06

Lamarus
Użytkownik

jzi9ZGQ.jpg
Królowa jest tylko jedna.

2Onih0v.jpg
"Nie wiem o co w tym chodzi bo to nie ma najmniejszego sensu." - Ken-chan

#2032 2015-04-30 19:13:46

Quithe
Użytkownik

KieR napisał:
Quithe napisał:

Większość albo opuściła już ten kraj, albo zamierza, więc ma po całości wywalone na ten chory kraj.  papa

Ja się nigdzie nie wybieram, więc pewnie stąd zmiana decyzji o pójściu smile

Co do Brauna, gdy zobaczyłem jego spot, śmiałem się długo i mocno, a potem stwierdziłem, że facet ma nieźle nasrane w głowie. W sumie drugi Krul.
Ogórek Hime to beka sama w sobie. Palikot za to ma jeden ciekawy pomysł z system emerytalnym. Reszty nawet nie sprawdzałem.

W każdym razie zgadzam się z Kukizem, każdy głos na kandydata spoza partiokracji, obojętnie jak śmieszny by nie był, osłabia paartyjniaków. Więc warto ruszyć dupę oczkod

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#2033 2015-04-30 19:27:55

Marsmall
Użytkownik

Ja zagłosuję albo na Korwina, albo Brauna. Jeszcze dokładnie nie wiem, oboje odpowiadają moim poglądom.
Co do II tury to za wczas na gdybanie na kogo się zagłosuje, bo jeszcze nie wiadomo, kto wejdzie do niej.

#2034 2015-04-30 19:32:26

KieR
Użytkownik

Żeby się nie skończyło, że BUL wygra w I turze smile_big Szczerze, nie byłbym jakoś zaskoczony przy takim obrocie spraw. Odnośnie głosów zapewne również oddam głos na Kukiza, a w II turze BUL/Duda to wybiorę mniejsze zło.

Ostatnio edytowany przez KieR (2015-04-30 19:32:57)

tumblr_static_bug.gif

#2035 2015-04-30 19:34:07

Kamiyan3991
Użytkownik

KieR napisał:

Odnośnie głosów

Odnośnie do, panie korektorze.

KieR napisał:

30 miejsce według rankingu HDI (najbardziej wiarygodny wskaźnik, znacznie bardziej niż PKB), darmowe studia, demokracja, wcale nienajgorsze średnie/mediany zarobków... pewnie – lepiej narzekać, że po 25 latach wolności wciąż nie jesteśmy Niemcami (jeden z najbogatszych krajów na świecie, hehe).

No ale spoko, do wyboru masz jeszcze 160 innych, fajniejszych krajów – polecam Ukrainę, Białoruś, Afganistan czy nawet Hiszpanię (50% bezrobocie wśród młodych, a kraj zachodni, looolz). Na pewno bardziej Ci się tam spodoba. No bo dlaczego wygodnie patrzysz sobie na Niemcy czy UK, skoro masz znacznie większy wybór niż te kilka (naj)bogatszych krajów? Bądź kreatywny! Młodość to kreatywność!
A najlepiej to egzotyka, przecież ukochane, korwinowe Chiny są teraz sto lat przed nami i tyra się już za 2, a nawet 3 miski ryżu. To postęp cywilizacyjny o ponad 100%.

Quithe napisał:

W sumie drugi Krul.

Ej, ale "krula" to ty szanuj (podałem poprawny zapis).

Quithe napisał:

W każdym razie zgadzam się z Kukizem, każdy głos na kandydata spoza partiokracji, obojętnie jak śmieszny by nie był, osłabia paartyjniaków.

Ale co z tego? Partyjniacy i tak wyjdą na swoje. Mamy teraz taki sam beton jak w wielu krajach na świecie (Putin, hehe) i to się nieprędko zmieni. A patrząc po polskich gimb i licbazach wcale nie jestem optymistycznie nastawiony do "przyjdą młodzi". Zresztą inna sprawa, że... w sumie mnie to wszystko jedno. Ot, na politykę najlepiej się wypiąć, bo to martwy i przeciętnemu cebulakowi do życia niepotrzebny temat. Jakiej partii nie wybierzesz, to gospodarczo będzie podobnie, bo nasi politycy to takie ciotki. Wyszły na ulicę żonki górników i już "żelazna dama" dała sobie spokój. W zasadzie nawet zrobienie jakiegoś porządku w tym kraju to paranoja, bo zaraz wychodzą górniki czy inne takie na ulice.

A w sumie państwo aż tak dużego wpływu na gospodarkę nie ma (chyba że ktoś wierzy w korwinowe "jedna ustawa czy podatek mniej i mamy drugie Niemcy", no bo technologie i korporacje to się pędzi jak bimber), więc tym bardziej – olać.
Chociaż sam nawet lubię czasem zerknąć na TVN czy TVP, bo fajne komedie są. Co prawda nadal nie jest to poziom spotkań na szczycie w DxD (widzieliście, żeby kiedyś nasz prezydent wpadł na salę, krzycząc "wetuję tę ustawę"?), ale z różnych ekip madryckich czy pisiorów bekę zawsze można pocisnąć.

Z drugiej strony... może sam zagłosuję na Komora, o ile będzie mi się chciało do urny iść. Beton zawsze lepszy niż jakiś oszołom pokroju "krula" czy Ruch Nazistyczny (Narodowy? jakoś tak).

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-04-30 19:36:53)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2036 2015-04-30 19:55:04

SoheiMajin
Moderator

Dla przypomnienia dla młodych wyborców Bronisława:
https://www.youtube.com/watch?v=kf-Syd-M-WA&t=25s

#2037 2015-04-30 20:08:07

Kamiyan3991
Użytkownik

SoheiMajin napisał:

Dla przypomnienia dla młodych wyborców Bronisława:
https://www.youtube.com/watch?v=kf-Syd-M-WA&t=25s

Że wam się nie nudzi to wstawiać co roku. Spot jak spot. Scenariusze science-fiction to taki nieodłączny element każdych wyborów. Podobnie jak rzucanie błotem w przeciwników. Ale w sumie nawet warto oglądać, bo niekiedy jest śmiechowo.
Zresztą co ma w sumie ten spot do Komora? Przecież prezydent w Polsce pełni głównie funkcję reprezentatywną. Ot takie "Król panuje, a nie rządzi".

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-04-30 20:09:25)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#2038 2015-04-30 20:18:09

SoheiMajin
Moderator

Kłamią ci w żywe oczy i nawet zdajesz się być tego świadom, a nadal ich wspierasz. Nie no, spot jak spot, w sumie nie wiem, co ma wspólnego z Komorem, przecież Bronisław to kandydat niezależny, a tamto było 8 lat temu, więc kogo to obchodzi.

#2039 2015-04-30 20:19:03

dulu
Moderator

Prezydent pełni funkcję reprezentatywną, a Bronek na każdym kroku pokazuje, że jest po prostu zwykłym burakiem.

#2040 2015-04-30 20:36:41

Kamiyan3991
Użytkownik

dulu napisał:

Prezydent pełni funkcję reprezentatywną, a Bronek na każdym kroku pokazuje, że jest po prostu zwykłym burakiem.

Lepszy burak niż oszołom. No i nie widziałem jakiś tam wybitnych kompromitacji. Samo "chodź, szogunie" było bardziej śmiszne niż kompromitujące.

SoheiMajin napisał:

Kłamią ci w żywe oczy i nawet zdajesz się być tego świadom, a nadal ich wspierasz. Nie no, spot jak spot, w sumie nie wiem, co ma wspólnego z Komorem, przecież Bronisław to kandydat niezależny, a tamto było 8 lat temu, więc kogo to obchodzi.

No i co z tego? To polityka przecież. Korupcja, kłamstwa, układy, gierki – to wszystko jest na porządku dziennym. I dzieje się w zasadzie wszędzie, tylko skala ew. mniejsza lub większa, chociaż... podejrzewam, że przeciętny kongresman czy gubernator USA ma znacznie więcej za uszami niż przeciętny poseł z Kraju Kwitnącej Cebuli. Nie rozumiem, dlaczego miałbym czuć się urażony czymś tak w pełni normalnym.

Zresztą sporo rzeczy się w tym kraju odbywa z przyzwolenia i jest efektem pokomunistycznej mentalności. No bo kto by płacił mandat i brał punkty karne, skoro można dać policjantowi w łapę? W ogóle aż mi się przypomniała akcja sprzed 2 lat, jak ciotka opowiadała, że wujek chciał coś wynieść z zakładu, ale bał się, że ktoś go zobaczy. Hehe, nie było "to nieetyczne", tylko "jeszcze ktoś mnie zobaczy".
Powróżę z fusów (nie obraź się, jeśli się pomylę), ale ile razy umierała ci babcia albo byłeś chory, kiedy potrzebowałeś przywrócić sobie termin egzaminu? Żyjemy w kraju kombinatorstwa, więc dlaczego elity miałyby się czymś różnić? To tak jak z tymi "biednymi pracodawcami", którzy ruchają państwo (i przy okazji pracowników) na przekrętach, śmieciówkach i innych takich dwa razy mocniej, niż państwo rucha ich.

Ale wracamy do punktu wyjścia – takie życie, tacy ludzi, takie wszystko. My mamy po komunie większe skłonności, brak zaufania i lubimy hasełka/obietnice bardziej niż inne narodowości/kraje, ale to nie znaczy, że tam nie wygląda to w większym lub mniejszym stopniu podobnie. W sumie niepotrzebnie się rozpisałem, bo przekaz jest dość prosty.

I czy wspieram? Hmm... dobre pytanie. Obojętne mi to w sumie. Co nie zmienia faktu, że wolę sprawdzoną mafię niż sprawdzoną mafię fanatyków religijnych czy nie wiadomo kogo (plankton polityczny).

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-04-30 20:38:19)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

Stopka forum

© Animesub.info 2024