Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam!
Ponieważ z przyczyn ode mnie niezależnych (a może i zależnych) muszę przesiąść się na jedynie legalne źródła.
Wiem, że można legalnie oglądać anime na Crunchroll czy jest jeszcze jakiś inny portal, który to umożliwia i ma światowy zasięg (czyli, że można w Polsce oglądać legalnie).
Głównie chodzi mi o nowości i bieżące sezony. Crunchroll niestety nie oferuje wszystkiego co bym chciał zobaczyć.
Może być abonament zbliżony do tego jak na Crunchroll.
Funimation z tego co wiem u nas nie można oglądać, tak samo Hulu i Netflix
Jest jeszcze Daisuki z ich "przeogromnym" wyborem serii, poza tym nic.
Ponieważ z przyczyn ode mnie niezależnych (a może i zależnych) muszę przesiąść się na jedynie legalne źródła.
Hmm?
Ostatnio edytowany przez Sacredus (2015-02-05 13:57:51)
DaBiDo napisał:Ponieważ z przyczyn ode mnie niezależnych (a może i zależnych) muszę przesiąść się na jedynie legalne źródła.
Hmm?
Prowadzę działalność w domu i nie wie, może za bardzo się przejmuję (a może i nie) ale w razie jakiejś kontroli nie chciałbym płacić za posiadanie nielegalnych rzeczy na kompie.
Ostatnio edytowany przez DaBiDo (2015-02-05 14:03:55)
Szpecem od prawa nie jestem, ale raczej nic ci nie mogą zrobić za trzymanie anime, tym bardziej, jeśli ono nie jest zlicencjonowane w Polsce.
Zawsze możesz sobie kupić dysk 1TB za ~250zł i nikt o nim wiedzieć nie musi.
A poza tym, nie potrzebujesz oficjalnych legalnych streamów, wystarczą nienawidzone tutaj onlajny
Ostatnio edytowany przez KieR (2015-02-05 14:10:30)
Od kiedy oglądanie anime na własny użytek jest nielegalne?
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
Sacredus napisał:DaBiDo napisał:Ponieważ z przyczyn ode mnie niezależnych (a może i zależnych) muszę przesiąść się na jedynie legalne źródła.
Hmm?
Prowadzę działalność w domu i nie wie, może za bardzo się przejmuję (a może i nie) ale w razie jakiejś kontroli nie chciałbym płacić za posiadanie nielegalnych rzeczy na kompie.
Art. 23 ustawy o prawie autorskim:
1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego.(...)
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego.(...)
DaBiDo musisz tylko pamiętać by zawsze usuwać pliki .torrent (chyba jedyny ślad ściągania i wysyłania [wysyłanie/udostępnianie jest nielegalne] jednocześnie w przypadku zwykłej kontroli) ściąganych anime lub ściągać z serwisów typu mega.
1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego.(...)DaBiDo musisz tylko pamiętać by zawsze usuwać pliki .torrent (chyba jedyny ślad ściągania i wysyłania [wysyłanie/udostępnianie jest nielegalne] jednocześnie w przypadku zwykłej kontroli) ściąganych anime lub ściągać z serwisów typu mega.
Jeżeli dobrze pamiętam, to niedawno lub dopiero w niedalekiej przyszłości mają wprowadzić zapis, że karane będzie tylko udostępnianie, które przynosi zysk piratowi.
Jeżeli dobrze pamiętam, to niedawno lub dopiero w niedalekiej przyszłości mają wprowadzić zapis, że karane będzie tylko udostępnianie, które przynosi zysk piratowi.
Tak jest teraz a niedługo ma być, że ściąganie również będzie nielegalne, bo się dostosowują do prawa UE
Strony 1