#1801 2014-02-23 00:21:50

coellus
Użytkownik

Odp: Polityka i okolice

Marsmall napisał:

W polskich mediach?
Janukowycz próbuje uciec do Rosji, ale mu się nie udaje. Jedni mówią, że się podal do dymisji, później rozmowa z Janukowyczem, który jasno, że nic nie podpisze co mu dadzą terroryści. Parodia, że głosowaniem w Parlamencie wypuścili Tymoszenko. Z tego co ja wiem, to prawo łaski może okazać tylko Król lub Prezydent, a nie Parlament. Widać, że olali prawomocny wyrok Sądu. Parodia. Teraz Tymoszenko będzie sobie kandydować na urząd Prezydenta. Cały Majdan zadowolony, nie ma się co dziwić, bo swoje zrobili. Mówi się o tym co mówiłem od początku, czyli o rozpadzie Ukrainy, bo Wschód i Południe państwa zadeklarowało, że będzie rządzić po swojemu.
Chyba zapomniałem coś jeszcze dopisać, ale jest taki natłok informacji, że można się w tym pogubić.

LOL, siedzi w Charkowie, tam nawet udzielił wywiadu w TV 112. Ale spoko, polskie media.
Wypuścili, ale na mocy ustawy zobowiązań międzynarodowych, nie chce mi się tego tłumaczyć. Nie wiem, skąd ty wziąłeś króla.
Nie, nie jest cały Majdan zadowolony, świętują, ale jednocześnie jest żałoba po blisko 100 ofiarach śmiertelnych (z czego zidentyfikowanych na razie 77).

Ty dulowaty userze!

#1802 2014-02-23 00:24:58

Dambo
Użytkownik

Byłaś na Ukrainie, znasz język, wiesz prawdopodobnie najwięcej o tym kraju na ANSI, a i tak nie potrafisz zrozumieć. To nie miało być obraźliwe tylko oddające sytuację. Ja nic nie wiem i na przynajmniej kilkanaście godzin daję sobie spokój z (chorym) tematem. Idę na bro i mam to w d**** czy będzie wojna, czy już jest.

#1803 2014-02-23 00:26:34

Marsmall
Użytkownik

coellus napisał:
Marsmall napisał:

W polskich mediach?
Janukowycz próbuje uciec do Rosji, ale mu się nie udaje. Jedni mówią, że się podal do dymisji, później rozmowa z Janukowyczem, który jasno, że nic nie podpisze co mu dadzą terroryści. Parodia, że głosowaniem w Parlamencie wypuścili Tymoszenko. Z tego co ja wiem, to prawo łaski może okazać tylko Król lub Prezydent, a nie Parlament. Widać, że olali prawomocny wyrok Sądu. Parodia. Teraz Tymoszenko będzie sobie kandydować na urząd Prezydenta. Cały Majdan zadowolony, nie ma się co dziwić, bo swoje zrobili. Mówi się o tym co mówiłem od początku, czyli o rozpadzie Ukrainy, bo Wschód i Południe państwa zadeklarowało, że będzie rządzić po swojemu.
Chyba zapomniałem coś jeszcze dopisać, ale jest taki natłok informacji, że można się w tym pogubić.

LOL, siedzi w Charkowie, tam nawet udzielił wywiadu w TV 112. Ale spoko, polskie media.
Wypuścili, ale na mocy ustawy zobowiązań międzynarodowych, nie chce mi się tego tłumaczyć. Nie wiem, skąd ty wziąłeś króla.
Nie, nie jest cały Majdan zadowolony, świętują, ale jednocześnie jest żałoba po blisko 100 ofiarach śmiertelnych (z czego zidentyfikowanych na razie 77).

No tak, siedzi w Charkowie, ale chciał podobno wylecieć(uciec) do Rosji.
Ustawa zobowiązań międzynarodowych - nie znam się, nie wypowiem się.
Skąd wziąłem Króla? Chodzi mi o ogólne założenia. Prawo łaski, czyli tzw władca kraju - Prezydent w kraju demokratycznym, Król w państwie monarchistycznym.
Chodzi mi o to, że świętują, bo wygrali. Opłakują oczywiście również, bo jednak zginęło wielu ludzi.

O i jeszcze jedno co dziś pokazywali chyba w TVP, była rozmowa z ludźmi z Majdanu. Ci ludzie jasno powiedzieli, że Polska jest winna ofiarom, oraz UE bo nie wprowadzono sankcji. Oskarżają nasz kraj ci ludzie. Sorry, ale takiemu człowiekowi walnąłbym w łeb mlotkiem. Mam nadzieję, że jest to zdanie tej jednostki, a nie wszystkich.

#1804 2014-02-23 00:35:45

coellus
Użytkownik

Próbował uciec, ale zatrzymała go służba celna, zresztą ponoć ma się starać o azyl polityczny w Rosji, co jest w ogóle kpiną, bo CIM-EMO już powiedziało, że Ukraińcy mogą się skarżyć do Haskiego trybunału. Zresztą Zacharczenkę Białoruś JUŻ wyrzuciła.
Do UE mają wiele pretensji Ukraińcy, to prawda, ale jeśli chodzi o Polaków, to są nam niewiarygodnie wdzięczni. Zresztą wystarczy poczytać komentarze tutaj, a to tylko po angielsku. W ogóle na UA jakiś Bartek (nie pamiętam nazwiska) zrobił niesamowitą furorę, stał się 2. najbardziej lubianym medialnym cudzoziemcem i komentarze też w nieziemskiej ilości szły, na korzyść Polaków, zresztą nie tylko przy tej okazji. Skąd oni wzięli takiego Ukraińca - nie wiem, bo odkąd przeczesuję ukraińskie nety i gadam z Ukraińcami, to postawa była nad wyraz wdzięczna.

Ostatnio edytowany przez coellus (2014-02-23 00:36:15)

Ty dulowaty userze!

#1805 2014-02-23 02:08:44

Yagami_Raito8920
Użytkownik

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
96gaix.jpg
dobre, lepsze, radzieckie!

#1806 2014-02-23 02:16:53

coellus
Użytkownik

^ się obudziłeś, na UA od wielu miesięcy mówi się o bankructwie. Wszystko dzięki ekipie Janukowicza, jak żadna inna ekipa zaciągała pożyczki od Rosji, a później je defraudowała.

edit: wydawało mi się, że ja nawet kiedyś o tym pisałam, a jakże. Post z 2010 r.
http://animesub.info/forum/viewtopic.ph … 29#p325529

Ostatnio edytowany przez coellus (2014-02-23 02:19:35)

Ty dulowaty userze!

#1807 2014-02-23 02:31:56

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Skąd oni wezmą 150 mld na wyciągniecie Ukrainców z kryzysu. Pociągi unijne z gotówką jakoś nie jadą oczkod

96gaix.jpg

#1808 2014-02-23 02:39:17

coellus
Użytkownik

Wystarczy im dać wolność gospodarczą, ten naród ma taki potencjał i takie możliwości przemysłowe, że jeśli tylko uwolni się ten kraj od raiderstwa, korupcji i biurokracji, to do 10 lat wyjdą sami z tego kryzysu.
Niemniej są to pobożne życzenia, przy pomyślnych wiatrach z tych 3 problemów trawiących kraj może raiderstwo zniknie i może część biurokracji, którą ta zła umowa partnerska z eurokołchozem likwidowała przecież, ale nie, niektórym się nie da przemówić do rozumu.

Ty dulowaty userze!

#1809 2014-02-23 02:44:43

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Najlepiej gdyby zrobili wybory prezydenckie i do parlamentu już za miesiąc. Sądzę, im szybciej tym lepiej. Stabilizacja polityczna powinna być teraz priorytetem imo.

96gaix.jpg

#1810 2014-02-23 02:47:54

coellus
Użytkownik

Na razie wybory to najmniejszy problem, problemem jest to, co zrobi Janukowicz na odchodnym i mam cichą nadzieję, że obawy w ukrnecie się nie potwierdzą, a ja sama tego nie nazwę głośno, bo boję się wykrakać.

Ty dulowaty userze!

#1811 2014-02-23 02:50:13

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Władzy to on już nie ma, jedyne co to może zabrać swój majątek i w długą z Ukrainy.

96gaix.jpg

#1812 2014-02-23 02:53:05

coellus
Użytkownik

^oby, naprawdę oby, choć sama do końca w to nie wierzę.

Ty dulowaty userze!

#1813 2014-02-23 02:56:00

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Masz na myśli, że pociągnie cały wschód lub poprosi Putina o interwencję i zrobi własną rewolucję?
Wątpliwe, chyba wszyscy już mają dość rozlewu krwi.

96gaix.jpg

#1814 2014-02-23 03:00:26

coellus
Użytkownik

Yagami_Raito8920 napisał:

Masz na myśli, że pociągnie cały wschód lub poprosi Putina o interwencję i zrobi własną rewolucję?
Wątpliwe, chyba wszyscy już mają dość rozlewu krwi.

Jedno i drugie jednocześnie. Stworzenie separatystycznego rządu razem z Krymem i częścią wschodu (piszę częścią, bo wschód też protestował, wbrew powszechnej opinii, tyle że bardziej z powodów polityki wewnętrznej niż zagranicznej; Janukowicz doprowadził do upadku przemysłu ukraińskiego) oraz przytulenie się do Rosji, czyli scenariusz gruziński.
Nie bez kozery na dniach w ukraińskim sejmie została przyjęta ustawa tępiąca wszelkie objawy separatyzmu.

Ty dulowaty userze!

#1815 2014-02-23 03:08:37

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Rosja ma swoje problemy wewnętrzne(Czeczenia, Gruzja, ostatnie zamachy), nie będzie angażował militarnie w sprawy Ukrainy, jedynie może zaprzestać pomocy finansowej lub podeieść ceny gazu, jako prztyczek w nos.
Wiesz ile Janu ma wyborców tak na oko?

96gaix.jpg

#1816 2014-02-23 03:14:51

coellus
Użytkownik

Rosja nie odpuści Ukrainy lekką ręką, nie ma mowy.
Te prztyczki w nos, jak ty to określiłeś, mają miejsce od wielu lat (i sankcje, i podwyższenia cen gazu), Ukraińcy zdążyli się przyzwyczaić.
Na oko trudno powiedzieć. Jeśli nie zostanie postawiony przed sąd i będzie startował w wyborach, to uzyska ok. 20-23% i dostanie się do II tury. I żeby nie było - to, że dostanie się do II tury wynika tylko z tego, że nie ma jednego kontrkandydata, jak było w 2004, gdzie był de facto tylko Janukowicz i tylko Juszczenko, w tym momencie o fotel prezydenta bije się co najmniej 5 osób - w II turze przegra z każdym, ktokolwiek by się nie dostał i to taką różnicą, że nie można mówić o błędzie statystycznym.
PR i KPU możliwe, że zostaną zdelegalizowane w ogóle, to są rewelacje z dnia dzisiejszego, ale nie będę się do nich odnosić, bo natłok informacji jest taki, że trudno cokolwiek powiedzieć, ile w tym prawdy.

Ty dulowaty userze!

#1817 2014-02-23 11:50:31

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Putin nie jest tak głupi jak niektórzy nasi rodacy w Internetach, którzy piszą, aby skorzystać z okazjii i zabrać siłą Lwów.
Rosja ma tyle instumentów, aby dokopać Ukraińcom, że operacja militarna to ostateczność.
Po drugie, pakowanie się w ten chaos na Ukrainie, było by jego politycznym harakiri.
20% to dużo, z takim zapleczem spokojnie mógłby utworzyć jakąś wschodnią autonomię. Wszak jesli Ukraina nie podzieli sie przynajmniej na dwa państwa, niezmiernie się zdziwię.

96gaix.jpg

#1818 2014-02-23 12:07:40

coellus
Użytkownik

Nie jest dużo, jest śmieszne jak na ukraińskie realia. I te 20-parę procent ma w I turze, gdzie jest iluś kandydatów. W tych samych sondażach, gdy pytali o poparcie już nie wobec wszystkich kandydatów Janukowicz vs. ktokolwiek, to przegrywa z każdym.
Putin sobie może robić, co chce, taka jest prawda. I tego nie podważysz w żaden sposób. Nie ta liga.
Jeśli Ukraina się podzieli na 2 państwa, to dzięki Janukowiczowi, w końcu w Charkowie był zjazd wszystkich separatystycznych polityków na UA. Ale ponoć sytuacja w Charkowie się ustabilizowała (Berkut&tituszki vs. protestujący tam ludzie), a Janukowicz dziś rano po raz kolejny próbował zwalić z UA, ale się nie udało.

Ostatnio edytowany przez coellus (2014-02-23 12:08:14)

Ty dulowaty userze!

#1819 2014-02-23 12:44:24

Kamiyan3991
Użytkownik

Yagami_Raito8920 napisał:

Temat jest o wszystkim, więc odejdę od Ukrainy i napiszę o czymś, co mnie głęboko poirytowało.
Przykładowe komentarze pod tym newsem:

Jezeli Ukraina jest na skraju bankructwa, bo ma zadluzenie 30 miliardow dolarow, to co jest z Polska ktorej zadluzenie wyynosi 900 miliardow dolarow, a jest dwa razy mniejsza ???

To dziwne, bo Polska ma 10 krotnie większy dług i bankrutem nie jest?

Ja żyję za grosze. Jak agent mossadu Radziu Sisiorski chce pomagać wraz z Donaldinho oraz prezydentem Bulem Komorowskim to niech robią to ze swoich oszczędności osobistych. U nas nie ma na starców, na dzieci, na szkoły na pomoc biedakom... nie stać nas na to, nie mamy na to funduszy. Jak Platforma Obywatelska chce robić z Polski dobrego wujka to niech ściepną sie na to ci co głosowali na PO, ale od polskiego podatnika pieniędzy WONT! Za dużo nas kosztują zabawy w pałacu prezydenckim Sejm, senat (nagrody świąteczne premie jakieś np. NIesiołowski dostał 160 patoli) mają duże pensje, to jedną czy dwie mogą oddać, czyż nie? Jak poczuwają się do braterskiej solidarności to niech płacą. Ja dam do puchy na pomoc humanitarną, ale co więcej, niech sobie Ukraina radzi sama, do roboty

Miałem kiedyś sen - liczyłem, że pewnego i w sumie niczym nie wyróżniającego się dnia, obudzę się i powiem ,,jak dobrze jest być w rodzinnych stronach, przecież tu tyle mądrych ludzi wokół, a nie banda malkontentów, którzy za swoje życiowe porażki potrafią tylko obwiniać rząd i jakiś tam złodziei".

Niestety... człowiek sobie wejdzie na kilka stron (bez różnicy czy szmatławiec, czy może jakieś w miarę normalne forum dyskusyjne) i niestety... stwierdza, że nadal żyje w kraju opanowanym w dużej mierze przez bandę... eeeh, nieważne.

Szkoda klawiatury.
Aż mi się smutno zrobiło, a dzisiaj przecież taka ładna pogoda.

Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2014-02-23 12:46:15)

Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000

#1820 2014-02-23 13:17:55

SoheiMajin
Moderator

Kamiyan3991 napisał:

Niestety... człowiek sobie wejdzie na kilka stron (bez różnicy czy szmatławiec, czy może jakieś w miarę normalne forum dyskusyjne) i niestety... stwierdza, że nadal żyje w kraju opanowanym w dużej mierze przez bandę... eeeh, nieważne.

Na szczęście mamy takich światłych ludzi jak Ty, więc jest nadzieja na przyszłość!

Stopka forum

© Animesub.info 2024