Nie jesteś zalogowany.
Nie, też uważam, że nie odważy się tego zawetować. Niemniej fakt, że ta ustawa przeszła tylko potwierdza to, co powiedziałam wcześniej - że Janukowiczowi grunt się sypie pod nogami, bo przecież PR razem z komunistami mają większość w ukraińskim sejmie, a mimo to coś takiego przeszło. Pomijam fakt, że frakcje PR w całym kraju albo się rozwiązują, albo politycy wyjeżdżają za granicę (tylko dziś rano za granicę wyleciało 26 posłów PR).
Ostatnio edytowany przez coellus (2014-02-21 22:07:18)
Ty dulowaty userze!
Janukowycz już nie ma jaj, żeby cokolwiek zadecydować. Kliczko prezydentem a Jaceniuk premierem. Tak to widzę.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
up: podziwiam, bo ja tego w ogóle nie widzę.
Sytuacja się zmienia jak w kalejdoskopie, bo jak dziś przeczytałam oficjalne oświadczenie Janukowicza na stronie prezydenta, to nie mogłam uwierzyć.
Ty dulowaty userze!
Przestraszył się sankcji UE, dlatego podpisał porozumienie. Jak czytałem, przed spotkaniem z tą trójką, rozmawiał telefonicznie z Merkel, ponoć rozmowa z nią miała duży wpływ na jego decyzję
Kliczko w celach reprezentatywnych, a Jaceniuk jest najlepszym wyborem z tej bandy opozycjonistów.
Ostatnio edytowany przez Yagami_Raito8920 (2014-02-21 22:37:28)
Jaceniuk jest dla nas najgorszym wyborem, a jak nie lubię Sikorskiego to mi zaimponował za twardą postawę w negocjacjach, zdziwił mnie pozytywnie, chyba nie zwróciliście uwagi na ten filmik co wcześniej dałem, 5s
Rosjanom chodziło o strefę wpływu, pokaz sił itd. bo to ich podwórko. Nie jestem pewien czy dobrze to odbieram ale chyba obawiają się zachowania Ukrainy za jakiś czas. Ich oczerniają a nam słodzą. Dziwne
Ostatnio edytowany przez Dambo (2014-02-22 00:30:53)
Jaceniuk jest dla nas najgorszym wyborem
Weź mi wytłumacz dlaczego.
Ty dulowaty userze!
Jest w miarę młody, dobrze wykształcony i inteligentny, wie o co chodzi w Werchownej Radzie, był blisko Tymoszenko, Juszczenki i Janukowycza a teraz jest przed nimi. Nienawidzi Polaków i wygląda mi na dyktatora, najmniej było go widać i słychać, i mam nadzieję, że się mylę.
Jest w miarę młody, dobrze wykształcony i inteligentny, wie o co chodzi w Werchownej Radzie, był blisko Tymoszenko, Juszczenki i Janukowycza a teraz jest przed nimi. Nienawidzi Polaków i wygląda mi na dyktatora, najmniej było go widać i słychać, i mam nadzieję, że się mylę.
Mylisz się
Ty dulowaty userze!
Oby moje słowa w goowno się zamieniły jeśli się ziszczą, bo będziemy w głębokiej doopie. To już nie jest głupi żart.
Kliczko nie zna się na polityce, a biorąc pod uwagę powrót konstytucji z 2004 jest idealnym kandydatem na stanowisko prezydenta. Jaceniuk był najaktywniejszym z opozycjonistów, z tego co widziałem. Plus jego partia nie jest tak skrajna, jak na przykład Swoboda.
Jestem ciekaw, czy tak samo nie będzie powtórki, kiedy do władzy doczłapali Juszczenko z Tymoszenko w 2004 roku
Kliczko nie zna się na polityce, a biorąc pod uwagę powrót konstytucji z 2004 jest idealnym kandydatem na stanowisko prezydenta.
Jakby się zastanowić to niegłupie. Zależy kto by mu doradzał i czy dałby się oszukać. Ma doktorat ale łeb obity i nie prezentował się wg mnie mądrze na Majdanie. Jak to brzmi: Kliczko na Majdanie taka bzdura
Doradców to zapewne będzie miał na pęczki. Chodzi jedynie o to, że chłop jest medialny i ludzie go lubią. Tak naprawdę politykę uprawiał by Jaceniuk, z jakim skutkiem zobaczymy. Coś a la sytuacja w Rosji, kiedy Miedwiediew był prezydentem, a tak naprawdę Putin rządził
ludzie go lubią.
Ty dulowaty userze!
coś tam zrozumiałem i jak mi bardzo nie przypasował na Majdanie (jeden z najlepszych bokserów wszechczasów), to teraz...
Nie wiem, Dambo, co ty z tego zrozumiałeś, ale wydzierający się na niego ludzie mają absolutną rację.
Mieli tej ugody nie podpisywać, podpisali. A ludzi szlag trafił, bo takie wyjście było fajne w grudniu, kiedy nie było ofiar, teraz to oni chcą wszystkich postawić przed sądem. A nie że będzie sobie Janukowicz prezydentem do grudnia, skoro i tak w 2015 r. miały być wybory.
Ty dulowaty userze!
nie będę się pogrążał jeśli chodzi o treść ale wystarczy posłuchać jego ton, tembr głosu i zachowanie, agresywny debil i nic więcej
"Zachód" wygrał, promafijna, prozachodnia kapitalistka zostanie prezydentem, ale cholera wie bo niby wyszła z wińźnia i nie mogą jej zlokalizować Chociaż to może być najlepszy wybór i dla nas, i dla Rosji.
A teraz znowu zaczynam głupieć i nie potrafię przewidzieć co się stanie.
Rosja może wejść na Ukrainę dziś w nocy w "obronie swoich obywateli".
Z Sikorskim też nie rozumiem na razie.
A myślałem, że już koniec.
I wreszcie pokazała się Szara Eminencja Majdanu, Dmytro Jarosz.
Ostatnio edytowany przez Dambo (2014-02-22 18:08:27)
Jestem bardzo ciekawy Twojego zdania teraz Coellus i nie mówię złośliwie bo chyba sama się zdziwiłaś. Wczoraj się mordowali, dzisiaj imprezka. Jakaś bzdura. Sorry za post pod postem ale chciałem ruszyć temat dalej.
I "cudowne ozdrowienie" Julii aka Jedną Nogą w Grobie
Ostatnio edytowany przez Dambo (2014-02-22 23:03:46)
Dlatego ja już zostawiłem ten temat w spokoju.
Co mam powiedzieć, jest sajgon i tyle. Nie wiem, co wam przekazują w polskich mediach, ale w ukraińskich jest taki natłok informacji, dymisje się sypią jak śnieg w Alpach w grudniu, że nie idzie tego ogarnąć. Są dobre i złe wiadomości, nie wiadomo, ile z nich jest prawdziwych. Jak się uspokoi, to będzie można o czymś gadać. Najważniejsze, że obalili Janukowicza, i to już nawet nie względem konstytucji z 2004 r., a z 2010, którą on sam forsował.
Ostatnio edytowany przez coellus (2014-02-23 00:08:38)
Ty dulowaty userze!
W polskich mediach?
Janukowycz próbuje uciec do Rosji, ale mu się nie udaje. Jedni mówią, że się podal do dymisji, później rozmowa z Janukowyczem, który jasno, że nic nie podpisze co mu dadzą terroryści. Parodia, że głosowaniem w Parlamencie wypuścili Tymoszenko. Z tego co ja wiem, to prawo łaski może okazać tylko Król lub Prezydent, a nie Parlament. Widać, że olali prawomocny wyrok Sądu. Parodia. Teraz Tymoszenko będzie sobie kandydować na urząd Prezydenta. Cały Majdan zadowolony, nie ma się co dziwić, bo swoje zrobili. Mówi się o tym co mówiłem od początku, czyli o rozpadzie Ukrainy, bo Wschód i Południe państwa zadeklarowało, że będzie rządzić po swojemu.
Chyba zapomniałem coś jeszcze dopisać, ale jest taki natłok informacji, że można się w tym pogubić.