Nie jesteś zalogowany.
Niech służby mundurowe do siedemdziesiątki, wtedy może być lepiej. Bo jeśli zdrowy chłop w wieku 35
lat idzie na emeryturę, to jest coś chorego(vide agent Tomek). Jeszcze się udziela jako poseł
Jeśli ktoś powie, że on pracował w ciężkich warunkach, to dostanie na drogę.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
"System emerytalny się zawali - rząd nas okłamał". No shit Sherlock!
No właśnie to się słyszy często i głównie od Jana Kowalskiego, ale usłyszeć od ex-szefa rady nadzorczej ZUS-u coś takiego:
O tym, że będzie katastrofa, wiedzieliśmy w 1999 roku, ale próbowaliśmy ludzi oszukać. Chcieliśmy zmniejszyć emerytury - to się udało - czyli tak zwaną stopę zastąpienia, ale wmawialiśmy ludziom, że będzie na odwrót - że emerytury będą mieli większe.
Bezcenne
Ostatnio edytowany przez coellus (2013-01-16 19:38:50)
Ty dulowaty userze!
"Nie liczcie na państwo, nie liczcie na ZUS, nie liczcie na OFE - liczcie na siebie i przede wszystkim róbcie dzieci"
Ja rozumiem, o co temu panu chodzi, ale pewnie skończy się tak, że młodzi ludzie bez pracy (bo np. po socjologii) posłuchają go, narobią dzieci, będą jechali na różnych zasiłkach i przez to system pieprznie jeszcze szybciej.
Ja przez 23 lata swojego życia wygrałem tylko big milk (jakieś dwa razy). Mowy nie ma o trójce czy innym badziewiu. A ty chcesz szóstkę, pazero przebrzydła?
Z 3 razy, tak nie kłamiąc trafiłem czwórkę a trójkę gdzieś ponad 10. Ale to wiesz, ta trojka i tak na nowy kupon zawsze leci.
...w 2012
Ostatnio edytowany przez Dx51 (2013-01-16 20:22:44)
Ty dulowaty userze!
Od roku wisiało do przeczytania, ciekawie napisany wierszyk.
Nam lecieć nie kazano, wszedłem do kokpita
I spojrzałem na pole...trzeba brata spytać.
Jak przekonać pilota w mglistej atmosferze
By odwagą pokonał nieprzyjaciół wieżę,
Z której moskal przez radio próbuje dyktować
Prezydentowi Polski - gdzie ma wylądować.
Przez mgłę dostrzeże prawdę człowiek wielkiej cnoty
Co przejrzał dziadów, małpy oraz palikoty.
I z czystym sercem powie, ze mgły tej przyczyna
Tkwi w potajemnym spisku Tuska i Putina.
Chcą mnie z drogi zawrócić i wysłać do Mińska.
Już widzę jak się cieszy pewna morda świńska.
Lecz ja się nie ulęknę broniąc racji stanu.
Już raz mnie zaciągnęli do Azerbejdżanu.
Wylądujemy tutaj, żeby zbaranieli
Jak Tusk, kiedy wkroczyłem na salę w Brukseli.
A w najgorszym przypadku - śmierć na posterunku.
Przynajmniej cały naród nabierze szacunku.
Tylko by nie mówili "Lechu-Kamikadze",
Najlepiej jeśli jeszcze brata się poradzę.
"Jarku, jest pewien problem i wygląda ślisko.
Ruskie chcą nas skierować na inne lotnisko"
"Ależ to oczywista przecież oczywistość.
Ze kłamią by nam zepsuć cala uroczystość.
Nie będzie nas kontroler wodził po manowcach.
Bo przecież to samolot na bazie bombowca.
Nawet gdy walnie w ziemie to się nie rozwali.
Powiedz wieży, ze stoi gdzie zomowcy stali
Będziemy postępować tak jak było w planie.
Wiesz przecież co masz robić - Wykonać Zadanie.
A Błasik niech tam dobrze przypilnuje.
Zadzwoń ponownie do mnie jak już wylądujesz.
By Ci dodać otuchy - odmowie paciora,
I masz błogosławieństwo Ojca Dyrektora."
Czego nie powiedziano w tej rozmowie braci.
Że, by władzę odzyskać, trzeba czasem stracić.
"Gdybyś jednak wpakował rękę do nocnika.
Cały naród Cie uczci jako męczennika."
=========================
autor nieznany
Nic nowego. Każdy średnio orientujący się w polityce obywatel o tym wie.
"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"
carte blanche
Ostatnio edytowany przez Dambo (2014-02-13 02:46:24)
Kto był na referendum?
Ty dulowaty userze!
Kto był na referendum?
Ot się wam w stolicy zmian zachciało. Jakby to coś zmienić miało.
coellus napisał:Kto był na referendum?
No z mojego punktu widzenia nic to nie zmienia, w Krakowie przeca żyję. Niemniej chętnie się dowiem, ilu jest leni na ANSI z W-wy (nie z całego ANSI, bo obawiam się, że tak postawione pytanie byłoby zgubne ).
Ty dulowaty userze!
Dambo Kim jest Pan z Solidarnej Polski i czy to on napisał ten list?
bodzio napisał:coellus napisał:Kto był na referendum?
No z mojego punktu widzenia nic to nie zmienia, w Krakowie przeca żyję. Niemniej chętnie się dowiem, ilu jest leni na ANSI z W-wy (nie z całego ANSI, bo obawiam się, że tak postawione pytanie byłoby zgubne ).
Ja jako prowincja podległa bezpośrednio pod "stolycę" cieszę się po części z takiego wyniku (jeśli się utrzyma). Za przeproszeniem, chusteczka im w dynię, bo bydełko zaczyna bawić się w polityczne gierki za nasze pieniądze.
Kij w oko pani obecnej prezydent , się dożyje te kilka pozostałych miesięcy, a tak to przynajmniej w kryzysie parę milionów zostanie w kasie, bo pewnie niektórym w łbach krążyło, żeby wystrugać kolejne wybory, jakby przeforsowali swoje. Może coś z tych pieniędzy, nawet ten cholerny 1%, pójdzie w na znacznie lepszy cel społeczny.
Nie bądź zbyt hardy, życie krótko trwa,
A los twój marny, co przeznaczył, to ci da.
Nie bądź zbyt hardy...
nie mogłem już wytrzymać tego zakłamania i poprawności politycznej, nie zrozumiecie dlaczego to napisałem, bo to jest cząstka i to ta grzeczna, reszta jest na fejsie ale jej nie udostępnię zakończyłem znajmość z ponad pięćdziesięcioma osobami i nie wirtualnymi, ale chociażbym szedł ciemną doliną zła się nie uleknę:)
Jeśli ktoś wierzy w Kubusia Puchatka i dwa razy w tygodniu wybiera się na spacer do Stumilowego Lasu to wszystko jest w porządku. Wywołuje to tylko delikatny uśmiech politowania. Ale wystarczy wypowiedzieć swoje zdanie w tym ciemnogrodzie na temat kościoła, księży czy żydów. Nie wolno o tym mówić bo to grzech i musi pozostać tematem tabu. Odmienne zdanie od wszechpanującej doktryny jest samobójstwem. Konstytucyjna wolność słowa to jakiś żart. Tolerancja nad Wisłą to jakaś bajka. Fakty są faktami, a jednak większość społeczeństwa wierzy w mity, cuda i nie pozwoli sobie nic wytłumaczyć. "Nikt nam nie powie, że czarne jest czarne a białe jest białe". Słowa naszego genialnego mówcy, który do tej pory nie rozliczył się z zagarnięcia księżyca dla własnej korzyści majątkowej dobrze oddają stan umysłów polskiego społeczeństwa. "Ja tego, proszę pana, nie nazywam Konstytucją, ja to nazywam konstytutą. I wymyśliłem to słowo, bo ono najbliższe jest do prostituty. Pierdel, serdel, burdel." Józef Piłsudski. Dalej Marszałek. "W dzieciństwie moim ciągle szeptano mi w uszy tzw. mądre przysłowia: „Nie dmuchaj pod wiatr!” „Głową muru nie przebijesz!” „Nie porywaj się z motyką na słońce!”. Doszedłem potem do wniosku, że silna wola, energia i zapał mogą te właśnie zasady załamać. I obecnie kiedy stoimy wobec wielkich zadań dalszej budowy państwa polskiego, właśnie potrzeba nam ludzi, którzy potrafią tej starej mądrości tych przysłów się przeciwstawić". "Z szanowania wzajemnego wypływa moc wielka w chwilach trudnych". Wystarczy cytatów. Dlaczego księża nie mogą się żenić. Powód jest banalny. KASA. Po śmierci w testamencie rozdzielił by majątek wśród dzieci, a tak przechodziło wszystko w ręce kościoła. Dlaczego w Polsce nie zalegalizują marihuany? Nie dlatego, że to "narkotyk", a dlatego, że mafijne lobby na to nie pozwoli. Z marihuany są najszybsze zyski, które potem można inwestować w twarde narkotyki. Dlaczego żydzi mają "swoje państwo" (bezprawnie zagrabione prawowitym mieszkańcom) dopiero od 1949 r. Bo amerykańskie lobby żydowskie wymogło to na kongresmenach. Mając w rękach największe banki i media można wszystko. Przez całą historię po jakimś czasie byli wyrzucani z każdego kraju. Mącili z czystej wrodzonej złośliwości nie potrafiąc normalnie koegzystować z innymi nacjami.
użyję cytatu to trochę Was nakieruję:)
Absztyfikanci Grubej Berty
I katowickie węglokopy,
I borysławskie naftowierty,
I lodzermensche, bycze chłopy.
Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajką wytwornych pind na kupę,
Rębajły, franty, zabijaki,
Całujcie mnie wszyscy w dupę.
Izraelitcy doktorkowie,
Widnia, żydowskiej Mekki, flance,
Co w Bochni, Stryju i Krakowie
Szerzycie kulturalną francę !
Którzy chlipiecie z “Naje Fraje”
Swą intelektualną zupę,
Mądrale, oczytane faje,
Item aryjskie rzeczoznawce,
Wypierdy germańskiego ducha
(Gdy swoją krew i waszą sprawdzę,
Wierzcie mi, jedna będzie jucha),
Karne pętaki i szturmowcy,
Zuchy z Makabi czy z Owupe,
I rekordziści, i sportowcy,
Socjały nudne i ponure,
Pedeki, neokatoliki,
Podskakiwacze pod kulturę,
Czciciele radia i fizyki,
Uczone małpy, ścisłowiedy,
Co oglądacie świat przez lupę
I wszystko wiecie: co, jak, kiedy,
Item ów belfer szkoły żeńskiej,
Co dużo chciałby, a nie może,
Item profesor Cy… wileński
(Pan wie już za co, profesorze !)
I ty za młodu nie dorżnięta
Megiero, co masz taki tupet,
Że szczujesz na mnie swe szczenięta;
I ty fortuny s*********u,
Gówniarzu uperfumowany,
Co splendor oraz spleen Londynu
Nosisz na gębie zakazanej,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu,
I wy, o których zapomniałem,
Lub pominąłem was przez litość,
Albo dlatego, że się bałem,
Albo, że taka was obfitość,
I ty, cenzorze, co za wiersz ten
Zapewne skarzesz mnie na ciupę,
Iżem się stał świntuchów hersztem,
Całujcie mnie wszyscy w dupę !…...
Tuwim
Ostatnio edytowany przez Quithe (2014-02-12 18:53:19)
Dlaczego w Polsce nie zalegalizują marihuany? Nie dlatego, że to "narkotyk", a dlatego, że mafijne lobby na to nie pozwoli. Z marihuany są najszybsze zyski, które potem można inwestować w twarde narkotyki.
Dlaczego żydzi mają "swoje państwo" (bezprawnie zagrabione prawowitym mieszkańcom) dopiero od 1949 r. Bo amerykańskie lobby żydowskie wymogło to na kongresmenach. Mając w rękach największe banki i media można wszystko.
Oczywiście, trudno z tym się nie zgodzić. Kto tak naprawdę rządzi światem? Oczywiście, że Żydzi. Rotschildowie chociażby. Ja posunąłbym się nawet dalej, ale jak się to mówi, jest to teoria spiskowa, a ja uwielbiam teorie spiskowe. II wojna światowa została sprokurowana po to, aby powstało sztuczne państwo Izrael, oraz ONZ. Teraz niestety nie pamiętam książki w której to czytałem, ale zarówno Hitler jak i Stalin byli finansowani przez jednego człowieka. To są "tylko" teorie spiskowe. Wierzyć nie musicie. Ja mam swoją wiarę i w nią wierzyć będę.
ja się posunąłem baaaaaaardzo daleko ze swoim zdaniem, bo mam dosyć radykalne poglądy, a tych zdań było dużo i mam teraz jakąś dziwną blokadę na fejsie a na koniec wisienką do tortu było wysłanie Zuckenbergowi wirtualnej pozytywki
http://www.sadistic.pl/piosenka-o-zydach-vt108461.htm
Ostatnio edytowany przez Dambo (2014-02-12 17:29:24)
Dlaczego księża nie mogą się żenić. Powód jest banalny. KASA.
Aż przypomniałeś mi tekst jednego lewaka, który twierdził, że Kościół dyskryminuje kobiety, bo nie mogą być księżmi. "Czy penis ma aż takie znaczenie?" lub jakoś tak, he, he.
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
Nie czytałem wypocin Damba, bo szkoda oczu, ale jeśli chodzi o przytoczony cytat, to Sosnowiczanin ma jak najbardziej słuszność.
Jak wiesz lub nie wiesz, LONG3rze, celibat wprowadzili właśnie po to, aby majątki kleru nie przechodziły na jego dzieci, żony. Było to jednak w czasach, kiedy dostojnicy kościelni rzeczywiście mieli pieniądz i coś do stracenia.
Dziś zwykły szeregowy księżulo nie posiada nie wiadomo jakich niebotycznych sum, a raczej zarabia tyle, aby starczyło na codzienne wydatki i to też nie zawsze, bo jak nie ma posady katechety, kapelana czy innego takiego, to różnie z tym bywa. A że w mediach co i rusz słyszy się o przypadkach cwaniaczków wiejskich farorzy, co to się fortun na wyłudzaniu dorabiają, na co episkopat, niebrzydko mówiąc, gwiżdże, to inna sprawa, sprawa, rzetelnie patrząc na większość duchownych, jednostkowa, lecz problematyczna. Osobiście jest zwolennikiem zniesienia celibatu, bo tylko problemu stwarza. Jak już, to tylko w przypadku piastowania wyższych stanowisk (od sakry w górę), no i oczywiście osób konsekrowanych w prawdziwym tego słowa znaczeniu, zakonników.
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
A że w mediach co i rusz słyszy się o przypadkach cwaniaczków wiejskich farorzy co to się fortun na wyłudzaniu dorabiają na co episkopat niebrzydko mówiąc gwiżdże to inna sprawa sprawa rzetelnie patrząc na większość duchownych jednostkowa lecz problematyczna.
Zagęszczenie przecinków na 1 zdanie przekroczyło dopuszczalny przepływ informacji w moim mózgu.
Przepraszam za off-top.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2014-02-12 20:19:24)