Nie jesteś zalogowany.
Wbrew pozorom, to dość duży błąd. Bo 4 rozdział to już 7 tom, natomiast 7 - to już 12 tom.
Jakby naprawdę tak zasuwali z materiałem, to by wyszło kolejne Magical Warfare .
rorek, obejrzyj Yoku wakaru mahouka! to się dowiesz wielu ciekawych rzeczy .
KieR i patrykszczepan
Dzięki za odpowiedz
rorek, obejrzyj Yoku wakaru mahouka! to się dowiesz wielu ciekawych rzeczy .
Oglądałem i wiem że było tam wspomnienia że pomoc nauczycieli maja tylko uczniowie kursu 1 , ale myślałem że lekcje odbywają się normalnie także dla tych z kursu 2 a nie róbta, co chceta
Nie całkiem róbta, co chceta. Kurs 2 ma do wykonania takie same ćwiczenia jak kurs pierwszy, tylko, że nie pomagają im nauczyciele, a jak im się nie uda, to zostają po lekcjach, albo odrabiają w weekendy. Przykładowo, jeżeli uczeń kursu pierwszego zbyt wolno aktywuje formułę, to nauczyciel może pomóc mu znaleźć rozwiązanie, uczeń kursu drugiego musi sam zrozumieć czemu mu coś nie wychodzi, chyba że Tatsuya jest obok i uważa go za przyjaciela ^^'. Coming soon ^^
Ostatnio edytowany przez Shientian (2014-04-13 11:48:49)
Zapomniałeś dodać, że w zasadzie nauczyciele są obecni jedynie podczas zajęć praktycznych .
Nie jest tak źle, to wszystko będzie wyjaśnione w trakcie anime:
Nie przesadzajmy, myślę że Yoku wakaru mahouka! spełnia swoją rolę.
I tak jak wspomniał Shientian, wszystko w swoim czasie zostanie wyjaśnione - a jak pozostaną jakieś niejasności, to na szczęście masz na ansi osoby obeznane z powieścią.
Tak przy okazji LN, wyszły ilustracje do 13 tomu. Można też znaleźć krótkie streszczenia.
Oj, będzie się działo
Tak przy okazji LN, wyszły ilustracje do 13 tomu. Można też znaleźć krótkie streszczenia.
Oj, będzie się działo
A na baka wciąż tylko okładka... Rodzeństwo Kuroba? Przez moment myślałem, że bliźniaczki Saegusa Btw bliźniaczki to bardzo przypominają mi Karen i Tsukihi z "Monogatari". Masz jakiś link do reszty ilustracji z nowelki?
Drugi odcinek już lepszy, ale to nadal przewidywalny średniak, a siostrunia jest cholernie irytująca.
Jedno mnie tylko ciekawi - w LN jest taka kolejność jak w mandze czy taka jak w anime?
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Tak to oni
Tłumaczenie Doki>HS, chociaż też mają kilka wpadek.
__
Kolejność w LN, mandze i anime jest taka sama. Tylko w anime jest mniej scen niż w oryginale i mniej rozważań głównego bohatera, a szkoda, bo przez to nie widać jego charakteru :/
Ostatnio edytowany przez Shientian (2014-04-13 15:24:31)
Kolejność w LN, mandze i anime jest taka sama. Tylko w anime jest mniej scen niż w oryginale i mniej rozważań głównego bohatera, a szkoda, bo przez to nie widać jego charakteru :/
I wycinają te lepsze sceny.
Walkę siostruni czy fragment rozmowy z bratem na temat jej ubrania z pierwszych rozdziałów, to bym nawet obejrzał, ale oczywiście to wycięto.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Shientian napisał:Kolejność w LN, mandze i anime jest taka sama. Tylko w anime jest mniej scen niż w oryginale i mniej rozważań głównego bohatera, a szkoda, bo przez to nie widać jego charakteru :/
I wycinają te lepsze sceny.
Walkę siostruni czy fragment rozmowy z bratem na temat jej ubrania z pierwszych rozdziałów, to bym nawet obejrzał, ale oczywiście to wycięto.
Akurat jeżeli chodzi o walkę siostruni, to chodzi Ci o tą z pierwszego chaptera mangi? Jeżeli tak, to to jest akurat chyba jedyny przypadek w mandze, gdzie jest odwrócona chronologia - pokazany został motyw z następnego arcu (9 magic school competition, breaking ice pillars). A nad rozmowę nad ubiorem to wolałbym bardziej, jakby była rozmowa przewodniczącej Saegusy i Tatsuyi, gdzie jest powiedziane, że jest mózgiem (i to, że to jest dla niej właściwym czynnikiem pobudzającym ciekawość jaką pokłada w MC; z anime może się wydawać, że kojarzy go tylko jako brata Miyuki).
Ostatnio edytowany przez patrykszczepan (2014-04-13 15:48:40)
To był tylko taki mini-spoiler zachęcający do dalszego czytania - to samo uświadczyliśmy na początku pierwszego odcinka .
Nie mam pojęcia o jaki fragment rozmowy ci chodzi .
Tylko w anime jest mniej scen niż w oryginale i mniej rozważań głównego bohatera, a szkoda, bo przez to nie widać jego charakteru :/
To nie jest nic nowego wśród adaptacji. Najbardziej to widać w anime na podstawie VN. Chociażby Shiro bez tych przemyśleń w F/SN od początku do końca wyglądał na ciotę. Na przemyślenia zwykle mogą sobie pozwalać tasiemce.
Takie moje małe wtrącenie.
Bo w anime mogli się od razu zabrać za Heaven's Feel (zawsze lubiłem Sakure ^^), albo za Unlimited Blade Works, a nie Fate :/
Z tym początkiem mangi i anime, to jest zabawne.
W mandze pokazali scenę z czwartego tomu, a w anime z końcówki ósmego...
_
Btw. Parodia, napisy do nowego epka zrobiłem, ale mi ich timing przestawiło i lecą za szybko, a na początku ładnie działało
Ostatnio edytowany przez Shientian (2014-04-13 17:54:37)
Pojawiło się PV 3 odcinka (na razie tylko na kanale aniplexu, który ma blokadę regionalną)...
w następnym odcinku czeka nas trochę fanserwisu i trochę akcji .
No i zgodnie z przewidywaniami, pierwszy tom LN zmieścili w 3 odcinkach .
W trzecim odcinku z jednej strony coś się działo, a z drugiej... wszystko jest do bólu przewidywalne.
Poza tym - nie wiem czy tłumaczenie techniki młodego ma sens. Najpierw ninjitsu, a potem to, że jednak on potrafi uruchomić coś, co potrzebuje magii, jakieś pitu pitu, fiku myku. Sens i tak jest taki, że Shiba w mniejszym lub większym stopniu jest jakąś anomalią.
Ooo tak... wyjątkowy bohater.
Skąd ja to znam?
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-04-20 17:25:24)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Rzuć to i idź pooglądać jakieś rori z jej onicianem. Od razu będzie ci lepiej. Ileż można to samo w kółko ględzić?
Ostatnio edytowany przez reddd (2014-04-20 17:29:41)