Nie jesteś zalogowany.
Proponuję na przyszłość zrobić chociaż konto ansi na FB (parę minut roboty), czy twittera, cokolwiek w razie jakieś awarii strony.
http://www.facebook.com/Animesub.info
Pytanko. Czy były by chętne osoby na rozreklamowanie (poczta pantoflowa), ew. upiększenie tego profilu, pisanie newsów z nowości wychodzących co kolejny sezon, ogłoszeń z forum, etc, etc?
Do trolowej międzynarodówki:
Ostatnio edytowany przez Dx51 (2013-06-29 20:31:07)
Tłumaczenia animacji Japońskich.
...
Tłumaczenia animacji Japońskich.
...
Ok, zaraz zrobię hińskih bajek.
Edit: Poprawione, dzięki.
Ostatnio edytowany przez Dx51 (2013-06-24 20:29:02)
Rzecz w dużej literze. Przymiotniki takie jak "polski", "chiński" czy "japoński" piszemy małą.
Chociaż chińskie bajki rzeczywiście bardziej pasują.
Ty dulowaty userze!
Zastanawia mnie sens tego przedsięwzięcia - ktoś chce coś poczytać, wchodzi na forum, analogicznie ze ściągnięciem napisów. No chyba że istnieje tylko po to, żeby informować o ewentualnych awariach, które przecież aż tak często nie występują.
Oczywiście, może być jedynie od informacji na temat awarii, newsów podawanych na stronie głównej, lub...
Wszystko zależy od pomysłów. Z racji tego, że akurat ja zrobiłem profil... i nie, nie fapuje z tego powodu, jest możliwość aby mógł istnieć i być w pewnym sensie użyteczny.
Popraw jeszcze szyk. :/
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
W sumie dobrze wyszło, że profil na FB założył człowiek ogarnięty, a nie jakiś pierwszy lepszy łosiek. Jeśli chodzi o obecną redakcję ANSI, nie mamy pomysłu na to, co tam wrzucać, nie mówiąc o czasie na to.
DX51 ma nasze błogosławieństwo, więc jeżeli macie jakieś dobre pomysły, to podawajcie.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Eee... kto mi skasował posta?
Hmm... co by tam można dodawać...
Informacje odnośnie funkcjonowania strony, przerw w działaniu, nowych ficzerów itp., itd. (licznik odliczający czas do włączenia ANSI 2.0)
Wyniki plebiscytów? "Ostatnio" były plebiscyty na najlepsze anime. Ze dwa lata temu były wybory najlepszych tłumaczy i grup.
Może tego typu rzeczy?
Edit: Może jakaś twórczość użytkowników? Piję tutaj do genialnego obrazka ze szkieletorem i "durniami z ansionu".
Jeżeli chodzi o walkę ze stronami, które nie pytają o zgody na wykorzystanie napisów, to na ten temat powinien wypowiedzieć się Kane i reszta redakcji.
Ostatnio edytowany przez Sledziu_w (2013-06-24 21:38:51)
http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy
Albo recenzje napisów do danych serii. Coś jak Crymore.net
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-06-24 21:52:28)
Crymore jest niezłe, ale wątpię byśmy znaleźli kogoś równie autystycznego, żeby działał tak na naszym poletku.
Szukamy grafika, który mógłby poprawić layout profilu. Ewentualnie przydałaby się sygnaturka.
Ja mam tylko painta.
Ostatnio edytowany przez Dx51 (2013-06-24 22:08:47)
Eee... kto mi skasował posta?
Cytowany przez Ciebie post został usunięty, więc i Twój poleciał. Post był edytowany, a jego treść brzmiała "do usunięcia" czy tp., więc poleciał. Uważasz, że profil jest do usunięcia? Trzeba było to napisać ponownie i tyle.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Dlaczego na tym koncie jest "anime online to zuo"?
Jestem zdania, że konto na facebooku powinno odcinać się od jakichkolwiek naszych wojenek onlajnowych, tak jak i ansi robi to ogólnie. Bo przecież niektórzy dobrowolnie, chętnie dają swoje napisy na onlajny.
Ostatnio edytowany przez bodzio (2013-06-24 22:53:51)
Zgadzam się z przedmówcą.
Jestem zdania, że konto na facebooku powinno odcinać się od jakichkolwiek naszych wojenek onlajnowych, tak jak i ansi robi to ogólnie. Bo przecież niektórzy dobrowolnie, chętnie dają swoje napisy na onlajny.
W takim razie delete obrazka. Jestem otwarty na porządniejsze propozycje graficzne.
W sumie dobrze wyszło, że profil na FB założył człowiek ogarnięty, a nie jakiś pierwszy lepszy łosiek.
Animesub.info
Społeczność
Nie społeczność, lecz strona internetowa
Sam nie lubię FB, lecz zostałem zmuszony do stworzenia fanpage'a, więc przydałby się ktoś, komu by się chciało tam siedzieć.
Cieszę się, że ktoś zauważył mą prośbę, i to jakiś tłumacz. Prośby osób nie z grona mają mniejszego buffa o 20% do przekonywania do czegokolwiek.
Oczywiście, że strona nie powinna być jakąś bronią skierowaną na onlajny, lecz pewne suche fakty, informacje można umieszczać. W końcu FB robi za role informacyjną, stan strony, jak i stan napisów.
FB akurat ANSI by się przydał. Nie ma co ściemniać, większość osób na FB to dzieciaki, pokemony, czyli można trafić do tego grona, które właśnie korzysta z onlajnów. Dla przykładu przydałby by się newsy odnośnie tego, kto będzie tłumaczył serie z nadchodzącego sezonu (w końcu większość żyje nowymi seriami) + notka, jedno zdanie od danego tłumacza, złota myśl np. nie chcę, by trafiło to na onlajny, cuz nie zachęca mnie do to tworzenia napisów