Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Szukam bdb seriali z wciągającą fabułą, ostatnio coś oglądałem i po paru odcinkach porzucałem, bo mnie wnerwiało
Lista tytułów, które polubiłem:
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Sherlock
Banshee
True Detective
Suits
House of Cards
Sons of Anarchy
Może The Flash
Może The Wire lub z braku laku Constantine? Albo Rzym.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-12-12 17:13:34)
House of Cards zdecydowanie. Najlepszy serial ostatnich lat. Genialna rola Kevina Spacey i świetny scenariusz. Jeśli lubisz klimaty prawnicze polecam Suits. Nie jest typowym serialem prawniczym, tj. nie skupia się na rozprawach sądowych. W centrum są tutaj rozgrywki w firmie i szukanie kruczków prawnych.
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Bones, CSI Miami, Battlestar Galactica, Miecz prawdy, Przygody Merlina
Ostatnio edytowany przez max-kun (2014-12-12 19:33:25)
Całkiem duża lista mi się zrobiła. Dzięki wszystkim. Będę miał co oglądać w zimowe wieczory
Suits i Dexter.
Wiem, że było, ale te dwa warto podkreślić.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-12-12 19:37:41)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Większość seriali wyżej wymienionych również mocno polecam (House of Cards, True Detective czy Sherlocka). Sam sprawdzisz, co najbardziej ci podpasuje.
Miecz prawdy
Serial ogólnie spoko, tyle że na podstawie książki, z którą później niewiele ma wspólnego. Taka mała dygresja.
White Collar jest całkiem fajne. The Fall - o ile pierwszy sezon był średni, to na każdy odcinek drugiego czekam z niecierpliwością. Na początku myślałem, że to zmarnowany całkiem niezły serial, ale im dalej, tym lepiej.
Niektore tytuly juz padaly, ale rowniez je polece.
"The Wire" pomijajc kilka motywow (nie bede sie rozpisywal i spoilerowal) to zdecydowanie jeden z najlepszych seriali jakie stworzono na potrzeby telewizji. Wkrotce maja go ponownie wyemitowac po zremasterowaniu w HD i formacie 16:9 (pierwowzor byl w 4:3).
Stosunkowo nowy "True Detective" rowniez posiada wysokiej klasy gre aktorska, historia wciaga i jest dosyc klimatycznie. Ciekawie jak zaprezentuje sie kolejny sezon, bo pierwszy zawiesil poprzeczke dosyc wysoko.
"Rzym" tak samo, mistrzowsko zagrane, ukazanie historycznych wydarzen z roznych perspektyw i niesamowita scenografia. Szkoda, ze zrobino tylko dwa sezony z planowanych 6 czy 7.
"The Shield" zdecydowanie debesciak, jesli idzie o serial z antagonista w roli glownej. Glowny bohater to skorumpowany glina, ktory jest mega skurvielem i o dziwo widz czuje do niego czasami sympatie i popiera w dzialaniach. Kazdy kolejny sezon jest lepszy od poprzedniego, a gownoburza nabiera na sile. Zaden serial nie ma tak wciagajacej i trzymajacej poziom koncowki.
"Rodzina Borgiow" mimo tematyki nawet mi podeszla. Gra aktorska dosyc dobra i fantastyczne kostiumy.
"Oz" ktorego akcja rozgrywa sie w wiezieniu jest calkiem intrygujacy. Postacie potrafia zaciekawic i nigdy nie wiesz, ktora z nich zostanie zabita, albo zgwalcona. Calosc utrzymana troche w konwencji snu na jawie (nie jest to realistyczne oddanie realiow takich osrodkow). Czasami jednak monotonia potrafi znuzyc, a sama historia do niczego specjalnego nie prowadzi.
Jako komediowa serie polecam Trailer Park Boys (Chlopaki z barakow), prawdziwy mistrz.
Kompanie Braci, Pacyfik i Generation Kill widzial chyba kazdy, kto interesuje sie tematyka wojenna.
Mimo, ze produkcja dosyc durna i komiksowo przebajerowana to jednak Spartakus byl rewelacyjny jako odmozdzajaca rozrywka. Obejrzalem tez jakis serial o piratach sprzed roku chyba, "Czarna perla" czy jakos tak. Da rade obejrzec, sa cycki i krew.
Z produkcji sci-fi mozesz sprawdzic Battlestar Galactica (o tej nowszej wersji mowie), chociaz podobaly mi sie w miare tylko pierwsze trzy sezony, a potem strasznie sie to skaszanilo.
TL;DR
THE WIRE i THE SHIELD - MUST WATCH
Obejrzalem tez jakis serial o piratach sprzed roku chyba, "Czarna perla" czy jakos tak. Da rade obejrzec, sa cycki i krew.
Chodzi pewnie o Black Sails (polecam), ewentualnie Crossbones (jeszcze nie widziałem, ale i tak anulowany po pierwszym sezonie).
"Rzym" tak samo, mistrzowsko zagrane, ukazanie historycznych wydarzen z roznych perspektyw i niesamowita scenografia. Szkoda, ze zrobino tylko dwa sezony z planowanych 6 czy 7.
Z planowanych czterech, ale materiał na 2 i 3 ścisnęli w jednym sezonie. W każdym razie też gorąco polecam, świetny serial.
Jeśli lubisz oglądać na bieżąco, to zainteresuj się Marco Polo, serial ruszył wczoraj, wyemitowali od razu dwa odcinki. Zapowiada się ciekawie.
Jak na razie to Flash jest przesłodzony do bólu(nie zabijamy nikogo, Allen się emuje przez pół odcinka, jak kogoś nie uratuje)
Zresztą jego poczucie sprawiedliwości jest naiwne. To samo z Arrowem zrobili od drugiego sezonu -_-
Constantine po dwóch odcinkach jest dobry, wybrali dobrego aktora do głównej roli. Luzak i kozak w jednym, co mu demony będą do kaszy dmuchać. Ha! Z drugiej strony Supernatural to inna liga
Trzecim jest Dexter. I jest to win. Głównego bohatera od razu można polubić. Czyni "dobro", nie ma przy tym dylematów lub wyrzutów sumienia. Tego szukałem.
Resztę też zobaczę w swoim czasie. Dzięki raz jeszcze za dobre pozycje
Peaky Blinders
Strony 1