Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam!
Mam taką nietypową prośbę.
Za jakiś miesiąc (góra dwa) otwieram gabinet masażu nastawiony do dojazd do klienta.
Ogólnie mam zarys nazwy firmy, lecz chciałbym prosić o pomoc, lub jakąś inspirację na nazwę, która by się kojarzyła z A&M i zarówno z masażem, ale nie była taż jakoś specjalnie krzykliwa.
Dzięki!
Nazwij imieniem miecza Izuuru Kiry z Bleacha.
Nazwij imieniem miecza Izuuru Kiry z Bleacha.
Ale się uśmiałem, jak sprawdziłem. Na pewno wezmę pod uwagę
DaBiDo, pochwalił byś się jaki typ masażu będziesz wykonywał?
Ja, proponował bym nazwę ogólnie z Japonią związaną, w zeszłym tygodniu dopiero znalazłem Yumeiho - ale to jest nastawianie/korekcja po pierwsze miednicy, kręgosłupa i pozostałych stawów ("masaż kości"). Ale nazwy Yumeiho nie można używać, jeśli do stowarzyszenia się nie należy.
Drugi znany mi japoński to masaż NURU - lecz jest to bardziej erotyczny, wykorzystanie całego ciała i specjalnym żelu do masażu. Nazwa o ile dobrze pamiętam głównie bierze się od słowa "śliski" oczywiście po japońsku. Więc proponował bym, abyś nazwę ogólnie z wykonywaną przez ciebie techniką masażu związał w języku japońskim. Ponieważ w tedy pośrednio klientowi wyjaśni jakiego typu zabieg jest oferowany. Jednoznaczna wiadomość by były oczywiście, jeżeli nazwa była by wyłącznie po polsku, chociaż było by to co najmniej takie pospolite i nie rzucające się w oczy ale z drugiej strony łatwe i treściwe w odbiorze klienta (narodowości polskiej).
Aczkolwiek nazwa np.:
Masaż BANZAI! (Masaż radości/Radosny Masaż) - może się przyjąć.
-||- Sakura;
Songo masaż; (człowiek po pełnym masażu będzie świecił się jak smocze kule )
Ile czasu zajęła ci nauka masażu? Ja też myślę jakieś kursy w bliższej lub dalszej przyszłości zrobić.
"Wysłuchaj wszystkich, ale miej własny rozum.
Vagabond MMV
Nie ma czegoś takiego jak nazwa firmy, bo firma jest nazwą, pod którą przedsiębiorca prowadzi działalność
"Nie wiem o co w tym chodzi bo to nie ma najmniejszego sensu." - Ken-chan
@up: Zależy od interpretacji. Odsyłam do słownika:
http://sjp.pwn.pl/sjp/firma;2459256.html
DaBiDo, pochwalił byś się jaki typ masażu będziesz wykonywał?
Ile czasu zajęła ci nauka masażu? Ja też myślę jakieś kursy w bliższej lub dalszej przyszłości zrobić.
Leczniczy, relaksacyjny, sportowy, kosmetyczny i inne
Nauka to głównie studium 2 lata + kursy.
@Lamarus - czepiasz się szczegółów. Przecież wiadomo, że chodzi mi o jednoosobową działalność gospodarczą. Firma to synonim działalności gospodarczej.
Myśłem również, by użyć jakiegoś japońskiego słowa w połączeniu z masażem
typu Fureru - dotyk (ale to nie brzmi zbyt zachęcająco)
@marek2fgc
Co tam słownik, KC to świętość
"Nie wiem o co w tym chodzi bo to nie ma najmniejszego sensu." - Ken-chan
a może po prostu "Massaaji";p
w sumie Massaaji tak po prostu mi się podoba
A co myślicie o
Shangri-La Masaż
Strony 1