Nie jesteś zalogowany.
Czytając po łebkach - rządzą nami na spółkę księża, żydzi i mafia narkotykowa. So what?
A wiecie, że Hitlera i Stalina sponsorowali żydzi? Nie? To już wiecie :]
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
A wiecie, że Hitlera i Stalina sponsorowali żydzi? Nie? To już wiecie :]
Pisałem, że byli sponsorowani przez jedną i tą samą osobę, tylko zapomniałem napisać, że przez żyda.
Ty dulowaty userze!
Żydzi rządzą całym światem, wielka mi tajemnica. Dlaczego Polska jest w tak opłakanym stanie?
Na Ukrainie też chcą swoich ziomków postawić. Mam nadzieję, że im się nie uda.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
A ja mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z tego, że bredzisz. I że w tej kwestii zmądrzejesz.
Ty dulowaty userze!
Żydzi rządzą całym światem, wielka mi tajemnica. Dlaczego Polska jest w tak opłakanym stanie?
Nie wiem czy chcą kogoś podstawić, ale można domniemywać co się dzieje tak naprawdę na Ukrainie. Zacznijmy od protestu, który trwa już parę miesięcy. Przyjmujemy, że Ukraina jest krajem biedniejszym od Polski, a tak jest. Ilu ludzi protestuje na Majdanie? Wielu. Mam pytanie w takim razie jedno. Z czego ci ludzie się utrzymują? W Polsce nikt nie może zrezygnować z pracy tylko po to, aby protestować miesiącami przeciw Rządowi, czy jak się dzieje na Ukrainie, Prezydentowi. Ci ludzie musieli jednak z pracy zrezygnować, skoro stoją miesiącami. Co w takim razie jedzą, jak utrzymują rodzinę? Automatycznie dochodzimy do jednego prostego wniosku. Ci ludzie są finansowani przez kogoś. Przez kogo nie wiem, ale innej sytuacji nie ma.
Zresztą chcę przypomnieć, że feministki są finansowane przez UE na Ukrainie. Za zadanie mają protestować. Natomiast co z resztą ludzi?
Albo są to sami ludzie bogaci, albo finansowani. Biedni nie mają jak protestować.
Ostatnio edytowany przez Marsmall (2014-02-12 22:11:03)
Na temat Ukrainy nie wypowiadam się bo nic z tego nie rozumiem. Wiem tylko jedno, że są dwie ogromne siły finansujące swoje strony. Dziwi mnie, że debile Polacy wpieprzają się w to i popierają UPA.
Z czego ci ludzie się utrzymują? W Polsce nikt nie może zrezygnować z pracy tylko po to, aby protestować miesiącami przeciw Rządowi, czy jak się dzieje na Ukrainie, Prezydentowi. Ci ludzie musieli jednak z pracy zrezygnować, skoro stoją miesiącami. Co w takim razie jedzą, jak utrzymują rodzinę? Automatycznie dochodzimy do jednego prostego wniosku. Ci ludzie są finansowani przez kogoś. Przez kogo nie wiem, ale innej sytuacji nie ma.
Różne głupoty w sprawie Ukrainy przychodziło mi prostować, zarówno w necie, jak i publicznie w mediach, więc chyba już mnie nic nie zdziwi.
Ale po kolei:
Z czego ci ludzie się utrzymują?
To jest tak cholernie dobre pytanie, tylko jedno małe "ale". Spóźnione o jakieś 5 lat.
Od kilku lat szaleje tam inflacja (już na granicy hiperinflacji), ceny wyższe niż w Polsce (z wyjątkiem papierosów i alkoholu), łap porównywalny cennik (dane z 2012 r.):
W pierwszej kolumnie masz wyliczone różne produkty (ser ziarnisty, śmietana 200 g, mleko 1l 2%, 10 jajek itd.), następna kolumna to ceny w Krakowie w złotówkach, trzecia kolumna to ceny w Krakowie przeliczone na hrywnie, czwarta kolumna to ceny we Lwowie. W hrywniach.
Całe szczęście, że nie porównali tego do Kijowa, bo pewnie oczy by ci wyszły na wierzch i już nie wróciły na swoje miejsce.
Płaca minimalna - 900 hrywien, średnia płaca wg ichniego GUS-u ok. 3000 hrywien. Średnia emerytura 1400 hrywien, z czego ok. 3 milionów emerytów otrzymuje mniej niż tysiąc hrywien. A ceny, jak widzisz, z kosmosu.
Chętnie bym ci odpowiedziała na twoje pytanie, jak się utrzymują, bo znam doskonale odpowiedź, ale chcę cię zmusić do myślenia: z czego ci ludzie się utrzymują?
Ty dulowaty userze!
Nic nie mydlę, zadałam Marsmallowi prościutkie pytanie.
Ostatnio edytowany przez coellus (2014-02-12 22:45:35)
Ty dulowaty userze!
Pytasz z czego ludzie mogą się inaczej utrzymać. No z wielu rzeczy. Raz - praca na tzw. czarno, czyli bez umów państwowych. Dwa - przemyt i innego tego typu nielegalne przekręty. Pewnie jeszcze jest wiele innych rzeczy, które można zrobić, ale nie potrafię na szybko wywnioskować.
Tylko wiesz, ja tu mówię o tych ludziach, którzy całymi dniami protestują na Majdanie, czyli de facto nie pracują w tym momencie. Reszta może się utrzymywać tak jak napisałem, lub jak Ty napiszesz.
Ostatnio edytowany przez Marsmall (2014-02-12 22:53:02)
Pamiętaj, że ja nie pytam o ostatnie 3 miesiące, ja pytam o ostatnie 5 lat.
Ostatnie 3 miesiące to jest akurat najmniejszy pikuś.
Akurat z pracy na czarno to u nich są same korzyści, państwo zabiera mniej więcej połowę pensji, czyli pi razy drzwi tyle, co w Polsce. Przy niezarejestrowanej działalności odpada również problem raiderstwa, czego u nas (całe szczęście) nie ma.
Przemyt - okej, tyle że tylko przy granicy. A Ukraina ma ok. 50 mln mieszkańców i jest 2. największym krajem w Europie, jeśliby liczyć, że Rosja to Europa, jeśli nie, to jest największym krajem w Europie i gwarantuję ci, że przy samej granicy nie mieszka 50 mln ludzi.
Przekręty - dość pejoratywne słowo, no i mało mówiące, bo przekrętem może być wszystko, co jest sprzeczne z prawem, a ukraińskie prawo ma to do siebie, że jest jeszcze bardziej kijowe niż polskie i przekrętem może być wszystko, co w reszcie normalnych krajów jest legalne.
Odpowiedź brzmi: jedna wielka kombinatoryka mająca mało wspólnego z rzeczywistymi przekrętami w naszym rozumieniu tego słowa + korupcja (jak ktoś mi powie, że w Polsce też jest korupcja, to wyśmieję, więc nawet nie próbujcie).
Dobra. Jedziemy z następną głupotą:
W Polsce nikt nie może zrezygnować z pracy
Skąd wiesz, że zrezygnowali z pracy?
edit: wybacz, Dambo, ja nie umiem zrobić wywodu na 10 stron A4 o żydach i innym illuminati i jednocześnie nie podeprzeć się żadnym sensownym źródłem. Już i tak podzieliłam to na części, żeby co niektórzy sami doszli do pewnych wniosków samodzielnie. Ja mogę tylko pomóc w tym myśleniu, ale nie mam zamiaru niczego dawać na tacy.
edit 2.0:
Tylko wiesz, ja tu mówię o tych ludziach, którzy całymi dniami protestują na Majdanie
Nie brnij dalej w tę głupotę (tak, głupotę, jestem w stanie to udowodnić), tylko mi odpowiedz na wcześniejsze pytanie.
Ostatnio edytowany przez coellus (2014-02-12 23:09:16)
Ty dulowaty userze!
(jak ktoś mi powie, że w Polsce też jest korupcja, to wyśmieję, więc nawet nie próbujcie).
To mnie wyśmiej, bo w Polsce jest korupcja i nie mów, że jej nie ma
Dwa, tak jak cały czas mówię, chodzi mi o protestujących na Majdanie. Nie wyobrażam sobie, aby ludzie protestujący chyba 3 miesiące jak dobrze pamietam nie przychodzili do pracy. Mogli zostać zwolnieni, mogli zrezygnować, mogli być finansowani.
edit 2.0:
Marsmall napisał:Tylko wiesz, ja tu mówię o tych ludziach, którzy całymi dniami protestują na Majdanie
Nie brnij dalej w tę głupotę (tak, głupotę, jestem w stanie to udowodnić), tylko mi odpowiedz na wcześniejsze pytanie.
Raz - czemu w głupotę? Wytłumacz skoro to głupota.
Dwa - Z tego co wiem to odpowiedziałem na pytanie.
Trzy - Udowodnij skoro jesteś w stanie
w sumie oboje gówno wiecie a dużo gadacie
Wiesz, my rozmawiamy. Co do kwestii wiedzy: Ja mówię, co jestem w stanie wydedukować. Oczywiście, że nie wiem bo skąd? Media informacji prawdziwej nie podadzą, na Ukrainie nie mieszkam, ale mam prawo do myślenia.
Skoro wiesz co się dzieje(skoro mówisz że gówno wiemy to wiesz), to powiedz nam co się dzieje. Ja z miłą chęcią się dowiem, bo mnie to interesuje.
coellus napisał:(jak ktoś mi powie, że w Polsce też jest korupcja, to wyśmieję, więc nawet nie próbujcie).
To mnie wyśmiej, bo w Polsce jest korupcja i nie mów, że jej nie ma
Jest. Ale w Polsce nikt ci w placówce medycznej nie pobierze krwi z zużytą igłą, tylko dlatego, że nie zapłaciłeś łapówki. Albo za bilet w kasie łapówka.
Korupcja w PL a korupcja na UA to są 2 różne rzeczy i śmiem twierdzić, że dla Polaków jej rozmiar jest niewyobrażalny. Nawet dla pokolenia pamiętające PRL.
BTW. Wiesz, że w międzynarodowym rankingu dot. korupcji PL zajęła 41. miejsce, a UA 144.? Na 176 państw?
Zawsze wszystkim Polakom narzekającym u nas na korupcję polecam wycieczkę na UA. Wracają z naprostowanymi poglądami.
Raz - czemu w głupotę? Wytłumacz skoro to głupota.
Dwa - Z tego co wiem to odpowiedziałem na pytanie.
Trzy - Udowodnij skoro jesteś w stanie
Głupota z tej prostej przyczyny, że największe tłumy zbierały się w soboty i niedziele za dnia.
Głupota z tej prostej przyczyny, że w inne dni i inne pory dnia zbierało się mniej ludzi.
I na koniec głupota z tej prostej przyczyny (to akurat wiem od znajomych Ukraińców na Majdanie, jak to u nich działa, niemniej nie chce mi się wierzyć, że nikt po polsku nie opisał tamtejszej organizacji na Majdanie, bo to już jest mikro-społeczeństwo), że to nie są ci sami ludzie, którzy tam stoją non-stop, jak twierdzisz. Mają warty, zmiany itd. Jedna wielka rotacja ludzi na Majdanie. W zależności od tego, kto kiedy pracuje, wtedy przychodzi na Majdan.
A teraz następne zdanie:
Ci ludzie są finansowani przez kogoś
Tu już nie każę ci się domyślać, bo w finansowaniu różnych grup przez różnych oligarchów można się naprawdę pogubić dla osób, które nie siedzą w temacie na co dzień (masz pecha, ja siedzę w tym od 2005).
Nie żeby coś, ale sfinansowanie ok. 1,5-2 mln ludzi (przypominam, że nie tylko w Kijowie trwały i trwają nadal protesty, w całym kraju tyle ludzi się zebrało i to nie są dane podawane przez demonstrujących, a przez SBU) na takim poziomie, by mogli utrzymać siebie i rodziny przez 3 miesiące przerasta nieco możliwości oligarchów (nota bene dużo bogatszych od naszych rodzimych biznesmenów). Jako dowód - organizacja tzw. Antymajdanu przez administrację Janukowicza, gdzie przeznaczono ok. 200 mln hrywien na 3-dniowy protest, a kasa się skończyła po 1 dniu, nie wypłacili wszystkiego i zwinęli interes. A ludzi się zebrało raptem 30 tys.
I ty chcesz mi powiedzieć, że prawie 2 mln ludzi przez 3 miesiące ktoś finansuje? Serio?
Finansowani to mogą być niektórzy liderzy organizacji i partii. Żarcie na Majdanie i leki. Od biedy opony i inne rzeczy potrzebne im do funkcjonowania i walki. Ale nie ludzie.
Ostatnio edytowany przez coellus (2014-02-12 23:31:10)
Ty dulowaty userze!
No ale Dambo, ja piszę po polsku, wydaje mi się, że w przystępny sposób, więc jak nie rozumiesz tego, co piszę, to nie wiem, mam ci komiks zrobić, żebyś zrozumiał?
Ty dulowaty userze!
Oj, +1 do komiksu. Por favor!
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
nie wiem jakie masz wykształcenie ale zauważyłem u Ciebie ten nawyk pseudo dziennikarski, mącenie i odwracanie uwagi cyferkami, a to naprawdę działa
A ja zauważyłem, że zostałeś zapędzony w kozi róg i nie wiesz, jak sobie poradzić.
carte blanche
Ostatnio edytowany przez Dambo (2014-02-13 02:41:50)
carte blanche
Ostatnio edytowany przez Dambo (2014-02-13 02:48:26)