Nie jesteś zalogowany.
Witam, jestem studentką II-go roku SUM na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza i piszę pracę magisterską na temat fanów mangi i anime w Polsce. Bardzo prosiłabym o wsparcie poprzez wypełnienie ankiety: http://www.ebadania.pl/e5880066da530f03
Z góry dziękuję za pomoc.
"II-go"? Wyjdź!
Dziwna ankieta. Wybieram przy pierwszym pytaniu "Oglądam tylko anime" i w drugim wyskakuje "Jak często czytasz mangę?".
A na to pytanie nie ma dla mnie odpowiedzi: "Co Cię zniechęca do zakupów mangi?", skoro nie czytam.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-06-23 14:22:14)
^ Kij z tym, zawsze można dać "nie czytam", ale jak się pyta, czemu mang nie kupujesz, to wtedy problem, bo coś zaznaczyć trzeba ;/
P.S. Mógłbyś dać "nie czytam, bo kradzież jest tańsza".
P.P.S. Zmieniam zdanie. Nie czytam mang --> Wymień trzy ulubione tytuły --> To pole nie może zostać puste.
Czyli
Ostatnio edytowany przez L0NG3r (2013-06-23 14:27:42)
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
24. pytanie.
Nie mam znajomych - rozbawiła mnie ta odpowiedź
Ty dulowaty userze!
7. Gdzie najczęściej oglądasz anime?
- w Internecie
- kupuję na DVD
- pożyczam od znajomych
- nie oglądam
Brakuje opcji: pobieram na dysk.
Edit: Swoją drogą... czy pytanie nie powinno brzmieć: "W jaki sposób oglądasz anime", czy cuś w tym stylu?
Ostatnio edytowany przez Sledziu_w (2013-06-23 14:40:44)
http://gamesub.pl/ -> Nie gadamy, tłumaczymy
w Internecie
kupuję na DVD
pożyczam od znajomych
nie oglądam
Piękne pytanie
Śledziu, +1, do tego pytania powinny być odpowiedzi: - w domu, - w kinie, - w pracy, -w środku transportu.
Ostatnio edytowany przez KieR (2013-06-23 14:41:29)
- w Internecie
- kupuję na DVD
- pożyczam od znajomych
- nie oglądamBrakuje opcji: .
Edit: Swoją drogą... czy pytanie nie powinno brzmieć: "W jaki sposób oglądasz anime", czy cuś w tym stylu?
W tym pytaniu zapewne chodziło jej źródło z którego posiadasz oglądane anime - więc "w internecie" dotyczy zarówno ściąganych na dysk z torrentów, ddl'ów jak również oglądanych online.
Bo jeśli miał by dodać opcję: "pobieram na dysk" to również powinna być opcja "Część oglądam online część pobieram na dysk".
Edit. Zrobił pewnie ten skrót myślowy bo przecież sami cały czas uważacie - "jak się ogląda online to i tak się pobiera" więc o co ta drama? Uwzględnił przecież wasze ciągłe jęki i stęki.
Edit2. Dzięki za zwrócenie uwagi Fari - tak to jest jak nie czyta się postów w całości (ze względu na robienie wielu rzeczy na raz), a użytkownik nie uzupełni pola płeć w profilu... Już poprawiłem.
Ostatnio edytowany przez paskud (2013-06-23 15:51:47)
Czemu nie ma rysowania nagich dziewczyn odnośnie twórczości fanowskiej? Ogólnie słaba ta ankieta, jak ma być użyta do pracy magisterskiej.
W tym pytaniu zapewne chodziło mu źródło z którego posiadasz oglądane anime - więc "w internecie" dotyczy zarówno ściąganych na dysk z torrentów, ddl'ów jak również oglądanych online.
Bo jeśli miał by dodać opcję: "pobieram na dysk" to również powinna być opcja "Część oglądam online część pobieram na dysk".
Nie MU, a JEJ. "Studentka" to nie forma męska...
Czemu nie ma rysowania nagich dziewczyn odnośnie twórczości fanowskiej? Ogólnie słaba ta ankieta, jak ma być użyta do pracy magisterskiej.
Jak ktoś za bardzo nie ma pojęcia o temacie mangi, anime i internecie, to takie ankiety tworzy. Pomijając to, wygląda jakby była robiona "na szybko" i chyba zbliżają się terminy obron.
Ostatnio edytowany przez Fari (2013-06-23 15:38:58)
9. Co Cię zniechęca do zakupów mangi?
Zaznaczyłem, że kupuję, więc co ma mnie niby zniechęcać. Nic mnie nie niechęca
15. Czy ubierasz się w stylu:
Zdecydowanie Gothic lolita
24. Czy twoi znajomi:
Nie mam znajomych. Powinno być jeszcze pytanie, czy jestem Hikikomori
Ogólnie to kto prowadzi badania do magisterki na II roku studiów (chyba, że licencjat)?
Sprawdzał ktoś tą ankietę? Mnie by z seminarium jak bym coś takiego pokazał za drzwi wywalili. Nie uczono was na tych studiach jak się badania przeprowadza? Jak ma wyglądać ankieta?
Co do samej ankiety nie jest tak że wymyślam ją sobie w pięć minut i wrzucam. Niestety ankietą nie zmierzę wszystkiego co bym chciała, a ogólnie jej celem jest generalizacja wyników. Pierwotnie przewodnia technika badań była inna, ale z różnych względów nie była możliwa do przeprowadzenia. Druga technika bardziej pogłębia te pytania, gdybym miała użyć w mojej pracy wyłącznie tej ankiety to napewno promotor by mi nie pozwolił na jej przeprowadzenie. Zresztą pytania są ściśle związane z problemami badawczymi i hipotezami, które sobie założyłam
Co do braku przejść między pytaniami, jak to opisał marek2fgc to widzę że zawiódł serwis na którym zamieściłam ankietę, ponieważ w jednym pytaniu bez problemu przeskakuje do dalszego w przypadku negatywnej odpowiedzi :/ Będę musiała to ręcznie poprawić.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za wypełnienie oraz wszelkie uwagi.
Ostatnio edytowany przez Nakatani (2013-09-17 20:52:19)
Wypełniłem.
Czy można być Hikikomori i mieć prace? W Polsce zapewne nie ma wyjścia...
Czy można być Hikikomori i mieć prace?
Można;]
Lekkie rozdwojenie jaźni i da się pogodzić
Dobiwszy tym wielce merytorycznym postem do 888 posta, wracam do szafowych czeluści
@Nakatani
Dodałbym na twoim miejscu punkt "oglądam na komputerze" (czyli pobierasz i oglądasz, a nie poprzez sieć). Niektóre osoby poważnie się zastanawiają co wybrać, bo online nie oglądają, a dvd też odpada...
@hikikomori
+1 ^^
@Fari: I tak źle i tak niedobrze. Na kompaturze można odtwarzać również DVD, bądź przez jakiś nośnik podłączyć do TV/tabletu/telefonu i już nie będzie to oglądaniem na komputerze
Pytanie raczej tyczy źródła pozyskania animca, aniżeli sposobem jego oglądanie
Wypełniłam ankietę. Jako absolwent kompletnie bezużytecznego kierunku, jakim jest socjologia muszę stwierdzić, że metodologicznie ankieta jest źle skonstruowana.
Mam nadzieję, że promotor ją najpierw zatwierdził, bo inaczej wyniki będą się nadawały wyłącznie do śmieci.
猫が大好き!!!
Wypełniłam ankietę. Jako absolwent kompletnie bezużytecznego kierunku, jakim jest socjologia muszę stwierdzić, że metodologicznie ankieta jest źle skonstruowana.
Mam nadzieję, że promotor ją najpierw zatwierdził, bo inaczej wyniki będą się nadawały wyłącznie do śmieci.
Jak zatwierdził to
*Wysoka cena
*Rzadkość wydawania
*Złe tłumaczenie
*Brak interesujących mnie tytułów
*Trudna dostępność
Od początku zaznaczam, że nie czytam xD I coś takiego wyskakuje I co ja mam zaznaczyć? Ankieta z pupy, nic nie bada. Ot wybiórcze pytania, które połączone w całość nie dadzą nic interesującego :]
PS Już mogłaś/mogłeś pisać pracę mgr na taki temat: "Wpływ zawartości niobu i wanadu na intensywność zużywania w glebowej masie ściernej" albo o "austenicie" lub "przemianie martenzytycznej". W ostateczności "jak poprawnie używać przyrządów pomiarowych; suwmiarka, mikrometr"
Ostatnio edytowany przez Tanis (2013-07-03 23:30:03)
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
Jakoś polskich wydań, jechanie po najniższej linii oporu, zakładając, że barany i tak to kupią.
Cena. Porównywalnie numer miesięcznika V-Jump napakowany niepoprzycinanymi mangami w cudnej jakości, wydawany w formacie o wiele większym niż polski tomikowy kosztuje 15 złotych, natomiast u nas to byle numer mangi tłumaczony przez analfabetę, drukowany przez piekarza i oprawiany przez fryzjerkę przeważnie kwalifikuje się w cenach 20 zł.
15. Czy ubierasz się w stylu:
Jeszcze brakuje ganguro i otaku , dobrze, że jest opcja "inne", bo się nie mogłem zdecydować.
19. Czy odwiedzasz portale związane z tematyką mangi i anime?
A nippońskie gdzie?
Wypełnione. Ogólnie rzecz biorąc typowa nic nie wnosząca ankieta. - Socjologia? Daj znać, jak się obronisz i będzie wszystko z głowy, to się poświęcę i przyjadę do cię do Poznania i będę twoim pierwszym klientem w maku. Nie no, viel Glück.
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
Jakoś polskich wydań, jechanie po najniższej linii oporu, zakładając, że barany i tak to kupią.
Cena. Porównywalnie numer miesięcznika V-Jump napakowany niepoprzycinanymi mangami w cudnej jakości, wydawany w formacie o wiele większym niż polski tomikowy kosztuje 15 złotych, natomiast u nas to byle numer mangi tłumaczony przez analfabetę, drukowany przez piekarza i oprawiany przez fryzjerkę przeważnie kwalifikuje się w cenach 20 zł.
Aż smutno czytać takie głupoty. Zrozumiałbym, gdyby polskie wydawnictwa zbijały na tych swoich "fuszerkowych" wydaniach kokosy, ale dobrze wiemy, że tak nie jest. Oczywiście idealnie nie jest, ale źle też nie.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime