Nie jesteś zalogowany.
Kishida, ty dalej płaczesz o swoje Amagi Brilliant Park, czy tylko mam takie wrażenie?
Co do Kancolle, jaki szanujący się tłumacz weźmie moe ? Nic dziwnego, że nikt tego nie wypuszcza (chyba).
Nie wiedziałem, że Amagi wychodziło w sezonie wiosennym, letnim. W ogóle nie wiem, do czego ma służyć te pytanie?
Ach wiedziałem, że niektóre osobniki nie wytrzymają i będą musiały skomentować przykład z anime. Po prostu nie dało się nie offtopować.
Tak samo, jak ktoś, gdzieś prosi o tłumaczenie, to zawsze znajdą się osobniki, które pomogą mu odpowiadając na temat "ale ta bajka gufno".
A potem słyszę że "ANSI to grupka userów, która wzajemnie robi sobie loda".
To nie moje słowa, więc nie wpadajcie w furie.
To oczywiste, że do słabych serii będzie mniej tłumaczeń albo w ogóle.
Jeżeli wiesz, to również jesteś świadoma o braku profesjonalizmu ze strony ANSI.
Sorry, to twoje zdanie, nie moje.
Ty dulowaty userze!
Innostian napisał:Kishida, ty dalej płaczesz o swoje Amagi Brilliant Park, czy tylko mam takie wrażenie?
Co do Kancolle, jaki szanujący się tłumacz weźmie moe ? Nic dziwnego, że nikt tego nie wypuszcza (chyba).
Nie wiedziałem, że Amagi wychodziło w sezonie wiosennym, letnim. W ogóle nie wiem, do czego ma służyć te pytanie?
Masz dalej ból dupy, bo nikt nie chciał tej bajki tłumaczyć, pokazujesz to w każdym swoim poście. Nie rób z siebie jeszcze większego błazna.
Grupy mają się dobrze? Te zdanie raczej nie ma odzwierciedlenia do ogółu. Nie wychodzi coraz więcej napisów, wychodzi coraz mniej, więc grup nie jest coraz więcej, czy też nie tłumaczą coraz więcej.
Też nie ma żadnego "porządnego" pokrycia w sezonach. Może po prostu nie oglądasz dużo i trafiasz na serie, które mają akurat tłumaczenie. Pamiętam taki sezon, chyba wiosenny, czy letni, gdzie na 12 oglądanych serii w sezonie 6, 7 to były serie, gdzie nie było napisów, czy też zostały porzucone w jakimś etapie.
Teraz oglądam mniej, ale nie widzę i nie odczuwam, by sytuacja się poprawiała. Strasznie się zdziwiłem, że już jestem po 3 epku Kantai Collection, a nikt nie wziął się "poważnie" za tłumaczenie, a serie które są rozmuchane przed wyjściem wcześniej zawsze były rozchwytywane odnośnie tłumaczenia (nie chce rozwijać i nie rozwijacie, czy taka i taka seria to gufno, bo to nijak ma się do tego).
Sezonem zimowym zajmuje się 6 grup: Dark Inquisition - 2 serie, Jinja-Temple - 3 serie, Katakana Subs - 3 serie, Madao Way - 1.5 serii, Shizukage - 1 seria, ManekiNeko - 2 serie, a to daje napisy do 12 anime na jakieś 31 wychodzących. To chyba dobry wynik? Nie? W sezonie oglądam wszystkie te 12 anime, a jedynie czego mi brakuje to porządnego wydania Mari, czyli dla mnie pokrycie jest porządne. No dobra nie jest, gdyż to nie jest nawet 50%, ale pojedyncze osoby do tego wydają całkiem dobre napisy, więc na pewno nie jest słabo. Kantai Collection robi "wolny strzelec", a jego napisy mają kilka dobrych ocen.
Ostatnio edytowany przez Nesbro (2015-01-25 02:40:52)
kishida napisał:Innostian napisał:Kishida, ty dalej płaczesz o swoje Amagi Brilliant Park, czy tylko mam takie wrażenie?
Masz dalej ból dupy, bo nikt nie chciał tej bajki tłumaczyć, pokazujesz to w każdym swoim poście. Nie rób z siebie jeszcze większego błazna.
Nie mam żadnego bólu o Amagi, przecież ja to sobie z eng subami obejrzałem.
Aż tak zabolał ten cytat z kółkiem wzajemnej adoracji?
Napisałem, że to nie mój cytat, ale uderz w stół a nożyce się odezwą.
Coellus, to nie jest moje zdanie to są fakty. Raz nawet przeprowadziłem parę eksperymentów by to potwierdzić. Jak chcesz to mogę dać przykłady.
Widać, że kłamałaś, że wiesz jak powinna zachowywać się moderacja, jeżeli sądzisz, że wszystko jest okey.
Ostatnio edytowany przez kishida (2015-01-25 17:38:21)
Kółko wzajemnej adoracji? Ja? Przykro mi, ale ja nikogo z nazi nie znam i oni mnie też. Jestem tylko szarym użytkownikiem, który napisze czasami coś na forum.
Co do moderatorów: jest dobrze. Nie ich wina, że niektóre osobniki lubią sobie popłakać o jakieś usuwane komentarze czy brak ocen. IMO powinni wziąć się jeszcze za posty i tematy w stylu: "Kiedy w końcu przetłumaczycice dane anime, bo już od dwóch tygodni ich nie widać".
Ostatnio edytowany przez Innostian (2015-01-25 17:58:47)
Coellus, to nie jest moje zdanie to są fakty. Raz nawet przeprowadziłem parę eksperymentów by to potwierdzić. Jak chcesz to mogę dać przykłady.
Widać, że kłamałaś, że wiesz jak powinna zachowywać się moderacja, jeżeli sądzisz, że wszystko jest okey.
Dobra, pajacu, jestem dzisiaj w takim nastroju, że chętnie powiem ci, co myślę, nawet jeśli będzie miało to wiązać z ostrzeżeniem.
W dupie mam to, co ty uważasz za "fakty". W dupie mam twoje doświadczenie w internecie, mam własne. A już na samym końcu w dupie mam ciebie i twoje zdanie. Ale nie życzę sobie wmawiania mi, że twoje zdanie to moje zdanie, a jak nie, to cała reszta kłamie. Pajacu.
Koniec tematu.
Ty dulowaty userze!
Koniec tematu.
Zamykam.
Swoją drogą – o co był ten cały ból tyłka, skoro do tych onlajnów ludzie jeszcze muszą dokładać, a nie zarabiać?
Może za wyjątkiem siundena.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
kishida napisał:Coellus, to nie jest moje zdanie to są fakty. Raz nawet przeprowadziłem parę eksperymentów by to potwierdzić. Jak chcesz to mogę dać przykłady.
Widać, że kłamałaś, że wiesz jak powinna zachowywać się moderacja, jeżeli sądzisz, że wszystko jest okey.Dobra, pajacu, jestem dzisiaj w takim nastroju, że chętnie powiem ci, co myślę, nawet jeśli będzie miało to wiązać z ostrzeżeniem.
W dupie mam to, co ty uważasz za "fakty". W dupie mam twoje doświadczenie w internecie, mam własne. A już na samym końcu w dupie mam ciebie i twoje zdanie. Ale nie życzę sobie wmawiania mi, że twoje zdanie to moje zdanie, a jak nie, to cała reszta kłamie. Pajacu.
Koniec tematu.
Pokazałaś klasę i 0 argumentów. Wiem, że to twoi koledzy ale w tej sytuacji ich jeszcze bardziej pogrążasz niż pomagasz.
To jak, mam podać te namalane argumenty, jak i również napisać "Jak powinien postępować normalny moderator"?
I żeby nie było mowy, że to tylko offtop
Złe podejście moderacji do userów to odpychane ich od ANSI, co z tym idzie korzyść dla onlajnów i ich zarobek.
Ostatnio edytowany przez kishida (2015-01-26 03:44:05)
Złe podejście moderacji do userów to odpychane ich od ANSI, co z tym idzie korzyść dla onlajnów i ich zarobek.
Gamedor z własnej kieszeni dokłada do "interesu".
Nie wiem jak inne strony.
W sumie Diff za czasów swojego istnienia (tzn. kiedy był jeszcze upload) utrzymywał się z dobrowolnych dotek, gdzie część z nich to była własna kieszeń admina i uploaderów.
Nasłuchałeś się "ekspertów" z NAZI i teraz sobie myślisz, że to żyła złota, lol.
W sumie chyba tylko siunden wychodzi na plus, bo ładuje znacznie więcej reklam niż inne strony i stoi bardzo długo (więc pewną bazę użytkowników ma).
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Gamedor z własnej kieszeni dokłada do "interesu"(...)
Aż mi się kawał o żydach przypomniał.
Polak rozmawia ze znajomym żydem.
- Jak idą interesy?
- Na co ten mu odpowiada, że codziennie musi do interesu dokładać.
- No to ten pierwszy się dziwi, jak to możliwe, że jeszcze nie zbankrutował!
- To sklepikarz odpowiada, że w niedzielę musi zamknąć i wtedy nie dokłada, i to mu się wyrównuje.
Każdy przecież zdaje sobie z tego sprawę, że powstaje tylko stron, ponieważ nie ma z tego zysku i trzeba dokładać.
PS.
Żeby nie było, wypowiadam się jako Kishida, zwykły user, bo tym właśnie jestem na owej stronie. Niech nikt nie łączy tego z innym podmiotem.
Ta se śledzę ten temat i zastanawiam się czemu ~coellus to taka straszna szczekaczka? PMS? Nie dość że agresywnie, bez szacunku, to jeszcze na logiczne argumenty odpowiada inwektywami...
Ech...
Zresztą ja też miałem ciężkie przeboje, jeszcze w gimbazie miałem tu 7 banów, ale jakoś przeżyłem moderacje xD
Ostatni ban był najlepszy, za kawał o samolocie xD
Powiedziałam, co myślę, z góry pisząc, że świadomie biorę na siebie warna za tę treść.
Do kishidy nie dotarło, no ale cóż - jak pisałam wcześniej w poważaniu mam jego opinię.
Ostatnio edytowany przez coellus (2015-01-26 12:13:45)
Ty dulowaty userze!
Tak, większość wbijających na ANSi jest tu dla forum i użytkowników, a nie napisów.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-01-26 13:45:29)
Dobra i tu wykopałem kilka komentarzy nic niewnoszących do tematu.
Co do coellus, mam to na uwadze. Przy kolejnym wybryku, ostrzeżenie murowane.
Mimo wszystko można merytorycznie się spierać, komentarz napisać, gdy się trochę ochłonie.
Jakbym miał każdemu ostrzeżenia walić za każdą jedną rzecz, to by połowa ANSI została zbanowana.
Każdy przecież zdaje sobie z tego sprawę, że powstaje tylko stron, ponieważ nie ma z tego zysku i trzeba dokładać.
Czasami całkiem serio zastanawia mnie Twoja "błyskotliwość"... tak, ludzie to maszynki do robienia pieniędzy i nie kiwają palcem w innym celu. Pewnie dlatego ludzie na tej stronie murzynią przy napisach za darmo.
Taki serwerek onlajn to fajna sprawa, sam bym się pobawił. Jesteś swego rodzaju "głównym" pewnej społeczności, a jak interesujesz się informatyką/sieciami to same plusy. Przecież taka zabawa własnym serwerem, który generuje duży ruch, to co innego niż amatorka przy byle localhoście.
No i bądź co bądź – teraz propagowanie szeroko pojętej (głupiej, bo głupiej) kultury dżapańskiej odbywa się za pośrednictwem onlajnów.
Sam zacząłem oglądać bajki po znalezieniu bliczyka na jakiejś stronce onlajn.
Gdybym miał grzebać po ANSI, szukać jakiś tam napisów i torrentów... nie, odpada i tyle (zostałbym przy Na Wspólnej i hamerykańskich filmach oo).
Aż mi się kawał o żydach przypomniał.
A mnie przypomniało się słynne "jestem ekspertem" (w końcu 99% Polaków w necie jest ekspertami od wszystkiego).
Koszty dużych stron typu A-O z gamą różnych funkcji, podstronami, dużym ruchem itd. to nie jakieś zaskórniaki.
Samych zysków z reklam nie ma tak dużo, bo sporo ludzi blokuje je byle adblockiem, a w playerach to ich chyba nawet wcale nie ma.
Zresztą, co Ty mi tu będziesz bzdury gadał... siedzę czasem na tych onlajnach i wiem, jak to wygląda.
Zazwyczaj trzeba żebrać o dotacje, bo z reklam (także tych z adfly) to grosze jakieś są.
Wbijam sobie jeszcze jakoś radzi, ale strona jest relatywnie mała (tam nawet forum żadnego nie widzę, ot same odnośniki do playerów i newsy).
http://www.ngnl.wbijam.pl/kontakt.html
4. Chciałbym wspomóc stronę finansowo. Jak mogę to zrobić?
- Dziękujemy, ale nie ma takiej potrzeby. Aktualnie 90 procent kosztów utrzymania (300 zł za serwer, 50 zł za konto shell dla każego tłumacza i szybki internet dla jednego z nich, a także raz na rok 120 zł za domenę) uzyskujemy z reklam, resztę jesteśmy w stanie pokryć z własnej kieszeni, a że chcemy, by to była strona w pełni non-profit, nie będziemy prosić o dodatkowe wsparcie.
W skrócie — skończ wygadywać bzdury/widzimisię poparte wypocinami z bódziowego IRC czy innego, równie "rzetelnego" źródła.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-01-26 18:41:30)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Koleś z library miał chyba coś ponad trzy klocki, admin z siundena usłyszał i tak powstał siunden. Poza tym były admin siundena podał raz na ansi, ile tych "siundenów" im się na koncie uzbierało, sporo tego było.
Jako że wywołano mnie do tablicy... "Siunden" powstał dwa lata przed aferą z mangalib. I przez długi czas kasę trzeba było dokładać, bądź było się na zero. Później "siunden" zaczął generować zyski, które to przeznaczył na powstanie nowej stronki. Nie wiem, czy laudemort coś z tej kasy dla siebie bierze (kiedyś nie brał), bo od dwóch i pół roku się z nim nie kontaktuję. Czasem Kamiyan pisze pierdoły, ale w kwestii robienia onlajnów z trochę wyszszych pobudek ma rację, przynajmniej ze mną tak było i może jestem naiwny, ale myślę, że z innymi też.
Siudnen jest znienawidzony tutaj, ale tu prawie każdy patrzy z jedynego właściwego punktu widzenia. Nie pamięta, że kiedyś ten "siunden" chciał jako takiej współpracy (ale na ansi głównie "starzy wyjadacze" mieli to gdzieś). Nie zgadzałem się z laudemortem w kwestii olewania zgody na tłumaczenia, ale z perspektywy czasu widzę, że nie było innej opcji. Inaczej na stronie nie byłoby połowy animców, bo na ansi by biadolono, że zarabianie... A strona musiała czymś przyciągać, być w czymś lepsza od konkurencji.
Nie podoba mi się to, co teraz tam się dzieje, forum moderowane do dupy, na stronie 5 epów na tydzień od niechcenia dodane, żadnych newsów, nic przez 2,5 roku nie zostało zmienione, w kwestii kodowania korzysta się z moich starych metod. Może to wszystko dlatego, że laudemort calkowicie skupił się na nowej stronie.
Prosiłbym o choć trochę obiektywizmu i fakty, a nie info z czapy (kwestia powstania "siundena").
Ostatnio edytowany przez otakuJaro (2015-01-26 19:08:57)
W skrócie — skończ wygadywać bzdury/widzimisię poparte wypocinami z bódziowego IRC czy innego, równie "rzetelnego" źródła.
Jesteś debilem czy udajesz?