#1661 2014-02-13 00:13:59

marek2fgc
Użytkownik

Odp: Polityka i okolice

Dambo napisał:

co? nawet qrwa nie widziałem żeby mnie ktoś chciał tam zapędzać

Właśnie tym pseudoprzekleństwem udowodniłeś, że mają rację.  ej

Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-02-13 00:14:31)

#1662 2014-02-13 00:17:33

vegeta391
Użytkownik

Spokojnie. Bo pętla się zaciśnie, a tego byśmy nie chcieli. Prawda?  smile_big

Wróćmy na właściwą drogę. Że zarzucę - kolejna próba zwrócenia na siebie uwagi, wyprodukowana przez mniejszość semicką? Czy zwyczajne belgijskie matoły, które uważają, że podobnego typu zagrania to dobry sposób na zabicie nudy? Przypadek? Pojedynczy incydent? Czy może próba odzyskania pozycji społecznej przez starozakonnych? Sprzeciw wobec fali mahometan zalewającej Belgię i Francję i zyskującej coraz większą władzę i aprobatę tolerancyjnych, sprzeciw, który, z braku lepszego sposobu, musi być przeforsowany na zasadzie - stracilim miejsce pośród patrycjuszy - zrobimy z siebie ofiarę, by odżyć. Z bankami się nie udało, nakręćmy antysemityzm? Ja tylko tak mówię, nic więcej. Dorabiam nowe tło, coby rozmowę nakręcić.  cool

PS. Edytujże te posty, Słoniu jeden.
PPS. Podlinkowałem tefaun, dlatego nie odpowiadam za ewentualną nieprawdziwość artykułu.  evil

wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai

#1663 2014-02-13 00:23:46

reddd
Użytkownik

^ no to walcz, a nie udajesz uczulonego na jakiekolwiek argumenty ziew

@edit

Sidorf napisał:

o teoriach spiskowych i polityce rozmawiam tylko gdy nie jestem trzeźwy.

Witaj w klubie. smile_lol

Ostatnio edytowany przez reddd (2014-02-13 00:29:54)

XX1BYr3.gif

#1664 2014-02-13 00:28:19

Sidorf
Użytkownik

Dambo:
Lepiej żeby coellus rzucała w ciebie wyzwiskami? Może by było bardziej internetowo, ale niestety trafiłeś na kogoś kto najwyraźniej wie co pisze. Ja to się nawet nie podejmuje dyskusji z jednego powodu: o teoriach spiskowych i polityce rozmawiam tylko gdy nie jestem trzeźwy.

"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"

#1665 2014-02-13 00:29:45

vegeta391
Użytkownik

Sidorf, da się temu zaradzić. Wódka nie jest znowu taka droga.

wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad

#1666 2014-02-13 00:33:53

reddd
Użytkownik

vegeta391 napisał:

Sidorf, da się temu zaradzić. Wódka nie jest znowu taka droga.

I jeszcze powiedz, że ma do lustra pić? Panie...

Dambo napisał:

oj mogą mieć duż pracy jak się rozkręcimy

Czekamy, aż zaczniesz coś pisać.  ej

Ostatnio edytowany przez reddd (2014-02-13 00:34:45)

XX1BYr3.gif

#1667 2014-02-13 00:37:42

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Marsmall napisał:

Pytasz z czego ludzie mogą się inaczej utrzymać. No z wielu rzeczy. Raz - praca na tzw. czarno, czyli bez umów państwowych. Dwa - przemyt i innego tego typu nielegalne przekręty. Pewnie jeszcze jest wiele innych rzeczy, które można zrobić, ale nie potrafię na szybko wywnioskować.

Tylko wiesz, ja tu mówię o tych ludziach, którzy całymi dniami protestują na Majdanie, czyli de facto nie pracują w tym momencie. Reszta może się utrzymywać tak jak napisałem, lub jak Ty napiszesz.

Żywią się słońcem, a protestujących sponsoruje Zachód.
Tak naprawdę wszystko stoi, bo ci na Majdanie myślą, że manna z Unii będzie im się sypała.
Jak się obudzą z ręką w nocniku, to niestety będzie dla nich za późno.

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
96gaix.jpg
dobre, lepsze, radzieckie!

#1668 2014-02-13 00:38:13

Sasha1
Użytkownik

Dambo napisał:

Coellus ma wiedzę i wie o czym mówi ale Wy nawet nie zauważyliście, że czytając Jej posty najbardziej zwracaliście uwagę na cyferki a nie treść

Dobrze, że ty wiesz, gdzie zwracamy uwagę. rotfl

#1669 2014-02-13 00:43:18

Marsmall
Użytkownik

Yagami_Raito8920 napisał:
Marsmall napisał:

Pytasz z czego ludzie mogą się inaczej utrzymać. No z wielu rzeczy. Raz - praca na tzw. czarno, czyli bez umów państwowych. Dwa - przemyt i innego tego typu nielegalne przekręty. Pewnie jeszcze jest wiele innych rzeczy, które można zrobić, ale nie potrafię na szybko wywnioskować.

Tylko wiesz, ja tu mówię o tych ludziach, którzy całymi dniami protestują na Majdanie, czyli de facto nie pracują w tym momencie. Reszta może się utrzymywać tak jak napisałem, lub jak Ty napiszesz.

Tak naprawdę wszystko stoi, bo ci na Majdanie myślą, że manna z Unii będzie im się sypała.

Wiesz, jak chcą wchodzić do UE niech sobie wchodzą. Tak jak piszesz, myślą, że nagle wyjdą z biedy, że manna będzie im się sypała.Patrząc na historię nie będę narzekał na to, że będzie im gorzej. Problem polega na tym, że jak otworzymy granicę, to wielu Ukraińców przyjedzie do Polski. Zapewne będzie to jakiś przystanek i pojadą dalej na zachód, ale mimo wszystko.

#1670 2014-02-13 00:48:50

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Marsmall napisał:
Marsmall napisał:

Wiesz, jak chcą wchodzić do UE niech sobie wchodzą. Tak jak piszesz, myślą, że nagle wyjdą z biedy, że manna będzie im się sypała.Patrząc na historię nie będę narzekał na to, że będzie im gorzej. Problem polega na tym, że jak otworzymy granicę, to wielu Ukraińców przyjedzie do Polski. Zapewne będzie to jakiś przystanek i pojadą dalej na zachód, ale mimo wszystko.

Przynajmniej będzie tania siła robocza, bo Na Ukrainie będzie taki syf po tej "rewolucji", że każdy będzie stamtąd spierdzielał na zachód w poszukiwaniu zarobku.
A prawda jest taka, że my Polacy jesteśmy najbardziej cenni na zachodzie jezor

Ostatnio edytowany przez Yagami_Raito8920 (2014-02-13 00:50:43)

96gaix.jpg

#1671 2014-02-13 00:49:43

Marsmall
Użytkownik

Marsmall napisał:

Przynajmniej będzie tania siła robocza, bo Na Ukrainie będzie taki syf po tej "rewolucji", że każdy będzie stamtąd spierdzielał na zachód w poszukiwaniu zarobku.

Owszem będzie tania siła robocza z Ukrainy co dotknie niestety Polaków.

#1672 2014-02-13 00:50:03

coellus
Użytkownik

Kolejny debilizm (do kwadratu). Nie mam do was siły.

Marsmall napisał:

Nie.

Ostatnio edytowany przez coellus (2014-02-13 00:50:42)

Ty dulowaty userze!

#1673 2014-02-13 00:57:11

Yagami_Raito8920
Użytkownik

coellus napisał:

Myślisz, że po zmianie marionetek w rządzie, zwykły ukraiński Kowalski będzie miał lepiej?
Zdejmij te różowe okulary.

96gaix.jpg

#1674 2014-02-13 01:00:26

vegeta391
Użytkownik

Postem numer 1678 spaliłeś temat, Dambo.

Aż mi się w sumie przypomniało, że ostatnio na jakimś pożal się Boże portalu czytałem o izraelickiej policji antysemickiej:

Gość z sfora.pl napisał:

No jak to policja żydowska jest antysemicka? aż trudno uwierzyć... a narzekają na antysemityzm w Europie a w usraelu biją żydów...

Źródło. Od razu dorobiłem sobie reakcję Amerykanów na wieść o antysemityzmie w Izraelu. Dwóch burgerów prowadzących dialog:

BigMac: Ty, słyszałeś o antysemityzmie w Jerozolimie?
McRoyal: No pewnie! Toż to skandal! Biedny pan Goldblum. Kolejna nagonka...
BigMac: Ta jest! A nasz rząd nic z tym nie robi.
McRoyal: Właśnie! Nie po to głosowałem na Obamę! Niechże rozpocznie działania pokojowe i wyśle do tej Afryki czy innej Japonii, bo nie wiem, gdzie ten cały Izrael dokładnie leży, nasze wojska i zrobi z tym porządek.
BigMac: Jestem za!

Wybaczcie kolejne zejście z tematu, ale chciałem dokończyć tamtą myśl. Już się nie udzielam. Nie przerywam. Cześć.

#1675 2014-02-13 01:01:01

Marsmall
Użytkownik

coellus napisał:

Marsmall napisał:

Nie.

1. Czemu debilizm?
1.1 Wejście do UE nie da im nic dobrego, a wręcz odwotnie.
1.2 Zmiana Rządu nic nie da, bo aspirują do tego partie socjalistyczne. To tak jakby u nas zmienić PO na PIS.

2. Dotknie, bo przyjadą do nas pracować, a pracodawca widząc, że za mniejszą kwotę Ukrainiec mu wykona robotę niż Polak, zatrudni Ukraińca. Oczywiście dla wielu bedzie to przystanek bo pojadą dalej na zachód, ale wielu z nich zabierze Polakom pracę.

#1676 2014-02-13 01:02:33

coellus
Użytkownik

coellus napisał:

Myślisz, że po zmianie marionetek w rządzie, zwykły ukraiński Kowalski będzie miał lepiej?
Zdejmij te różowe okulary.

Nie zmieniaj tematu jak dziwka klientów. Twój tekst się tyczył UE i kasy od nich (to jest polityka zagraniczna), nie rządu i przeciętnego Kowalskiego (polityka wewnętrzna). A moja irytacja nie wzięła się z powietrza, bo już dość się napatrzyłam na posty głąbów, którzy myślą, że Ukraińcy chcą do UE i nawet nie wiedzą, czego ta umowa partnerska dotyczyła. Już nie mówiąc o tym, że ok. 80% tych głąbów nie rozróżnia nawet umowy akcesyjnej od umowy partnerskiej.

edit:

Marsmall napisał:
coellus napisał:

Marsmall napisał:

Nie.

1. Czemu debilizm?
1.1 Wejście do UE nie da im nic dobrego, a wręcz odwotnie.
1.2 Zmiana Rządu nic nie da, bo aspirują do tego partie socjalistyczne. To tak jakby u nas zmienić PO na PIS.

2. Dotknie, bo przyjadą do nas pracować, a pracodawca widząc, że za mniejszą kwotę Ukrainiec mu wykona robotę niż Polak, zatrudni Ukraińca. Oczywiście dla wielu bedzie to przystanek bo pojadą dalej na zachód, ale wielu z nich zabierze Polakom pracę.

cenzura . Jak grochem o ścianę.

Ostatnio edytowany przez Quithe (2014-02-13 01:05:50)

Ty dulowaty userze!

#1677 2014-02-13 01:03:45

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Czyż zajmowanie budynków rządowych siłą to nie zamach stanu na prawowitą władzę?

96gaix.jpg

#1678 2014-02-13 01:05:16

Marsmall
Użytkownik

Czyż zajmowanie budynków rządowych siłą to nie zamach stanu na prawowitą władzę?

Na Ukrainie się to nazywa walką z reżimem o demokrację. W Polsce nazywa się to odradzaniem się faszyzmu oczkod

#1679 2014-02-13 01:07:18

coellus
Użytkownik

Tu masz pojęcie zamach stanu, a tu rewolucja. Znajdź 5 różnic.
Druga sprawa - taki sam "zamach stanu", jak u nas obalanie prawowitej władzy w 89.

Ostatnio edytowany przez coellus (2014-02-13 01:07:33)

Ty dulowaty userze!

#1680 2014-02-13 01:11:42

Marsmall
Użytkownik

coellus napisał:

Tu masz pojęcie zamach stanu, a tu rewolucja. Znajdź 5 różnic.
Druga sprawa - taki sam "zamach stanu", jak u nas obalanie prawowitej władzy w 89.

Sorry, ale porównujesz dwie zupełnie inne rzeczy. Janukowycz został wybrany demokratycznie przez Ukrainców. Dokładnie tak samo jak Komorowski w Polsce. Natomiast obalenie PRL jest czymś zupełnie innym, bo Polacy nie mieli nic do gadania w tym ustroju, tylko Moskwa tym rządziła.

Ostatnio edytowany przez Marsmall (2014-02-13 01:12:10)

Stopka forum

© Animesub.info 2024