Nie jesteś zalogowany.
Tiahnybok śmieszny jest , to taki ukraiński Lepper i wbrew temu, co sądzą Polacy, niegroźny, taki z niego "banderowiec" jak z koziej d. trąbka. W ogóle w zeszłym roku przewidywano, że będzie to największy konkurent w wyborach w 2015 r. Teraz już nie do końca. Na dzień dzisiejszy najgroźniejszym kandydatem jest tak naprawdę nie kto inny, jak Poroszenko. Ale ja się nie dziwię, bo tej trójcy, jak już ich nazywają, trytituszok (gra słów, nieprzetłumaczalna na język polski, ale możecie mi wierzyć - jest to obelga), czyli Jaceniuka, Tiahnyboka i Kliczkę, mają już dość, po 2004 r. Ukraińcy są sceptycznie nastawieni do jakichkolwiek polityków. Ale Poroszenko na szczęście też niegłupi, więc może i dobrze.
Ty dulowaty userze!
No to zobaczymy, w każdym razie każdy z nich jest antypolski mniej lub bardziej. A jeszcze jedno co może się stać jak ktoś nie będzie miał nic do stracenia. Titiuszki to tłumoki za 200 hrywien ale jest coś takiego jak ORGANIZM o czym nigdy nie słyszałem wcześniej.
Ostatnio edytowany przez Dambo (2014-02-21 17:07:06)
Poroszenki w ogóle nie znam. Spojrzałem tylko, że jest z partii "Nasza Ukraina". Jeżeli wierzyć w internet to partia konserwatywno-liberalna, czyli jak najbardziej na plus.
Tak se czytam, czytam. W sumie, czemu nie.
Chodzi o surowce strategiczne takie jak: ropa, gaz itd. ;] Choć bez gazu i ropy już da się przeżyć na innych surowcach ;]
Ino koncerny naftowe za duży geld na swoim robią. To i po co komu alternatywy?
Wojny nie było od 75 lat, ludność Ziemii przekroczyła 7 mld, a zapasy surowców też już się kończą.
Zapomniałeś dodać, że państwa Trzeciego Świata nie mają nieskończonego zapotrzebowania na broń, a koncerny militarne muszą jakoś żyć, co nie? Bo kto jest inicjatorem wszystkich wojen, jak nie zbrojeniowcy?
Na 90% mogę Ci powiedzieć, że w referendum Ukraińcy wybrali by ponownie Janukowycza. A komuś to nie w smak. Ukraina jest ogromna, a karmią nas spreparowanymi informacjami z kilku miejsc. Reszta Ukrainy jest za Janukowyczem.
I tu trzeba ci przyznać, niestety, rację. Czy to w wolnym, czy to w sterowanym. Jestem podobnego zdania .
Po drugie, jak ludzie chcą zmienic władzę. niech idą do urn wyborczych a nie na ulice z koktajlami Mołotowa.
Sami ukraińcy wybrali tego znienawidzonego Janukowycza na prezydenta w 2010 roku i jakoś wtedy nie było problemów.
Phi! Dobre sobie, Zenek.
Coś cicho jest o Afryce
A o wojnie w Republice Środkowoafrykańskiej słyszał? W Sudanie? No i w Somalii... O całej reszcie nie wspominając.
Ukraińcy są sceptycznie nastawieni do jakichkolwiek polityków.
Hm, to ja pół żartem, pół serio proponuję bezkrólewie, anarchię
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
Dambo napisał:Na 90% mogę Ci powiedzieć, że w referendum Ukraińcy wybrali by ponownie Janukowycza. A komuś to nie w smak. Ukraina jest ogromna, a karmią nas spreparowanymi informacjami z kilku miejsc. Reszta Ukrainy jest za Janukowyczem.
I tu trzeba ci przyznać, niestety, rację. Czy to w wolnym, czy to w sterowanym. Jestem podobnego zdania .
Ech, wam można tłumaczyć, i tak wiecie swoje.
Macie, dzieci, translator w łapki i czytać.
http://ipress.ua/news/budhto_iz_lideriv … 44989.html
edit: tu macie wersję wideo (innego badania, ale mniejsza, to samo wychodzi), jak się brzydzicie translatorem.
http://www.youtube.com/watch?v=tWvSNHOjxBI
edit 2: a tu całą masę badań powiązanych z Janukowiczem. Czytajta do woli.
http://www.razumkov.org.ua/ukr/socpolls.php?cat_id=107
Ostatnio edytowany przez coellus (2014-02-21 17:41:16)
Ty dulowaty userze!
A o wojnie w Republice Środkowoafrykańskiej słyszał? W Sudanie? No i w Somalii... O całej reszcie nie wspominając.
Ale nie ma tego w mainstreamowych mediach albo drobna wzmianka, na którą nikt nie zwróci uwagi. o to mi chodziło, i o to, że niektóre wydarzenia mogą być specjalnie inicjowane żeby odwrócić uwagę od naprawdę ważnych rzeczy. Wystarczy nasz grajdołek. Spójrz co przegłosowują w sejmie po cichu i co wtedy jest na tapecie w mediach w tym samym czasie żeby czymś zająć społeczeństwo. Strategia, szachy, psychologia.
Chyba oszalałaś, że coś zrozumiemy tłumacząc translatorem . Nieźle wybrnęłaś . Prędzej się ukraińskiego nauczymy .
Ostatnio edytowany przez Dambo (2014-02-21 19:01:34)
Chyba oszalałaś, że coś zrozumiemy tłumacząc translatorem . Nieźle wybrnęłaś . Prędzej się ukraińskiego nauczymy .
lol. Jak ja wam to przetłumaczę, to zaczniecie mi bredzić, że jestem nieobiektywna, dlatego odesłałam was do translatora. Translator ma w poważaniu sytuację polityczną, tłumaczy, co ma tłumaczyć i tyle. A wystarczy wrzucić fragment do translatora i wychodzi, co wychodzi:
Każdy z liderów opozycji przewyższy Janukowycza w drugiej turze wyborów prezydenckich - ankieta
Kliczko będzie prawie dwa razy tyle głosów,
Obecny prezydent Wiktor Janukowycz Ukraina straci każdemu z członków opozycji w drugiej rundzie, gdyby wybory odbyły się głową państwa wkrótce.
Nawet z translatorem wasza teoria idzie uprawiać seks na sianko.
Ty dulowaty userze!
Ale cały czas Ci chcę uświadomić, że ankiety i sondaże nie oddają prawdziwej sytuacji. Są robione na zamówienie po to żeby głosować na daną osobę, bo przeciętny człowiek żeby nie stracić głosu zagłosuje wg ankiet i sondaży.
Trochę przesadził Sikorski i dlaczego?!
Dodatkowo chcą uwolnić Królową Mafii?!
Ostatnio edytowany przez Dambo (2014-02-21 19:17:19)
Ale cały czas Ci chcę uświadomić, że ankiety i sondaże nie oddają prawdziwej sytuacji. Są robione na zamówienie po to żeby głosować na daną osobę, bo przeciętny człowiek żeby nie stracić głosu zagłosuje wg ankiet i sondaży.
No matko boska święta. Jak myślisz w takim razie, dlaczego się nie zgodził na przedterminowe wybory w grudniu, skoro rzekomo cieszy się tak "zajebistym poparciem", że Ukraińcy wybraliby go znowu? Jak to jest, że lepiej wydać 200 mln hrywien na Antymajdan niż na przedterminowe wybory? I jak to jest, że przy tak zajebistym poparciu cały kraj, od zachodu po nawet wschód (sic! - i nawet nie próbujcie mi udowadniać przeciwstawne, bo was zawalę kolejnymi linkami, które będziecie sobie tłumaczyć w translatorze) protestuje?
Ty dulowaty userze!
Dobra z Kobietą nie wygram, poddaję się . Mówię, że masz bardzo dużo racji ale spójrz na całą sytuację z szerszej perspektywy, nie patrz tylko na Majdan.
Dambo, nie denerwuj mnie, bo ja patrzę z szerszej perspektywy, jako jedyna tutaj.
Ty dulowaty userze!
Może i szersza ale obejmuje tylko Ukrainę. To głupi żart i mi nie wyszedł. Sorki
Ostatnio edytowany przez Dambo (2014-02-21 19:26:37)
Ukraińcy, witamy w Piekle
Ciekawe, kiedy teraz różowa rewolucja.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Przecież to ewidentnie nie koniec.
Ty dulowaty userze!
Janukowycz skulił ogon, opozycja dopięła swego, coś jeszcze?
Jeżeli chodzi ci o jego ustąpienie ze stanowiska prezydenta, ustąpi prędzej niż później.
Wszak jego osoba jest spalona tak samo u Putina jak i na Zachodzie. Nie zdziwię się, jeżeli będą chceli go "usunąć".
Tak, coś jeszcze. Postulatów protestujących było znacznie więcej: natychmiastowa dymisja Janukowicza, dymisja Pszonki i Zacharczenki, postawienie ich przed trybunał, całkowita lustracja sił zbrojnych i MWS, powrót do konstytucji 2004 r., całkowita amnestia i całkowite anulowanie ustaw z 16 stycznia.
Nikt go nie "usunie", co najwyżej odpowie przed sądem (choć to bardzo optymistyczny wariant) za strzelanie do ludzi. Coś, czego my się nie doczekaliśmy do dziś w przypadku Jaruzela.
Ty dulowaty userze!
Nie wiem jaka jest propaganda w ukraińskiej telewizji, ale wiesz jaka jest w polskiej. "Jaruzelski - bohater narodowy" hehe.
Z tego co czytam wypuszczają złodziejkę Tymoszenko. Dymisja Zacharczenki też już się stała. "Odsunięto także od wykonywania obowiązków służbowych p.o. ministra spraw wewnętrznych Witalija Zacharczenkę. Deputowani uznali, że ponosi on odpowiedzialność za brutalne stosowanie siły podczas demonstracji antyrządowych i za śmierć cywilów."
Jednak coś czytałem, że nie chcą się godzić na przedterminowe wybory, tylko chcą usunąć Janukowycza do dnia jutrzejszego, czyli tak jak napisałaś: "natychmiastowa dymisja Janukowicza".
http://www.kresy.pl/wydarzenia,ukraina? … wygwizdani
A Sikorski mistrz dyplomacji : "Jeśli nie podpiszecie tego (porozumienia), będziecie mieli stan wojenny, będziecie mieli armię. Wszyscy będziecie martwi"
Chociaż też dobrze mówi, bo mówi sie dobitnie, a nie głaszcze po główkach.
Jutro dowiemy się już chyba wszystkiego co się stanie.
Plus powrót do konstytucji z 2004 też został przegłosowany w parlamencie. Rosja także wstrzymała pożyczkę daną Ukrainie.
Nie wiem jaka jest propaganda w ukraińskiej telewizji, ale wiesz jaka jest w polskiej.
Nie, nie wiem, bo nie oglądam polskiej TV. W ogóle. A ukraińska TV w tym momencie przesiąka reportażami.
Z tego co czytam wypuszczają złodziejkę Tymoszenko.
Nie do końca. Przeszła ustawa, dzięki której może wyjść, ale Janukowicz nadal ma prawo weta.
Oczywiście, że powinna siedzieć, to jest chyba jedyna rzecz, co do której się zgadzamy. Razem z całym rodem Janukowiczów i 3/4 świty PR.
A Sikorski mistrz dyplomacji : "Jeśli nie podpiszecie tego (porozumienia), będziecie mieli stan wojenny, będziecie mieli armię. Wszyscy będziecie martwi"
Chociaż też dobrze mówi, bo mówi sie dobitnie, a nie głaszcze po główkach.
Jutro dowiemy się już chyba wszystkiego co się stanie.
Nie lubię Sikorskiego, ale odwalił kawał dobrej roboty, zmuszając Janukowicza i ministrów Trójkąta Weimarskiego do spotkania (i to jest zasługa Sikorskiego, znajomy pracujący w polskiej ambasadzie w Kijowie mi to potwierdził). A reszta jego działań jest śmiechowa, tu się zgodzę.
Nie czytam kresów.pl, dla mnie to takie samo źródło jak frondzia, od czytania można dostać raka mózgu.
Rosja także wstrzymała pożyczkę daną Ukrainie.
I to jest rewelacyjna wiadomość. Naprawdę.
Ostatnio edytowany przez coellus (2014-02-21 21:42:41)
Ty dulowaty userze!
Nie do końca. Przeszła ustawa, dzięki której może wyjść, ale Janukowicz nadal ma prawo weta..
Osobiście uważam, że nie zawetuje tego. Mogę się mylić oczywiście, ale jakoś tak uważam. Przeczucie? Nie wiem. Janukowycz już jest tak skończony na Ukrainie, że w tym momencie zdenerwowałby już do końca Ukraińców.
Cieszę się, że się zgadzamy w temacie Tymoszenko.
Yagami_Raito8920 napisał:Rosja także wstrzymała pożyczkę daną Ukrainie.
I to jest rewelacyjna wiadomość. Naprawdę.
Również się zgadzam.