Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Sam jestem ciekaw co z tego wyniknie, tylko jakbyś mógł napisać w jakiej części warszawy jest to kino .
Sam jestem ciekaw co z tego wyniknie, tylko jakbyś mógł napisać w jakiej części warszawy jest to kino .
W samym centrum Warszawy .
Edit: MOD [ciach]
Aihara Mei is not human.
Citrus OST - To fear love is to fear life
Kino Atlantic? O innych maratonach Iron Man w Warszawie nie słyszałem...
Ostatnio edytowany przez FAiM (2013-09-13 15:01:29)
Kino Atlantic? O innych maratonach Iron Man w Warszawie nie słyszałem...
Podsumowując: Kino Atlantic jest zainteresowane zorganizowaniem maratonu z anime. Wszystko jeszcze zależy od Monolithu, czy zasponsoruje imprezę i od pani prezes kina. Trzymajcie kciuki, by się dali namówić!
Aihara Mei is not human.
Citrus OST - To fear love is to fear life
Rozumiem, że taki maraton w weekend by się odbył? Jestem zainteresowany. Macrossy są moim zdaniem dobrym wyborem (widziałem serie Plus i Zero). Plus ma świetną muzykę i fajnie zarysowane postacie. Mimo iż to te starsze są klasyką to wyświetlenie w maratonie także nowszych dobrze by wróżyło przedsięwzięciu.
Co do wydań DVD/BD wszystko zależy od ceny i jakości. Filmy Ghibli można kupić w miarę przystępnej cenie ale z niewiadomych przyczyn nie wydano niczego na BD, mimo iż takie Spirited Away miało chyba ze 3-4 wznowienia DVD oraz posiada dobry dubbing. Z kolei nazywanie lektora dwugłosowego dubbingiem to jakiś dobry żart (a to przypadek Mononoke Hime od tegoż samego dystrybutora). Także trzeba ich pilnować żeby nie było takich kwiatków. Oczywiście rozumiem, że nie ma co liczyć na dubbing w anime skierowanym do starszego widza i go nie oczekuje w kinie czy na nośniku (choć chciałbym usłyszeć kiedyś porządny "dorosły" dubbing). No i o jakości, jeśli są dobre remastery to wypadałoby wydać BD, jeśli nie to tylko DVD. Szkoda byłoby marnować dobry materiał na DVD (Akira np nie ma już chyba u nas szans na BD).
Inne propozycje filmowe... o ile na myśl przychodzi mi Satoshi Kon to jego filmy nie byłoby już magnesem (dostępne na dvd), podobnie chyba z GITS'ami, ale Patlabor już mógłby być. Może właśnie taki miks lepszych/cięższych anime? Patlabor, GITS, Jin-Roh: The Wolf Brigade? Akirę w kinie też bym z chęcią zobaczył, z tego samego okresu jeszcze Royal Space Force: The Wings of Honneamise (niezłe anime choć trochę niszowe; sukces Akiry kompletnie je przyćmił). Evangeliony (te nowe) to może nie najgorszy pomysł, byłem na jedynce w kinie i pewnie poszedłbym drugi raz, choć uważam że do serii TV i End of Evangelion nie mają startu (ale są nowe i więcej ludzi się skusi).
Choć jeśli chodzi o sukces komercyjny to widziałbym jakieś Naruta, Blach, One piece czy coś innego z ciągle wydawaną mangą. Wymieniany wcześniej Antother by pasował (wyszedł już 1 tom od JPF).
Coś się dzieje w temacie czy umarł z niedożywienia?
Co do wydań DVD/BD wszystko zależy od ceny i jakości. Filmy Ghibli można kupić w miarę przystępnej cenie ale z niewiadomych przyczyn nie wydano niczego na BD, mimo iż takie Spirited Away miało chyba ze 3-4 wznowienia DVD oraz posiada dobry dubbing. Z kolei nazywanie lektora dwugłosowego dubbingiem to jakiś dobry żart (a to przypadek Mononoke Hime od tegoż samego dystrybutora). Także trzeba ich pilnować żeby nie było takich kwiatków. Oczywiście rozumiem, że nie ma co liczyć na dubbing w anime skierowanym do starszego widza i go nie oczekuje w kinie czy na nośniku (choć chciałbym usłyszeć kiedyś porządny "dorosły" dubbing). No i o jakości, jeśli są dobre remastery to wypadałoby wydać BD, jeśli nie to tylko DVD. Szkoda byłoby marnować dobry materiał na DVD (Akira np nie ma już chyba u nas szans na BD).
Jak duży jest u nas rynek BD? Chyba nie aż taki, żeby tytuły lądujące prosto na tym nośniku miały szansę się sprzedać, o ile nie są to znane już produkcje.
Co do dubbingu tudzież jego braku - ze wszystkich wydań Ghibli na DVD tylko dwa filmy go posiadają (dzięki dystrybucji kinowej) i jest to niedopuszczalne, tym bardziej, że przynajmniej dwa filmy spolszczono profesjonalnie dla Canal+ i można te wersje spokojnie odkupić. Swoją drogą to lekka paranoja, że anime z gruntu familijne nieudolnie zaczytuje para lektorów, a ostatnio wykosztowali się na dubbing kompletnie nieznanego familijnego filmu aktorskiego direct-to-DVD... I nie, nie uważam, że należy odpuszczać dubbing w przypadku widza "starszego", bo w AG go nie było i wszyscy wiemy, jak to się skończyło - tragedią. Widz dorosły to niekoniecznie widz łykający każdy szajs. Jakoś na zachodzie można, a koszt nie jest aż tak duży, jak to niektórym się wydaje.
Jeśli ktoś chce rozruszać rynek - nawet jeśli Monolith ma resztki dobrej woli, której po nich niestety nie widać (w końcu to oni stwierdzili, że Bitwa pod Wiedniem z lektorem w kinie [SIC!] to dobry pomysł!), to niech najpierw zainwestują w prawa do jednej-dwóch serii - testowo, oczywiście łącznie z emisją w TV - i niech z tym uderzają do stacji TV, najlepiej związanych z Polsatem, który obecnie kontroluje 5 kanałów w DVB-T, co daje kolosalny zasięg nawet w przypadku ewentualnej emisji w ATM Rozrywce. Oczywiście pełen dubbing, bo bez tego skończy się jak na AXNach, gdzie nawet najwytrwalsi odpadali przy niestrawnych lektorkach - ale skoro TV cyfrowa, to i oryginał + napisy do wyboru. Jak to wypali, to można iść dalej i planować wydania DVD - ale trzeba zacząć od TV, tak jak to się kilkanaście lat temu zaczęło od boomu na Pokemony, a potem DBZ i dalsze - bez tego będzie dalej szorowanie dołów, jak obecnie.
Ostatnio edytowany przez AtoMan (2013-11-02 00:45:55)
Strony Poprzednia 1 2 3 4