Nie jesteś zalogowany.
Szukam dwóch filmów: Porachunki (Lock, stock and two smoking barrels) oraz Przekręt (Snatch). Ważne by były to wersje z HBO. Swoje wideo z tymi filmami pożyczyłam komuś wieki temu i niestety kasety nie wróciły.
W dobie DVD kupiłam płytki, ale tłumaczenie jest tak chu!@#e, że aż żal ściska za pewną część ciała
Ostatnio edytowany przez sadakot (2014-02-20 13:57:03)
猫が大好き!!!
Szukaj u ruskich http://pritoc.org i rutracker.org
W dobie DVD kupiłam płytki, ale tłumaczenie jest tak chu!@#e, że aż żal ściska za pewną część ciała
Może nie tyle co ch., co po prostu zwyczajne... Ale co do Wersji HBO to masz całkowitą rację - tak rewelacyjnego tłumaczenia Przekrętu próżno szukać
Wiem, że offtop, ale się nie mogłem powstrzymać:
http://www.youtube.com/watch?v=4mZriiMcWgQ (18+)
Uwielbiam tą scenę, ha!
Chociaż co do samych tłumaczeń, to wieki temu oglądałem ten film z jakimś amatorskim tłumaczeniem z netu i muszę przyznać, że fani się spisali! Wiele kwestii było po prostu genialnie przetłumaczonych ("Na co mi uje*ana przyczepa?" - do tej pory to pamiętam, tak proste określenie, a jednocześnie w pełni oddające klimat filmu i przede wszystkim cyganów ), więc może warto też po prostu poszukać tym podobnych fanowskich tłumaczeń
Ostatnio edytowany przez Yngoth (2014-02-20 14:22:05)
No właśnie kiedyś miałam napisy do jakiegoś divixa i one były kropka w kropkę, jak lektor HBO.
Zawsze mogę film oglądać bez napisów i lektora, ale czasem tęsknię za tym starym tłumaczeniem
A ruskie nie mają, przynajmniej ja nie znalazłam
Ewentualnie przyznać się kto ma moje kasety wideo Lub kto ma swoje wideo z filmem. Z chęcią pożyczę
Ostatnio edytowany przez sadakot (2014-02-20 14:25:56)
猫が大好き!!!
Może i offtop, ale podobnie ma się film "Ricky Bobby - Demon prędkości". Tłumaczenie HBO bije na głowę wersję DVD, a nie mogę tego znaleźć.
Ostatnio edytowany przez seba609 (2014-02-20 14:33:32)
Lupin, he's a nice man. Why he's cool, you know, he uses his walther. Yeah, the machine cries, bang bang.
Przekręt zassany, Isao - dzięki za info
Teraz jeszcze Porachunki ....
猫が大好き!!!