Nie jesteś zalogowany.
marek2fgc napisał:@up: Lepiej chodzić raz-dwa w miesiącu do PE i brać za to $$$, tak jak to robią prawie wszyscy polscy europosłowie? Podaj mi innego polskiego polityka, który z taką częstotliwością podaje informacje na temat tego, co tam się dzieje.
Korwin Ci podaje informacje... przecież już pierwszego dnia tak się skompromitował gadką, że cały parlament miał polewkę, a potem już sobie spał. oo
Wymijająca odpowiedź. Mhm.
Tyle mam do powiedzenia w tym temacie.
Wytrwałości życzę dysputantom.
Kamiyan3991 napisał:marek2fgc napisał:@up: Lepiej chodzić raz-dwa w miesiącu do PE i brać za to $$$, tak jak to robią prawie wszyscy polscy europosłowie? Podaj mi innego polskiego polityka, który z taką częstotliwością podaje informacje na temat tego, co tam się dzieje.
Korwin Ci podaje informacje... przecież już pierwszego dnia tak się skompromitował gadką, że cały parlament miał polewkę, a potem już sobie spał. oo
Wymijająca odpowiedź. Mhm.
Tyle mam do powiedzenia w tym temacie.
Wytrwałości życzę dysputantom.
Nie ma czego nawet wymijać, będę chciał to sobie poszukam w mediach, a nie na blogu jakiegoś oszołoma.
Chociaż "oszołom" to złe określenie, biorąc pod uwagę to, że on po prostu robi szopkę.
W sumie taka praca też by mi pasowała, rzucić jaką gadkę o wolnym rynku i państwu bez podatków i gimbusy (well, elektorat) kaskę nabijają.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-09-11 17:03:45)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
StaticLord napisał:Boże. Typowa lewacka spi******na. Rodzinka w PO? Niech szykują spadochrony na następne wybory.
Rodzina to chyba nawet na wybory nie chodzi, sam też ostatnio nie byłem.
Jeden cytat, i już widać, kto się wypowiada.
Dobranoc.
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Jeżeli zarzucasz mi, że nie myślę samodzielnie, to gratuluję. Nie głosuję na Korwina dlatego, że wysłuchałem jego tekstów, nauczyłem się ich na pamięć i rzucam jego cytatami. Głosuję dlatego, że on mówi to, co ja myślę. Ciężko zrozumieć?
Chociaż "oszołom" to złe określenie, biorąc pod uwagę to, że on po prostu robi szopkę.
Przecież każdy, kto chce obalić układ okrągłostołowy musi zostać nazwany oszołomem. Niedługo będzie to samo z Ruchem Narodowym. W końcu demokracja jest dla wybranych, co pokazuje akcja w Szczecinie ze Stefanem Oleszczukiem.
Ale tu nie ma nawet co argumentować.
To już można w ogóle bez komentarza zostawić. Krzyczysz jaki tu socjalizm nie jest lepszy, ale "nie ma tu co argumentować".
Policja, wojsko, urzędnicy – oprócz tego można wiele przykładów wymienić.
A czy ja mówię, że zarówno urzędnicy, wojsko czy policja są niepotrzebne? Liczbę urzędników trzeba obniżyć i to nie ulega wątpliwości. Policja jest potrzebna, bo ktoś musi pilnować porządku w państwie. Wojsko jest potrzebne, bo ktoś musi pilnować naszych granic, walczyć z wrogiem zewnętrznym jak przyjdzie potrzeba. Ale lepiej wszystko zgeneralizować.
"skrzywdzony prezesik" był niezłym krętaczem
Dobrze, że napisałem często, a nie zawsze. Odsyłam do sprawy Romana Kluski i jego firmy Optimus, który otrzymał nagrodę za "walkę z bezprawiem aparatu państwowego".
Nie, gadki Korwina to nie plan gospodarczy, tylko utopia, w którą on sam nawet nie wierzy.
Nie wiedziałem, że jesteś spowiednikiem Korwin-Mikkego.
Bo od lat słyszę tylko "wprowadźmy wolny rynek, zdejmijmy podatki i wszystko będzie cacy" (i jednocześnie nie podają, skąd wtedy wezmą pieniądze na inwestycje i bieżące zobowiązania, ciekawe).
Ten szarlatan z yutuba Ci to powiedział, więc nie gadaj, że nie podają skąd będą pieniądze. Ale tak to jest, jak się nie słucha, a gada.
Kamiyan3991 napisał:StaticLord napisał:Boże. Typowa lewacka spi******na. Rodzinka w PO? Niech szykują spadochrony na następne wybory.
Rodzina to chyba nawet na wybory nie chodzi, sam też ostatnio nie byłem.
Jeden cytat, i już widać, kto się wypowiada.
Dobranoc.
Tak, bez wątpienia wszyscy wyborcy PO to ich przekupieni ludzie czy coś.
Ja nie muszę ani nawet głosować, ani popierać, żeby twierdzić, że jest to mimo wszystko najstabilniejsza opcja.
Oczywiście wiem, że prawica widzi świat tylko w jednych barwach, więc nie będę dalej tego roztrząsał.
W sumie ciekawy ewenement – lewicowe PO złe, a skrajnie lewicowe PiS już nie (przecież to K. jeszcze całkiem niedawno chciał rozdawać co miesiąc po 1000 zł na dzieci oo).
Głosuję dlatego, że on mówi to, co ja myślę. Ciężko zrozumieć?
To znaczy, gdzie mówi prawdę?
W tym, że "wprowadźmy wolny rynek, znieśmy podatki i wszystko będzie cacy"?
W takim razie bardzo ciekawi mnie, dlaczego głupia Europa jeszcze tego nie zrobiła, przecież już dawno każdy by miał ze dwa miliony w banku.
Jeśli nie widzisz tego, że nawet jeden jego pomysł jest fizycznie niewykonalny, to nie wiem, jakie Ty książki czytasz. oo
Takie z podpisem "Janusz Korwin Mikke"?
Niedługo będzie to samo z Ruchem Narodowym
Przecież Ruch Narodowy to zwykli faszyści.
Cóż... w tym momencie kończę, bo widzę z kim mam do czynienia.
Z faszystami polemizować nie zamierzam.
Na szczęście tacy jak Ty, nie są w sumie groźni dla otoczenia.
Wasze faszystowskie marzenia kończą się w internecie i na 1% słupku poparcia.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-09-11 18:12:56)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Z faszystami polemizować nie zamierzam.
- Wyzwać konserwatywnego liberała od faszysty. Pozdro, że wiesz, czym jest faszyzm.
edit:
Szkoda, że zapomniałeś, że ten faszyzm promuje gospodarkę etatystyczną, czyli taką, jaką wprowadza Platforma Obywatelska.(Więc raczej nie mnie powinieneś nazywać faszystą).
Gospodarka państwa faszystowskiego była przykładem silnego modelu etatystycznej gospodarki rynkowej, tzn. że państwo respektowało istnienie własności prywatnej i nie zakazywało funkcjonowania prywatnej przedsiębiorczości, ale prowadziło bardzo silny interwencjonizm gospodarczy
W kwestii walki z bezrobociem faszyści wybierali wybitnie etatystyczną metodę walki z nim – szeroko zakrojone działania państwa finansowane z budżetu. Organizowano roboty publiczne (budowa autostrad, portów, lotnisk, ogólnie rzecz biorąc konstrukcja i modernizacja infrastruktury)
Porównaj to z programem PO i KNP i nie wyzywaj mnie od faszysty.
Ja jestem konserwatywnym liberałem. Nienawidzę faszyzmu, nazizmu, socjalizmu, komunizmu, czyli wszystkiego, w którym gospodarki są socjalistyczne i etatystyczne.
Ostatnio edytowany przez Marsmall (2014-09-11 18:39:01)
Marsmall napisał:Niedługo będzie to samo z Ruchem Narodowym
Przecież Ruch Narodowy to zwykli faszyści.
Cóż... w tym momencie kończę, bo widzę z kim mam do czynienia.
Z faszystami polemizować nie zamierzam.Na szczęście tacy jak Ty, nie są w sumie groźni dla otoczenia.
Wasze faszystowskie marzenia kończą się w internecie i na 1% słupku poparcia.
Ciągle przedstawiasz jakieś modele, schematy i inne pierdolniki, które nie mają żadnych wiarygodnych podstaw, bo są to tylko prognozy, a gdy ktoś ci przedstawia to samo tylko w innej formie to od razu jest be.
I nie waż się nikogo nazywać faszystą jak nie znasz, łachudro.
Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud! xD
Chłopczyku, jesteś kłamcą i w dodatku hipokrytą. EOT
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Wyzwać konserwatywnego liberała od faszysty. Pozdro, że wiesz, czym jest faszyzm.
Napisałeś wyraźnie:
" Niedługo będzie to samo z Ruchem Narodowym. W końcu demokracja jest dla wybranych"
--> co brzmi wyraźnie jak poparcie dla partii o profilu faszystowskim.
I tu nawet nie trzeba schodzić na tematy gospodarcze, tam w samej sferze ideologicznej jest faszyzm.
Szkoda, że zapomniałeś, że ten faszyzm promuje gospodarkę etatystyczną
Etatyzm / interwencjonizm państwowy akurat do faszyzmu ma się jak piernik do wiatraka.
Z tego wychodzi, że takie USA są faszystowskie, bo jakoś nie miały oporów mieszać się w gospodarkę i pakować kasy w ratowanie korporacji.
Pomyśl zanim coś napiszesz.
Nienawidzę faszyzmu, nazizmu, socjalizmu, komunizmu, czyli wszystkiego, w którym gospodarki są socjalistyczne i etatystyczne.
W takim razie nie masz zielonego pojęcia o temacie.
Czy taka Norwegia jest państwem: faszystowskim, nazistowskim, a może komunistycznym?
Albo Szwecja, która mimo zmian nadal jest bardzo socjalna, a ludzie domagają się teraz powrotu socjalistycznych partii?
KNP
Przecież KNP nie ma programu jako takiego.
Tzn. nic, co byłoby fizycznie wykonalne.
bo są to tylko prognozy, a gdy ktoś ci przedstawia to samo tylko w innej formie to od razu jest be.
Akurat nie prognoza, tylko testy praktyczne – socjalizm mamy już od bardzo wielu lat, sprawdza się, ludzie go chcą (vide – Szwecja) i tyle.
Natomiast jakiś rdzennie prawacki system w państwie innym niż strefa ekonomiczna, czy dawniej żyjące z niewolnictwa Stany to ciężka sprawa.
Wątpię, czy ktoś odważy się to przetestować.
Bo lekkie zbicie podatków czy ulg, to nadal socjalizm.
Chłopczyku
Nie wysilaj się, bo słowa wyznawców korwina budzą uśmiech na twarzy.
To nie ja wierzę w te brednie, tylko wy.
A on sobie tylko jaja robi...
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-09-11 20:03:17)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Lepszy Korwin na dachu niż Donald na murawie xd.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
To nie ja wierzę w te brednie, tylko wy.
.
Brednie
Napisałem link wcześniej, ale jak już napisałem. Odzywasz się na wszystkie tematy, a nic nie czytasz. Stefan Oleszczuk wprowadził na tyle wolny rynek na ile mógł jako burmistrz Kamienia Pomorskiego. Zobacz co się stało z tym miasteczkiem. Jeżeli brednią jest poprawienie stopy życiowej najuboższych to ja kończę tą rozmowę.
Teraz każdego kto nie zgadza się z twoimi "poglądami" czy twoich "wolnych" mediów będziesz nazywał faszystą tak jak te media?
Teraz każdego kto nie zgadza się z twoimi "poglądami" czy twoich "wolnych" mediów będziesz nazywał faszystą tak jak te media?
A co to znaczy każdego?
To nie ja pisałem tutaj o Ruchu Narodowym w dobrym świetle, a to jest przecież ugrupowanie czysto faszystowskie.
Nawet bym Ci poszukał jakiejś relacji, gdzie wystawili do mikrofonu jakiegoś tam łysego typa, który wyraźnie mówił co zrobi tymi, którzy mu się nie podobają, ale w sumie to jednak szkoda na to czasu.
Generalnie jakieś 5% ludzi na pewno musiałoby wyjechać z kraju, bo do osób innej orientacji mają takie samo nastawienie jak Rosja.
Zobacz co się stało z tym miasteczkiem.
Niespecjalnie chce mi się szukać informacji, kiedy w grę wchodzi artykuł sprzed 20 lat, dotyczący zresztą zwykłej gminy.
A samo obniżenie jakiegoś podatku nijak ma się do wolnego rynku.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-09-11 21:03:56)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kamiyan3991, wróć do szkoły, czy do instytucji tego typu. Proszę.
Niespecjalnie chce mi się szukać informacji
To w takim razie nie ma co rozmawiać z leniem. Dobranoc, niech Ci socjalizm bokiem wyjdzie. Kłaść linki jak na tacy, a temu się nawet nie chce. A później się dziwić, że w Polsce jest jak jest.
Niespecjalnie chce mi się szukać informacji
To w takim razie nie ma co rozmawiać z leniem. Dobranoc, niech Ci socjalizm bokiem wyjdzie. Kłaść linki jak na tacy, a temu się nawet nie chce. A później się dziwić, że w Polsce jest jak jest.
A teraz przyznaj się, dlaczego wyrwałeś moją wypowiedź z kontekstu.
Więc...?
Hmm, ale jak jest w Polsce?
Z roku na rok rosną zarobki, polepsza się infrastruktura, jakby porównać ten kraj teraz, a jeszcze 10 lat temu to jest cywilizacyjna przepaść.
Komputer, samochód, telewizja/internet/telefon, pełna lodówka – standardowe wyposażenie każdego domu.
No ale widocznie malkontentom z chorymi wizjami wolnego rynku nigdy się nie dogodzi.
Kamiyan3991, wróć do szkoły, czy do instytucji tego typu. Proszę.
To w szkołach teraz nauczają, jak się ogląda filmiki na jutubie?
Postoję.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-09-11 21:35:37)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Wolę tą cywilizacyjną przepaść sprzed 10 lat.
JanuszQ napisał:Kamiyan3991, wróć do szkoły, czy do instytucji tego typu. Proszę.
To w szkołach teraz nauczają, jak się ogląda filmiki na jutubie?
Postoję.
Uczą min. o tym, że działalności organizacji faszystowskich w naszym kraju zakazuje konstytucja.
No i tego, czym różni się nacjonalizm od faszyzmu, mam nadzieję.
@Kamiyan
W mojej wypowiedzi chodziło o to, że na wybory nie poszedłeś, a się wypowiadasz. Masz gdzieś wybory, to się nie wypowiadaj na temat polityki. Jak typowy polak normalnie, :nie pójdę na wybory, ponarzekam se w internetach na złą władzę" i tych, co mają inne poglądy.
Jak już mówiłem, dobranoc, mam ciekawsze rzezy do roboty.
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Z roku na rok rosną zarobki, polepsza się infrastruktura, jakby porównać ten kraj teraz, a jeszcze 10 lat temu to jest cywilizacyjna przepaść.
Komputer, samochód, telewizja/internet/telefon, pełna lodówka – standardowe wyposażenie każdego domu.
Zarobki rosną, przy okazji ceny w sklepach. Kiedyś można było więcej kupić za mniej pieniędzy niż teraz.
Komputer, samochód, telewizja - A ja myślałem, że to wytworzyli ludzie, ci wstrętni kapitaliści... No chyba, że to dzięki premierom państw...
Za komuny mówili, że to dzięki komunie ludzie mają telewizor w domu. Dzisiaj Kamiyan mówi, że dzięki socjalizmowi człowieka stać na samochód, komputer, telewizję.