Nie jesteś zalogowany.
reddd napisał:^ To błazen, który próbuję tylko zwrócić na siebie uwagę. Olej.
Janukowycz ogłosił przedterminowe wybory a Rosja nie chce podpisać, przeczytaj wszystkie moje posty jeśli potrafisz zrozumieć, i kto jest błaznem?
Co to ma wspólnego z twoim wyimaginowanym atakiem Iranu na USA i odwetem amerykańców?
Wtedy o to chodziło.
O odwrócenie uwagi albo pretekst do odwetu, czytaj, dla mnie to też było śmieszne i nierealne.
Nie będę się powtarzał bo już to wszystko napisałem tylko krótko Ci naświetlę.
Żeby prowadzić wojnę trzeba mieś zasoby i zapasy a USA już ledwo zipie i potrzebuje natychmiastowego zastrzyku energii.
Ostatnio edytowany przez Dambo (2014-02-21 15:13:24)
Dzięki Marsmall za linka. Jeśli chodzi o surowce, chodziło mi o te wydobywane z ziemii: gaz, ropa i węgiel. O owocach i produktach spożywczych wyrzucanych prosto do oceanu juz od dawna wiem
Czyli Amerykańcom jednak zależy na obaleniu władzy Janukowycza, inaczej, chcą dokopać Putinowi. Nawet dali azyl polityczny w wypadku nie powodzenia "rewolucji". Teraz śmiało mogę powiedzieć, że doszło do zamachu stanu, a panowie protestujący są terrorystami na usługach Zachodu.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Teraz śmiało mogę powiedzieć, że doszło do zamachu stanu, a panowie protestujący są terrorystami na usługach Zachodu.
Miałam nic nie pisać, ale weź ty się pierdolnij w łeb.
Ten naród jak żaden inny w Europie ma prawo być wkurwiony. Od kilku lat ceny mają dwukrotnie wyższe niż w Polsce, wypłaty trzykrotnie niższe. Do tego dochodzi korupcja jedna z najwyższych na świecie.
Ale nie, jak łyse pały protestują na Marszu Niepodległości przeciwko Tuskowi, to jest zryw narodowy. Jak to samo robią Ukraińcy - terroryści na usługach zachodu.
Żenada w tym temacie sięgnęła dna, możesz mi Q nawet walnąć warna, nie cofnę swoich słów.
Ostatnio edytowany przez coellus (2014-02-21 15:24:36)
Ty dulowaty userze!
Ha, ha, wywołałem wilka z lasu. To samo mogę powiedziec Tobie, ale po co.
Na przyszłość bez spiny, bo wyłysiejesz.
Wygląda na to, że koniec tego cyrku na Ukrainie.
No nie, ja po prostu nie wiem, jak skomentować wywody ludzi na podstawie artykułu bez źródeł z bieda-prawicowego portalu, gdzie nawet abrewiatury Związku Radzieckiego poprawnie nie potrafią napisać. Tylko w ten sposób.
Ostatnio edytowany przez coellus (2014-02-21 15:43:20)
Ty dulowaty userze!
Protestuja, ale nie strzelają.
Doszło do zamachu stanu i to jest fakt. Nie wnikam w Twoje sympatie czy antypatie, nie wiem czy lubisz Ukrainę i mnie to nie obchodzi. Faktów nie da się jednak obalać. Pisałem kiedyś, że są finansowani, pisałaś, że nie da rady, aby ktoś był w stanie finansować protestujących, a jednak tak było.
Janukowycz zarządził przedterminowe wybory, powrót do Konstytucji z 2004 roku. Udało się protestującym wygrać, dzięki pieniądzom z Zachodu. U nas nie trzeba władzy obalać, bo jest taka jaką chce Zachód, więc u nas nie stanie się coś takiego co stało się na Ukrainie, bo my nie będziemy finansowani w przeciwieństwie do Ukraińców.
Dziękuje, dobranoc.
Protestuja, ale nie strzelają.
Doszło do zamachu stanu i to jest fakt. Nie wnikam w Twoje sympatie czy antypatie, nie wiem czy lubisz Ukrainę i mnie to nie obchodzi. Faktów nie da się jednak obalać. Pisałem kiedyś, że są finansowani, pisałaś, że nie da rady, aby ktoś był w stanie finansować protestujących, a jednak tak było.
Janukowycz zarządził przedterminowe wybory, powrót do Konstytucji z 2004 roku. Udało się protestującym wygrać, dzięki pieniądzom z Zachodu. U nas nie trzeba władzy obalać, bo jest taka jaką chce Zachód, więc u nas nie stanie się coś takiego co stało się na Ukrainie, bo my nie będziemy finansowani w przeciwieństwie do Ukraińców.
Dziękuje, dobranoc.
Bo nie da.
Janukowicz żeby zebrać te 30 tys. luda płacił każdemu uczestnikowi. Każdemu!
Ja pisałam, że przywódcy niektórych partii i organizacji są finansowani, żarcie leki itd. Ale niemożliwym jest powtórzenie takiego samego manewru, jaki zrobił Janukowicz w grudniu. Nikogo na to nie stać, nawet Janukowicza, który przecież ma w pizdu kasy.
Ty dulowaty userze!
Ukraina mogła być tylko testem albo jak wcześniej pisałem odwróceniem uwagi jak i inne dziwne sytuacje. Coś cicho jest o Afryce, a prawdziwa III WŚ może wybuchnąć o Antarktydę. Teraz na razie jest pokaz sił. Zasoby naturalne się kończą a na Antarktydzie są ogromne nie eksploatowane złoża. Światem rządzi kasa a nie logika. Już teraz buszują tam Norwegowie, Amerykanie, Rosjanie, Chińczycy i Kanadyjczycy. W tej chwili trwają przygotowania i zbrojenie bo historia ludzkości, to historia wojen, a duże dzieci lubią się bawić w wojnę. Izrael też się przygotowuje.
Więc jeśli nie dostrzegacie, że już za naszych czasów może ale nie musi, być koniec świata jaki znamy i uważacie to za bzdurę, to przeanalizujcie sobie dokładnie. Patrzcie na całokształt a nie w jeden punkt.
Ostatnio edytowany przez Dambo (2014-02-21 16:13:46)
Po drugie, jak ludzie chcą zmienic władzę. niech idą do urn wyborczych a nie na ulice z koktajlami Mołotowa.
Sami ukraińcy wybrali tego znienawidzonego Janukowycza na prezydenta w 2010 roku i jakoś wtedy nie było problemów.
Marsmall, ludzie z Majdanu mają dostęp do broni palnej, dlatego ja juz nie widzę ich jako "protestujących".
Ostatnie, gdybym napisał, że Janukowycz i Putin to terroryści i gnębiciele wolnej ludności, to coellus by mnie pochwaliła.
Ach, te myslenie pro amerykańskie
Dokładnie. Wybrali sami w demokratycznych wyborach więc zgodnie z prawem ich działania to przestępstwo. Ale jakoś na referendum nie chce nikt się zgodzić, ani z jednej, ani z drugiej strony.
Ostatnio edytowany przez Dambo (2014-02-21 16:22:33)
Wiecie co, misie pysie, ja wam dobrze radzę - jako filolog ukraiński krótko bo krótko, ale żyjacy swego czasu na Ukrainie.
Weźcie przeczytajcie raporty OBWE (nie jakieś prawicowe bieda-portaliki) na temat "demokracji" i "demokratycznych" wyborów na Ukrainie. Jeśli nie wiecie, co to OBWE, to odsyłam do wikipedii.
Bo naprawdę czytam wasze posty i wprost nie wierzę, że można żyć w AŻ takiej ignorancji. Wasze myślenie i wiedza o realiach tego kraju mnie po prostu przerażają.
Ty dulowaty userze!
Po drugie, jak ludzie chcą zmienic władzę. niech idą do urn wyborczych a nie na ulice z koktajlami Mołotowa.
Sami ukraińcy wybrali tego znienawidzonego Janukowycza na prezydenta w 2010 roku i jakoś wtedy nie było problemów.
Aż serce mnie się kraje, jak to czytam.
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
Chyba Ty nie dostrzegasz bo widzisz jedną stronę i kompletnie nie jesteś obiektywna. Na 90% mogę Ci powiedzieć, że w referendum Ukraińcy wybrali by ponownie Janukowycza. A komuś to nie w smak. Ukraina jest ogromna, a karmią nas spreparowanymi informacjami z kilku miejsc. Reszta Ukrainy jest za Janukowyczem.
Ostatnio edytowany przez Dambo (2014-02-21 16:29:19)
Wypowiem się może, jako monarchista.
Czy wybory na Ukrainie były sprawiedliwe? Zapewne nie.
Mimo, że rozumiem trochę złość obywateli Ukrainy, bo jednak tragicznie rządzi Janukowycz, to jednak zamach stanu jest zamachem stanu. Jak zabijano Króla było to samo. Nazywało się to zamachem stanu, a człowieka zabijającego królobójcą.
Ukraińcy mogli protestować tylko dzięki pieniądzom z Zachodu, więc komuś zależalo na obaleniu Janukowycza. Gdyby nie byli finansowania protesty skończyłyby się może nawet po miesiącu. Tak samo jak w Syrii, zależy Zachodowi na obaleniu Asada. Gdyby rebelianci nie byli tam finansowani Asad by dawno rozwalił rebeliantów.
Na Ukrainie jest demokracja, ale zapewne fałszowana. Tak sądze, Coellus potwierdza, więc raczej mamy takie samo zdanie.
To jest tylko moje zdanie, więc możecie potrakotwać to z przymrużeniem oka.
Ostatnio edytowany przez Marsmall (2014-02-21 16:41:31)
Chyba Ty nie dostrzegasz bo widzisz jedną stronę i kompletnie nie jesteś obiektywna. Na 90% mogę Ci powiedzieć, że w referendum Ukraińcy wybrali by ponownie Janukowycza. A komuś to nie w smak. Ukraina jest ogromna, a karmią nas spreparowanymi informacjami z kilku miejsc. Reszta Ukrainy jest za Janukowyczem.
Nie.
Nie będzie żadnego referendum. Co najwyżej wybory, nie mylić jednego z drugim.
Na Janukowicza będą głosować wyłącznie jego stały beton, choć i ten się kruszy w zatrważającym tempie (przykładowo frakcja PR w Winnicy dziś sama się rozwiązała).
Problem I tury jest taki, że w I turze ludzie nie mają jednego silnego kontrkandydata, więc jedni będą głosować na Jaceniuka, inni na Tiahnyboka, jeszcze inni na Kliczkę, a jeszcze inni na Poroszenkę. Zrobi się po 20% na każdego kandydata. Ale w II turze Janukowicz przegra z absolutnie każdym miażdżącą różnicą, ktokolwiek by się nie dostał do tej tury. Bo ludzie mając do wyboru Janukowicza lub kogokolwiek, wybiorą kogokolwiek. Potwierdzają to wszystkie możliwe sondaże na Ukrainie, jakie czytałam. I to nie jest różnica 2-3%, gdzie można mówić o błędzie statystycznym, a w granicach 40-60%.
I nie, ja jestem cholernie obiektywna. Bo w przeciwieństwie do was mam jakieś pojęcie o tym kraju i śledzę go uważnie od 2004. Nie mówiąc już o tym, że siłą rzeczy mam większy dostęp do źródeł niż wy i, całe szczęście, nie muszę się opierać na takich durnych artykułach, jakie tu padały.
Ty dulowaty userze!
Dobra, ja nie mam zamiaru się kłócić i jeśli ktoś mi pokaże, że nie mam racji to się przyznam. Sytuacja na Ukrainie nie jest taka prosta i przejrzysta jak piszesz, mimo że masz dużo racji. Ale jak zauważyłaś nie będzie referendum, a wybory. A sondaże robi się pod kogoś. Obawiam się, że wygra Jaceniuk. To byłaby tragedia.
Jaceniuk akurat jest najmądrzejszy z nich wszystkich. I paradoksalnie ma najmniejsze poparcie.
Ty dulowaty userze!
Może i jest najmądrzejszy, bo Kliczko stracił w moich oczach ale jest cholernie niebezpieczny.
Tragedią by bylo jakby wygrał banderowiec Tiahnybok, albo miernota Kliczko. Na temat reszty kandydatów się nie będę wypowiadać, bo ich zwyczajnie nie znam.