Nie jesteś zalogowany.
Witam jestem tu nowy, ale bardzo proszę o waszą pomoc. Jestem studentem III roku pracy socjalnej i pisze prace licencjacką o grupie otaku, robię to bo mało kto słyszał o otaku, a ja sam uważam się za jednego z nich. Moja prośba dotyczy tego byście wypełnili mi ankietę.
http://moje-ankiety.pl/respond-60770.html
O jakich otaku mowa? Wg japońskich pojęcia czy tego śmiesznego zachodniego wymysłu?
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-03-17 18:57:25)
Za jakiego otaku? Wg japońskich pojęcia czy tego śmiesznego zachodniego wymysłu?
Kiedy czytasz o anime, to też się zastanawiasz, czy chodzi o pojęcie japońskie czy zachodnie?
Jak widzę takie ankiety, to każdorazowo odnoszę wrażenie, że to jakiś żart.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Czy jako Otaku czujesz się jakbyś był odmienny od reszty ludzi?
Poległem, strasznie stronnicza ta ankieta i generalnie mnie ona obraża.
marek2fgc napisał:Za jakiego otaku? Wg japońskich pojęcia czy tego śmiesznego zachodniego wymysłu?
Kiedy czytasz o anime, to też się zastanawiasz, czy chodzi o pojęcie japońskie czy zachodnie?
Lepszego przykładu nie miałeś? Akurat w tym przypadku pytanie jest uzasadnione, bo się okaże, że chodzi o fanów anime i mang, a nie ludzi, którzy wychodzą z domu tylko w określonych przypadkach oraz są przesadnymi fanami określonej części kultury japońskiej.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-03-17 19:04:45)
Zmieniłem temat, by było wiadomo ocb. ;]
Nie pierwszy i zapewne nie ostatni prosisz ludzi o pomoc z ANSI. xD
Ankietę wypełniłem, aczkolwiek sama ankieta ma kilka mankamentów.
Pomijam poprawność językową (interpunkcja, ale i stylistyka samych pytań kuleje).
Brakowało mi zaznaczenia kilku odpowiedzi np("W wolnym czasie oprócz czytania mangi i oglądania anime co zwykle robisz?").
Same pytania, tak jak zauważyło kilka osób wyżej, są bardzo stronnicze.
Popracowałbym jeszcze nad tym, bo w tej chwili będzie to mało miarodajne, co więcej w tym momencie nie liczyłbym na wielki odzew, bo zwyczajnie większość takie coś oleje i wyśmieje. ;]
To jedyny post Lolo1341 więc ciekawe czy jeszcze tu w ogóle zajrzy. Ankietę wypełniłem, ale rzeczywiście niektóre pytania się niedopracowane. W pierwszym pytaniu pytasz czy jestem Otaku, a potem nawet jak zaznaczę "nie", to zwracasz się jakbym był. Czy w pytaniu o ilość mang przeczytanych/anime obejrzanych podawać tylko serie zakończone w 100%? Przy pytaniu o wartości wyznawane w anime - przecież każdy bohater danego anime może wyznawać inne. No i po raz pierwszy spotykam się z określeniem "meety". Przy pytaniu o spędzanie wolnego czasu, jak już wspomniano, przydałaby się opcja wyboru kilku, a przy kolekcji gadżetów zabrakło mi np. płyt DVD czy czasopism.
Na Shindenie też nienajlepiej odebrali tę ankietę.
Ostatnio edytowany przez lipa3000 (2014-03-17 22:37:43)
Fajna ankieta. Już pierwsze pytanie nie będzie miarodajne, gdyż każdy rozumie inaczej pojęcie otaku. Dla przykładu, nie jestem otaku, jestem fanem AMJ.
PS.
Nie wypełnię jej, ponieważ przez ogromne niedopracowanie nie mogę na nie odpowiedzieć.
Ostatnio edytowany przez kishida (2014-03-17 19:51:56)
O jakich otaku mowa? Wg japońskich pojęcia czy tego śmiesznego zachodniego wymysłu?
Chodzi o tę gazetkę -> klik
Fan M&A, otaku czy mangozjeb? piątek 20:30-21:30
Fandom M&A w Polsce rozwija się z roku na rok, a sama popkultura japońska coraz bardziej mainstreamowo przenika do świadomości przeciętnej młodzieży. Jednak mimo rosnącej popularności fandom mangowy wciąż musi mierzyć się z niezrozumieniem otoczenia i przeciwnościami. Zastanowimy się czy wina leży tylko po stronie skostniałego społeczeństwa i jak naprawdę powinno się określać mangowców.
Jak znalazł .
Albo pytanie:
Z kim wolisz się spotykać?
a) Z otaku
b) Z osobami nie interesującymi się anime/mangą
Jak dla mnie brakuje tu opcji "bez różnicy"
Pyrkonowe atrakcje sygnowane przez "Otaku" napisał:Fan M&A, otaku czy mangozjeb? piątek 20:30-21:30
Fandom M&A w Polsce rozwija się z roku na rok, a sama popkultura japońska coraz bardziej mainstreamowo przenika do świadomości przeciętnej młodzieży. Jednak mimo rosnącej popularności fandom mangowy wciąż musi mierzyć się z niezrozumieniem otoczenia i przeciwnościami. Zastanowimy się czy wina leży tylko po stronie skostniałego społeczeństwa i jak naprawdę powinno się określać mangowców.Jak znalazł .
Jak dla mnie mangozjeb to najlepsze określenie.
Kolejny socjolog xD
Ile mang przeczytałeś/aś?
- nie czytam mang
Jak ty chcesz zrobić obliczenia statystyczne? Jak ta ankieta będzie zawierała błąd?
Kto jest dla ciebie największym autorytetem?
Nie mam autorytetów!
Z kim wolisz się spotykać?
Rasizm aż wieje od tego
Pytanie typu: Lubi Pan ludzi czarnych i białych?
Tak lubię białych
Tak lubię Czarnych
Jak duży wpływ na twoje postępowanie mają wyznawane wartości anime/mang?
Anime/Manga wyznaje jakąś wartość? Oo
Jak często w twojej okolicy organizowane są meety przez otaku?
Ja nie znaju englisha ;p Meety to synonim od metaamfetaminy?
Czy jako Otaku czujesz się jakbyś był odmienny od reszty ludzi?
W pierwszym pytaniu zaznaczyłem, że nie jestem OTAKU, a jakiś marny socjolog mi wmawia jednak, że jestem
Jakie gadżety związanie z mangą i anime posiadasz?
Cosplay w szafie????
Promotor zatwierdził tobie tę ankietę? Bo mi wydaje się że nawet nie poinformowałeś o niej swego promotora
Ostatnio edytowany przez Tanis (2014-03-17 21:53:12)
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
Wiecie, nie każdy musi mieć licencjata.
Ta ankieta...
To świadczy tylko o poziomie ludzi, którzy dziś zdobywają to "wyższe" wykształcenie.
Durnowata ta ankieta. Ode mnie nie wyników nie otrzymasz, bo nie mam zamiaru udzielać odpowiedzi niezgodnych ze stanem faktycznym.
W ogóle pytanie czy ty z kimkolwiek konsultowałeś tę ankietę?
Ty dulowaty userze!
robię to bo mało kto słyszał o otaku, a ja sam uważam się za jednego z nich.
http://moje-ankiety.pl/respond-60770.html
Piszesz o czymś, o czym niezbyt masz pojęcie. Ogólnie ludzie wybierają sobie fajne tematy na te prace.
Kiepska ta ankieta, "sam bym lepszą zrobił".
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000