Nie jesteś zalogowany.
Na 12 grudnia zapowiedziano LN Sword Art Online Alternative: Gun Gale Online I - Squad Jam -!
Jej autorem będzie Keiichi Sigsawa (autor Kino no Tab) z ilustracjami Kouhaku Kuroboshi oraz nadzorem samego Kawahary.
edit
Łapcie opis po angielsku:
Kohiruimaki Karen is a college student with a height of 183cm.
Always suffering from a complex because of her height since puberty, she could never socialize in the real world. What changed her life was the VRMMO Gun Gale Online, a game that gained popularity after the "SAO Incident".
With her ideal virtual chibi avatar, that doesn't even have a height of 150cm, Karen wears a pink combat armor and runs around the world of Gun Gale Online as the player "Ren".
In front of Ren suddenly appears a beautiful female player with dark skin called "Pitohui" - but when she thinks she has found a friend in GGO, where female players are extremely rare...One day, the Squad Jam, a battle royal tournament based on BoB, catches Pitohui's attention...
Ostatnio edytowany przez FAiM (2014-09-18 23:41:55)
Zapowiedziano trzecią grę SAO pod roboczym tytułem Sword Art Online III. Więcej informacji zostanie ujawnione 5 października na Dengeki Autumn Festival 2014. Znaczki do poczytania: klik.
Ostatnio edytowany przez reddd (2014-09-19 12:50:05)
Hm... ciekawe czy wyjdzie po angielsku .
A DLC Adventure Pack do Hollow Fragment znikło z europejskiego PS Store - a nie zdążyłem pobrać .
Kolejne obrazki z 12 odcinka - jak zwykle - znajdziecie na dengekionline.com oraz animate.tv.
Oprócz nowej gry, zapowiedziano stroje Mahouki dla Hollow Fragment oraz stroje SAO dla Out of Order .
Obrazki z 13 odcinka GGO:
Widać nie chcą ekranizować Caliber i mają zamiar przejść od razu do Mother's Rosary.
Wszystko przeciągają cholernie długo i chcesz mi powiedzieć, że jeszcze zrobią jakiś skip? ._.
Caliber jest side-story. Według mnie to nawet lepiej.
Ostatnio edytowany przez Witax (2014-09-23 17:49:23)
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
Jak dla mnie mogą robić wszystkie side story o ile będą one sensowne.
SC II LotV *** "I love it when a plan comes together" -- Hannibal Smith *** Pesymista to dobrze poinformowany optymista *** Punch first ask questions while punching - Vi ***
Jak dla mnie mogą robić wszystkie side story o ile będą one sensowne.
Nie będą, w tym anime do tej pory sensownego ze świecą szukać.
Powiem tak, side-story w SAO są sensowne, tylko ich adaptacja została skopana.
No ja niestety nie czytałem novelki więc nie wiem jakie są tam side story albo jak zostały one tam pokazane, ale samo anime mi się dobrze ogląda i jeśli maja robić jakieś side story to niech się postarają. O nic więcej nie proszę, chociaż dla nich to może i tak za dużo? ^^
SC II LotV *** "I love it when a plan comes together" -- Hannibal Smith *** Pesymista to dobrze poinformowany optymista *** Punch first ask questions while punching - Vi ***
Są sensowne... o ile czyta się je w kolejności powstawania - bo jak ktoś wpadnie na pomysł chronologicznego czytania, to tylko zrobi sobie krzywdę .
No i ważne, żeby twórcy to we właściwy sposób pokazali tak, żeby to widza nie zniechęciło i żeby wiedział w jakim miejscu fabuły się znajduje i ogólnie o co chodzi. No tak czy inaczej zobaczymy co zrobią. Nam pozostaje jedynie czekać.
edit
Na PS Store znowu pojawiło się DLC Adventure Pack do Hollow Fragment, więc jak ktoś poprzednio nie pobrał - tak jak ja - może zrobić to teraz.
Również przypomina, że do do 18 listopada można pobrać poprzednie DLC Costume Pack.
> Costume Pack (PS Vita):
> Adventure Pack (PS Vita):
- 3 pakiety awatarów
- Postać Spriggan Kirito nr 1
- Postać Spriggan Kirito nr 2
- Pakiet twarzy postaci
- Informacje o postaci Spriggan Kirito nr 1
- Informacje o postaci Spriggan Kirito nr 2
- Informacje o pakiecie twarzy postaci
- 5 szkatułek zawierających nowe elementy
- Szkatułka pakietu początkującego
- Szkatułka pakietu automatycznego ataku wsparcia
- Szkatułka czarnego miecza
- Szkatułka miecza Yuuki
- Szkatułka pakietu Heathcliffa
- 6 ciekawych misji dodatkowych
- Dodatkowa misja 'Labirynt'
- Dodatkowa misja 'Strażnik nicości'
- Dodatkowa misja 'Koszmarny władca szumowin'
- Dodatkowa misja 'Powrót cesarza demonów'
- Dodatkowa misja 'Otchłań chaosu'
- Dodatkowa misja 'Bunt szlamiaków'
edit 2
Na amerykańskim PS Store pojawiło się kolejne darmowe DLC GGO Pack, nie wiadomo kiedy pojawi się na europejskim.
Natomiast "major update" zostało opóźnione, ma się ukazać 8 października (źródło)!
> GGO Pack (PS Vita):
Ostatnio edytowany przez FAiM (2014-10-08 21:29:49)
Czas na kolejne obrazki z 13 odcinka - raczej już ostatniego z GGO.
Na razie jedynie na dengekionline.com, natomiast na animate.tv będą dopiero jutro rano.
edit
Obrazki już na animate.tv.
Ostatnio edytowany przez FAiM (2014-09-27 10:42:25)
A jednak nie ostatniego, bo będzie jeszcze jeden...
Raczej aż tak tego nie wyciągną... ale kto ich tam wie .
Obrazki z 14 odcinka GGO: