Nie jesteś zalogowany.
Tytuł oryginalny: Nosso Lar
Reżyseria: Wagner de Assis
Scenariusz: Wagner de Assis, Laura Malin
Muzyka: Philip Glass (Truman Show, Sekretne okno, Iluzjonista, Sen Kasandry)
Zdjęcia: Ueli Steiger (Pojutrze, 10.000 BC)
Czas trwania: 109 minut
Gatunek: dramat
Kraj i rok produkcji: Brazylia, 2010
Premiera DVD: 4.12.2014
Oficjalna strona filmu
Pokazy, kino Wisła, Warszawa, pl. Wilsona:
- przedpremierowe: środa 3.12, godz. 12:45, czwartek 4.12, godz. 12:00;
- premierowy 4.12, godz. 20:30
Zapowiedzi:
- Kino Świat,
- kino Wisła.
Film jest do kupienia na: empik.com.
Oraz merlin.pl.
Zapraszam.
Ostatnio edytowany przez martinru (2014-12-03 10:05:06)
Aihara Mei is not human.
Citrus OST - To fear love is to fear life
hmm z tego co widze po zwiastunie to jakas metafizyczna drama sci-fi o podlozu religijnym, a w internetach pisza ze w filmie wystepuje tez toons of moralist speeches. Zdecydowanie film nie dla mnie
ara ara...
hmm z tego co widze po zwiastunie to jakas metafizyczna drama sci-fi o podlozu religijnym, a w internetach pisza ze w filmie wystepuje tez toons of moralist speeches. Zdecydowanie film nie dla mnie
To kolegę rozczaruję:
1. do religii jest może jedno czy dwa niewielkie odniesienia, a cały film jest w sumie wolny do religijnego bełkotu,
2. nie wiem, gdzie przeczytałeś bzdury o tych "moralist speeches", bo chamskiego umoralniania jak w wielu amerykańskich produkcjach tu nie ma,
3. a efektów specjalnych nie powstydziłby się żaden amerykański wysokobudżetowy blockbuster.
Jeśli to film nie dla Ciebie, nie znaczy, że masz zniechęcać do niego innych, bo ja zachęcam gorąco!
Aihara Mei is not human.
No to ja ogladalem chyba inny trailer, bo jezeli film porusza tematy "zycia po smierci" + czysciec + niebo + gdzies tam zapewne jest tez Bog, a ty piszez ze to sa tylko niewielkie odniesienia do religi, to chyba nie mamy o czym rozmawiac Trailer pokazal ze bohater po smierci trafia do czysca, a pozniej "awansuje" i trafia do nieba. Zapewne w filmie bedzie ukazana jego moralna przemiana i zapewne beda tez umoralniajace sceny/gadki/przemyslenia. Chamskie czy nie mnie moralne sapanie mnie mocno meczy i takie filmy staram sie omijac z daleka, kazdy ma swoj gust, kazdy tez ma prawo do swojej opini.
btw. moglbys podac przyklady tego chamskiego umoralniania, ktore zwuwazyles w wielu amerykańskich produkcjach, sam jestem ciekaw tytulow
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2014-11-11 16:17:08)
ara ara...
Jak można czasem wyciągnąć błędne wnioski na podstawie krótkiego zwiastuna . Znam ten film na pamięć, bo go tłumaczyłem. To, że pokazane jest w nim życie po śmierci, nie musi się od razu wiązać z religią. Tak, jest czyściec, ale tytułowy "Nasz Dom", do którego trafia główny bohater, nie jest niebem i Boga tam nie ma. + poruszany jest w filmie temat, który w religii chrześcijańskiej jest tabu i zabroniony. Owszem, pokazana jest duchowa przemiana głównego bohatera, ale właśnie bez chamskiego umoralniającego bełkotu. Gdyby film taki był, nie zawracałbym sobie nim głowy i nie szukał dystrybutora, by go wydał, a skoro dystrybutor go wydaje, znaczy się, że jest tego wart. Film w Brazylii pobił rekordy oglądalności. Niestety nie podam Ci tytułów, bo takich produkcji unikam, choć dawno temu parę się widziało.
Aihara Mei is not human.
Coz jako ze zyjemy w mocno kraju gdzie religia ma duzy wplyw na ludzi, jako ze wiekszosc tak zostala wychowana, wiec pewne obrazy i akcje ze zwiastuna wywoluja skojazenia z religia, nie zmienia to faktu ze film nie bedzie mi sie podobal poprostu nie jest w moim guscie Jego oceny i popularnosc niema dla mnie zadnego znaczenia, poprostu sa filmy ktorych nie ogladam np Titanic Camerona nic na swiecie nie zmusi mnie do ogladniecia tego
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2014-11-11 19:08:30)
ara ara...
Co do Titanica się z Tobą zgadzam . Dzięki za opinię na temat "Naszego Domu", tylko szkoda, że zjechałeś film, nie dając mu szansy. Czasami warto obejrzeć i miło się rozczarować. Ja się wypowiadam na temat jakiegoś filmu, że jest , jeśli widziałem wcześniej kilka podobnych produkcji i wiem, czego się można po obecnej spodziewać.
Mam nadzieję, że wywody kolegi nie zniechęcą innych do sięgnięcia po ten film. Czekam na Wasze opinie.
Aihara Mei is not human.
Pokazy tylko w Warszawie? Do Łodzi bym się wybrał, stolica niestety jest za daleko.
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
Pokazy tylko w Warszawie? Do Łodzi bym się wybrał, stolica niestety jest za daleko.
Jeśli znasz w Łodzi jakiś Dyskusyjny Klub Filmowy lub tym podobny, to poleć im ten film i jak go łykną, daj znać, to zorganizujemy pokaz.
Aihara Mei is not human.
tylko szkoda, że zjechałeś film, nie dając mu szansy
Nie widze w swoich postach jechania po filmie, zreszta ciezko byloby mi krytykowac film ktorego nie ogladalem . Poprostu wiem jakie filmy podobaja mi sie, a jakie nie i z trailera + zajawki storyline z imdb wynika jasno -> ten mi sie nie spodoba. Zreszta w internetach jest ten film dostepny z napisami PL od dawna wiec jakby mnie interesowal to bym go sobie ogladnal
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2014-11-11 21:24:27)
ara ara...
To znowu ja . W pierwszym poście nowe wiadomości na temat filmu. Zapraszam.
Aihara Mei is not human.
Witam, to znowu ja .
Film jest do kupienia na: empik.com.
Oraz merlin.pl.
Przyjemnego seansu .
Ostatnio edytowany przez martinru (2014-12-03 10:04:37)
Aihara Mei is not human.