Nie jesteś zalogowany.
Witam. Piszę gdyż poszukuję dwóch tytułów anime, które kiedyś oglądałem, a niegdyś strasznie mi się podobały lecz totalnie wypadły mi z głowy ich tytuły. Liczę na pomoc, a oto ich krótki zarys:
1. Historia dziewczynki, która wbiła się w świat komputerów i nierealnego internetowego świata. Całość utrzymana jest w klimacie horroru psychologicznego, a najbardziej zapadającymi w pamięci scenami są momenty, w których dziewczyna jeździ pociągami i słyszy "buczenie" przewodów elektrycznych. W jednym z odcinków spotyka też kogoś jakby na wzór "Boga" cyberprzestrzeni.
2. Romans, w którym pewien licealista zakochuje się z odwzajemnieniem w pewnej dziewczynie. W drodze na randkę wpada jednak ona pod koła samochodu i zapada w śpiączkę. Po kilku latach budzi się, ale jej ukochany jest wtedy już z jej najlepszą przyjaciółką.
To tak w wielkim skrócie i dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
Pierwsze to najprawdopodobniej Serial Experiments Lain, a drugiego nie kojarzę niestety.
Ostatnio edytowany przez wtas (2014-03-07 00:01:32)
Dzięki wielkie! O to chodziło. Masakra, TOTALNIE zapomniałem nazwy tego anime
Drugie to: Kimi ga Nozomu Eien
Drugi tytuł to to "Kimi ga Nozomu Eien" lub po polsku "Wieczność, której pragniesz"
Dziękuję bardzo wszystkim za błyskawiczną pomoc. Temat do zamknięcia. Pozdrawiam i wyrazy szacunku =D
Będzie za stworzenie niepotrzebnego tematu, kiedy wiszą przypięte Z jakiego to anime? oraz Poszukuję.... Od biedy podobne pytania padają czasem w Poszukuję anime podobnego do...
Żeby nie było offtopu... Pierwsze już znasz, a drugiego nie widziałem, ale obstawiam to cudo.