#1 2014-08-21 21:48:51

Foris
Użytkownik

[Light Novel] Mushoku Tensei

Oto moje odkrycie roku 2014.
300px-Mushoku_Tensei_.jpg

Story Synopsis

A 34-year-old NEET otaku was chased out from his house by his family. This virgin, plump, unattractive, and penniless nice guy found that his life was heading towards a dead end. He recalled that his life could actually become much better if he can get over the dark history of his life.

Just when he was at the point of regret, he saw a truck moving at a high speed with 3 high school students in its path. Mustering all his strength, he saves them but ended up getting run over by the truck which kills him.

The next time he opened his eyes, he was reincarnated to a world of sword and magic as Rudeus Greyrat. Born to a new world with a new life, Rudeus declared, "This time, I'll really live my life to the fullest with no regret!" Thus begins the journey of a newly made man. (Original from animesuki.com)

http://www.baka-tsuki.org/project/index … oku_Tensei

A teraz moja opinia o tej LN.
Wciąga! Co prawda były momenty (głownie w pierwszym i drugim tomie) kiedy czułem niesmak do głównego bohatera ale ta LN naprawdę wciąga!
Jak ktoś lubi motyw przeniesienia do innego świata to jest to pozycja obowiązkowa. Piszę takimi ogólnikami ponieważ nie chcę spoilerować tym którzy chcieliby poczytać, a dodatkowo wyżej macie zarys fabuły.

PS. Sacredus może się pokusisz o tłumaczenie? Ostatnio szukałeś LN do tłumaczenia oczkod
PS2. Tłumaczenie na angielski bardzo szybko idzie, w maju ruszył projekt a już jest przetłumaczona ponad połowa z 19 tomów.

Ostatnio edytowany przez Foris (2014-08-21 21:54:54)

#2 2014-08-21 23:01:30

KieR
Użytkownik

Odp: [Light Novel] Mushoku Tensei

Sam prolog wielkie nie! bzdura To, co tam przedstawili to wielkie zło  cenzura

tumblr_static_bug.gif

#3 2014-08-21 23:01:52

Sacredus
Użytkownik

To nie ta LN, w której

Pokaż spoiler NSFW
bohater walił gruchę zamiast iść na pogrzeb rodziców?
Jeżeli tak, to sorka, ale nie doczytałem nawet prologu do końca (może kiedyś dokończę wezmę się za czytanie tego). Poza tym zacząłem tłumaczyć Psycho Love Comedy (6 tomów, nie będzie źle), a potem wrócę do Regiosa (skończyło się na 25 tomie).

#4 2014-08-21 23:17:16

Foris
Użytkownik

Sacredus, tak to ta.
Jak mówiłem bohater miał momenty które powodowały niesmak ale są one sporadyczne i jak to bohater, z czasem się zmienia.
Jak kogoś tak bardzo to razi to niech przeczyta opis fabuły i zacznie czytać od drugiego rozdziału.
Naprawdę warto.

#5 2014-08-24 22:11:45

marek2fgc
Użytkownik

Dzięki za info. Bardzo szybko mi wchodzi. A ten prolog - też mi wielkie halo. Na sadisticu widziało się i czytało gorsze rzeczy. szalony
Podoba mi się to, że tłumaczenie jest miksem oficjalnego wydania z web novel.

Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-08-24 22:13:18)

Stopka forum

© Animesub.info 2024