#101 2013-09-04 19:59:20

marek2fgc
Użytkownik

Odp: Megaupload powraca

Zmień przeglądarkę lub zacznij pobierać downloaderem (np. JDownloader2).

#102 2013-09-04 20:02:59

Demonis Angel
Użytkownik

rorek napisał:
Demonis Angel napisał:
rorek napisał:

Jak pobieram z MEGA to w AppData w podfolderze mozilli tworzy się taki folder  https+++mega.co.nz  z jakimiś śmieciami o takiej samej wadze co pobrany plik

Spotkał się ktoś z czymś takim ?

A ten plik się przypadkiem nie usuwa po zakończeniu pobierania?

No właśnie że nie  i sam muszę ten folder usuwać

Przeinstaluj mozillę i sprawdź, czy problem nadal występuje.

Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.

O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.

#103 2013-09-04 20:23:41

Spaiki
Użytkownik

To co masz to chyba standard. U mnie podobnie jest, ale juz pomijając mozille, bo głównie używam chrome, to mam podobnie, oczywiście w mozillu również, to są te pliki zaszyfrowane, co potem wskazuje się miejsce po pobraniu pliku gdzie zapisać, a raczej wypakować. Nie wiem czemu one same się nie usuwają, ale ja i tak używam JDownloandera, więc nie ma to znaczenia smile

#104 2013-12-13 21:07:30

Quithe
Użytkownik

Ponieważ serwer z hardkami poszedł nam się kochać, pytanie mam. Jak wygląda teraz sytuacja z MU, warto tam wszystko wrzucić i powisi dłuższy czas? Jakieś awarie i tego typu rzeczy występują?

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#105 2013-12-13 21:31:01

marek2fgc
Użytkownik

Quithe napisał:

Ponieważ serwer z hardkami poszedł nam się kochać, pytanie mam. Jak wygląda teraz sytuacja z MU, warto tam wszystko wrzucić i powisi dłuższy czas? Jakieś awarie i tego typu rzeczy występują?

Chyba najbardziej rzuca się w oczy notka, że po przekroczeniu dostępnego miejsca na dysku należy usunąć pliki, a by zejść poniżej górnej granicy. Na razie pliki nie znikają, ale kto wie, kiedy (i czy w ogóle? Bo może to pic na wodę) wprowadzą automatyczne usuwanie plików z serwera. Ogólnie jest to chmura, a więc plików nie usuwają po określonym czasie.

Zawsze dla ostrożnych, którzy woleliby założyć wiele kont i nie przekraczać granicy, jest trik z +1 dla kont gmail. oczkod
Nieważne, czy jest to masagrator@gmail.com lub masa+1@gmail.com (masa+2, masa+3, itd.), zawsze dochodzi na konto masa@gmail.com. jezor

Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2015-05-14 13:54:39)

#106 2013-12-13 22:09:14

kostek00
Użytkownik

Quithe napisał:

Ja mam wszystkie pliki na Mega i dawno przekroczony limit, a jakoś ani jeden plik mi nie zaginął.

Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud!  xD

#107 2013-12-13 23:41:35

SoheiMajin
Moderator

Ciężko mówić, czy pliki powiszą "dłuższy czas", bo w końcu serwis jest nowy i wszystko może się zmienić z dnia na dzień. Ostrzeżenie o kasowaniu plików to taki trik, żeby ludzie wykupywali przestrzeń, co też nie znaczy, że tak będzie w nieskończoność. Tyle że lepszego hostingu plików i tak nie ma i zapewne prędko się nie pojawi. Jeszcze dodam, że skasowali nam najnowszy film Dragon Bula z powodu praw autorskich smile

#108 2013-12-13 23:49:35

Quithe
Użytkownik

Okej, dzięki za odpowiedzi. Czyli zrobię kilka wrzutów i zobaczę, jak to się rozwinie. Chociaż obstawiam, że w kilku przypadkach będę musiał przeprosić (a właściwie zapoznać) z torkami oczkod

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#109 2013-12-14 08:07:37

ill
Użytkownik

SoheiMajin napisał:

Ciężko mówić, czy pliki powiszą "dłuższy czas", bo w końcu serwis jest nowy i wszystko może się zmienić z dnia na dzień. Ostrzeżenie o kasowaniu plików to taki trik, żeby ludzie wykupywali przestrzeń, co też nie znaczy, że tak będzie w nieskończoność. Tyle że lepszego hostingu plików i tak nie ma i zapewne prędko się nie pojawi. Jeszcze dodam, że skasowali nam najnowszy film Dragon Bula z powodu praw autorskich smile

Smutna prawda jest taka, że z dnia na dzień sytuacja może się zmienić na każdym darmowym hostingu sprawiając, że stanie się w praktyce nie do wykorzystania. Pierwszy z brzegu przykład to MediaFire.
A z tym kasowaniem plików to trochę dziwna sprawa. Mimo, że nie raz już o tym czytałem i mamy na koncie całkiem sporo anime zlicencjonowanych w stanach, to jednak jeszcze nie zdarzyło się, żeby coś zniknęło. Wynikałoby z tego, że raczej to nie jakieś wewnętrzne działanie MEGA, tylko interwencja firm zajmujących się prawami autorskimi. Co potwierdzałoby tylko fakt, że najlepiej linki do plików udostępniać tak, żeby nie mogły ich łatwo znaleźć boty  oczkod

Ostatnio edytowany przez ill (2013-12-14 08:08:06)

GG: 1677958

Stopka forum

© Animesub.info 2024