#21 2006-03-13 00:11:20

Kisiel
Użytkownik

Odp: Błagam pomocy z Torrentem

ard napisał:
Kisiel napisał:

@ard więc w czym problem?

Wkurzyło mnie to, co powiedziałeś na początku. Neostrada ma fatalną reputację, głównie przez jej użytkowników. Ludzie zamawiają najtańszą opcję a potem mają pretensje, że filmy im sie powoli ściągają. Nie umieją ustawić programów (był dziś o tym nawet wątek) i łącze w kilkunastu procentach wydajnośći wykorzystują. A potem tylko narzekają, narzekają, narzekają... I Wskakuje Kisiel z super propozycją - przeprowadzki do Wrocławia. Bo tak to można zrozumieć.

Kisiel, płacę 2x tyle co mój kolega z neo512 tylko za to, że nie mam limitu (dziś jest 12 a ja mam 20 GB na końcie - już by było po limicie). Uwierz mi, jeśli miałbym alternatywę, to już dawno bym zrezygnował z tej usługi.

ard! Nie nerwuj mnie tu. Gdzie ja wyskoczyłem z jakąś propozycją przeprowadzki do wrocławia? jezor źle mnie rozumiesz. Jakbym mieszkał gdzieś gdzie nie ma alternatywy to pewnie i sam bym zamówił neo. Fakt głupota niektórych ludzi nei zna granic ale tepsy także, ot na przykład przyszedłem pomóc koledze w założenie neo. Na płytce ze sterownikami był trojan ostrzezenie wykryty przez Avirę, MKS i Nortona (trzema aby wykluczyć możliwość błędu) a gdy próbowałem od nich ze strony ściągnąć sterownik u siebie w domu to chamsko link nie działał. e-wro też nie ma limitu z z tego się bardzo cieszę smile_big Nic tylko czekać aby taki net objął całą polskę.
Inna rzecz to to że e-wro i neo baaaardzo się nie lubiąi praktycznie nie da się grać między tymi dwoma sieciami (ja to mam szczęście bo wszyscy moji znajomi mają neo i nei mogę w nic pograć z nimi)

10721827ve.gif

#22 2006-03-13 00:30:28

Boomerek11
Użytkownik

Hej jak walcyam azuresa to mi wzskakuje taie co$
Error
NO JVM could be found on your system.
Please define EXE4j_JAVA_HOME
to point to an installed JDK or JRE or download a JRE from www.java.com
placze[placze][placze][placze][placze][placze][placze][placze][placze][placze][cholera][cholera][cholera][cholera][placze][placze][placze][placze]

#23 2006-03-13 00:45:19

Kisiel
Użytkownik

ard napisał:

No co ty? A twoi znajomi słyszeli o zewnętrznym IP (zapomniałem jak na to się mówi)? Np. dyn.pl oferuje bardzo ciekawe rozwiązanie dla neo. Ja na tym trzymam server http i ftp. Neo jest jak każde inne połączenie. Tylko dzięki tpsie troszkę trudniej je skonfigurować. Czasem jak do kogoś zaglądne i widzę jak ma to poustawiane... A potem się dziwią znajomi, że ja nie mam kłopotów z siecią. A jeszcze jedno w archiwum alt.pl.neostrada można znaleźć rozwiązanie prawie każdego problemu z neo...

Moi mili znajomi nie wiedząco to jest firefox czy flashget. Jak ja im z czymś takim wyjechałem rozgadali wszem i wobec ze jestem taaaaki świetny i dostałem niechlubną opinię komputeromaniaka co nie widzi świata poza nim.
A co do tamtej instalacji modemu to zrobiłem to prawie identycznie jak podałeś tyle że to było pół roku temu jezor

10721827ve.gif

#24 2006-03-13 00:53:09

KriminalMinded
Użytkownik

Boomerek11 napisał:

Hej jak walcyam azuresa to mi wzskakuje taie co$
Error
NO JVM could be found on your system.
Please define EXE4j_JAVA_HOME
to point to an installed JDK or JRE or download a JRE from www.java.com
placze[placze][placze][placze][placze][placze][placze][placze][placze][placze][cholera][cholera][cholera][cholera][placze][placze][placze][placze]

Srodowisko Azureusa wymaga bibliotek zawartych w Javie.

A tu ja mozesz sciagnac: http://jdl.sun.com/webapps/download/Aut … leId=10343

#25 2006-03-13 00:55:25

Kisiel
Użytkownik

Ostatnio Baki nie było placze mimo że znalazłem dla nich szkołę!!! pewnie chodzi ci o Y2K4. A jakże, oczywiście że byłem smile_big ale rankingu nie pamiętam niestety ale za to zapamiętałem pandę (fjuczer roxował), konkurs jedzenia zupek chińskich bez zalewania i hentai night kombinuje

10721827ve.gif

#26 2006-03-13 00:55:43

Boomerek11
Użytkownik

Nie niemam zainstalowaniej javy a skond mozna scioknonc[placze][placze][placze][placze][placze][placze][placze][placze][placze]

#27 2006-03-13 00:56:54

songoku
Użytkownik

Nie no stary rozwalasz mnie, przeciez w linku, w ktorym ci podalem w przyklejonych sa przykladowe konfigi ze zdjeciami wszystko PL:

azureusa: http://www.searchengines.pl/phpbb203/in … opic=15408,
bitcometa: http://www.searchengines.pl/phpbb203/in … opic=39891.

A do innych klientow to juz sobie znajdz;P

#28 2006-03-13 01:00:31

Kisiel
Użytkownik

LOL, a ja myślałem że chodzi o konwent [roftl]

10721827ve.gif

#29 2007-02-03 16:40:16

MaLy
Użytkownik

Nie chciałbym tworzyć nowego tematu, a potrzebowałbym małej pomocy odnośnie programu uTorrent, bo niestety w FAQ tego programu, nie znalazłem odpowiedzi.

No więc ściągnął mi się plik. Stopuję torrenta aby narazie nie udostępniał nikomu pliku no i wyswietla sie w danych, ze pobieranie jest ukończone, a kiedy wchodzę w folder gdzie plik powinien się znajdować po pobieraniu, to ten plik nie ma zadnego rozszerzenia i jest po prostu sama taka ikonka windowsa. Myslalem, ze ten plik po sciagnieciu powinien automatycznie zmienic sie w normalny plik *.avi, a sam musialem to zrobić ręcznie. Nie wiem czy dobrze robię dlatego chciałbym się Was spytać jak powinienem to robić właściwie w tym programie bo jakoś mi to nie wychodzi. deprecha No chyba, że trzeba to robić ręcznie, to znaczy po prostu zmieniać roszerzenie pobranego pliku.

#30 2007-02-03 16:57:23

Beavis
Zbanowany

MaLy napisał:

Nie chciałbym tworzyć nowego tematu, a potrzebowałbym małej pomocy odnośnie programu uTorrent, bo niestety w FAQ tego programu, nie znalazłem odpowiedzi.

No więc ściągnął mi się plik. Stopuję torrenta aby narazie nie udostępniał nikomu pliku no i wyswietla sie w danych, ze pobieranie jest ukończone, a kiedy wchodzę w folder gdzie plik powinien się znajdować po pobieraniu, to ten plik nie ma zadnego rozszerzenia i jest po prostu sama taka ikonka windowsa. Myslalem, ze ten plik po sciagnieciu powinien automatycznie zmienic sie w normalny plik *.avi, a sam musialem to zrobić ręcznie. Nie wiem czy dobrze robię dlatego chciałbym się Was spytać jak powinienem to robić właściwie w tym programie bo jakoś mi to nie wychodzi. deprecha No chyba, że trzeba to robić ręcznie, to znaczy po prostu zmieniać roszerzenie pobranego pliku.

Może przy podawaniu ścieżki gdzie ma zostać zapisany plik skasowałeś przez przypadek (lub nie było) rozszerzenia pliku...BTW jeśli działa Ci film to w czym problem? baka

papa

#31 2007-02-03 17:44:23

lukio
Użytkownik

Beavis napisał:
MaLy napisał:

Może przy podawaniu ścieżki gdzie ma zostać zapisany plik skasowałeś przez przypadek (lub nie było) rozszerzenia pliku...BTW jeśli działa Ci film to w czym problem? baka

papa

utorrenta juz kilka razy dorwalem na tym ze zapomnial mi zmienic rozszerzenie i przeniesc  plik do innego folderu, widac taki urok smile tak czy siak program jest top do torrentow

#32 2007-02-03 17:56:15

Beavis
Zbanowany

lukio napisał:

utorrenta juz kilka razy dorwalem na tym ze zapomnial mi zmienic rozszerzenie i przeniesc  plik do innego folderu, widac taki urok smile tak czy siak program jest top do torrentow

Mi jeszcze nigdy, a używam utorrenta od blisko roku oczkod
Jedyne "coś" przytrafiło się gdy w ścieżce nie dodał : i po ściągnięciu 700MB nawet nie dało się odczytać pliku, bo Windows go nie widział - a ja go nie miałem smile_lol

papa

#33 2007-02-03 18:11:47

lukio
Użytkownik

Beavis napisał:

Jedyne "coś" przytrafiło się gdy w ścieżce nie dodał : i po ściągnięciu 700MB nawet nie dało się odczytać pliku, bo Windows go nie widział - a ja go nie miałem smile_lol

papa

widac siedzisz zawsze na wersji stable oczkod

#34 2007-02-03 18:15:35

Beavis
Zbanowany

lukio napisał:
Beavis napisał:

papa

widac siedzisz zawsze na wersji stable oczkod

Skoro wszystko działa poprawnie - nie mam powodów przechodzić na beta i póżniej narzekać smile_big

papa

#35 2007-02-03 20:24:43

fuchikoma
Użytkownik

jakiś zonk, bo uTorrent jeszcze mi takich cosiów nigdy nie robił.
może sam plik torrent zawiera dane o plikach bez rozszerzenia?

dzisiaj uTorrent zwiesił mi windę, ale to mea culpa, bo ściągałem
prosto na partycję ext2 (znalazłem sterownik pod xp, YAY ^_^)
i tam coś źle pokazuje ilość wolnego miejsca, więc przy zerze
winda stanęła bo dalej próbowała plik zapisać :/
ale ogólnie to ta partycja ext2 śmiga czasem szybciej niż fat32 i ntfs,
no i oba systemy operacyjne ją widzą w trybie r/w smile_big

#36 2007-02-03 22:31:11

ryba
Użytkownik

~fuchikoma wrzuć linka do tego sterownika[szpan]. W końcu wingroza się do czegoś przyda deprecha
Tak jestem użytkownikiem Linuksa smile_big Nienawidzę Windowsa baka
A propos FAT32 i EXT2. Mialem taki dysk. Popsuty. Formatowałem FAT32. Nie działa. EXT2 działa! Znowu wyższość Open Source nad Microshitem i IBM  kombinuje[respekt][yahoo]

#37 2007-02-05 16:43:22

teusz
Użytkownik

Ostatnio mam problem z Torkami, kupiłem i zainstalowałem legalną winde i po zainstalowaniu na niej dowolnego programu który ściąga torrenty (azureus, bitcomet, utorent) nie chce mi się nic ściągać(ciągle czeka na odpowiedz z trackera) a na kompie z piratem wszystko się ściąga więc to nie jest wina zassanego torka. Jak pozbyć się tego problemu? na beatshare i innych programach p2p ściąga się wszystko normalnie

#38 2007-02-05 16:53:15

shinma
Użytkownik

moze to wina wbudowanego firewall'a (pol. sluza bezpieczenstwa)

#39 2007-02-05 16:55:34

teusz
Użytkownik

firewall'a nie instalowałem, mam goły system bez dodatków, teraz dopiero jestem w trakcie ściągania update'ów

#40 2007-02-05 18:01:18

ryba
Użytkownik

No to właśnie Windowsowy Firewall może uTorrent (i resztę ) blokować. Sprawdź szpan[kombinuje]

Stopka forum

© Animesub.info 2025