Nie jesteś zalogowany.
Szukam alkoholu na prezent 。 Z racji zainteresowań najchętniej podarowałbym ~Japoński trunek 。 Jesteś w stanie doradzić co wybrać ?Dodaj proszę notkę ヾ(´・ω・`)ノ
W ramach wdzięczności chcę obdarować osobę której nie obcy smak wspaniałych potraw, a i która lubi mocne napitki, o pysznym smaku ィェィ♪ YAH♪☆0(^^0)*^^*(0^^)0☆♪YAH ィェィ
Japończycy mają coś takiego w granicach ٩◔̯◔۶ 100 zł ?
Ewentualnie jeśli znasz coś nieziemsko pysznego z reszty świata ― pozostaw ślad poniżej (~_^)
ver. dla nieposiadających azjatyckich czcionek:
W ramach wdzięczności chcę obdarować osobę której nie obcy smak wspaniałych potraw, a i która lubi mocne napitki, o pysznym smaku.
Japończycy mają coś takiego w granicach 100 zł?
Ewentualnie jeśli znasz coś nieziemsko pysznego z reszty świata ― pozostaw ślad poniżej.
Ostatnio edytowany przez Yaku (2013-06-03 15:18:09)
Może trochę nie na temat, ale ogarnij te dziwne znaczki, bo czytać się tego nie da.
@up Pierwszy komentarz od góry:
Coz, bez watpienia to ch*jowy trunek...
Nie oglądam onlajn!
Bo choć jedno nad nami niebo, każdy co innego widzi w nim.
I z tylu chmur ponad głową czarną Ty, a ja różową wybrałbym. ♫♪
Skład "szalony" bez dwóch zdań.
Miałeś okazję skosztować tego wynalazku ? Smakowo pierwsza klasa ?
Ostatnio edytowany przez Yaku (2013-06-03 16:10:19)
Czajna, dzieci, czajna. Nie nippon.
Ty dulowaty userze!
Masz rację przyjaciółko. Jednak sądzę, że człowiek jakiemu chcę podziękować i tak nie zrozumie znaczków.
Jeśli więc polecany przez FusRoDah! " Tezhi Sanbian Jiu " jest rzeczywiście smaczny, oraz mieści się w granicy finansowej, poszukam/zamówię taki.
Babcia prowadząca sklep na sąsiednim osiedlu ma : Nigori oraz Namachozo. Nie znalazłem pozytywnych opinii na ich temat.
To ważny prezent, więc nie chcę ryzykować kupując w ciemno.
Kup litrę Czystej Deluxe, naklej na niej kartkę, podpisz mazakiem "HARAKIRI". Problem.
Mistrzu który otrzyma prezent sam pędzi genialne trunki. Smakowo bije na głowy ulubione napitki. Bezsmakowa wódka nie wchodzi w grę.
Mistrzostwem z mojej strony byłoby wysłanie czegoś co wywoła pozytywne zdziwienie. Tutaj kolejny ukłon w stronę Japonii. Na pewno mają coś pysznego, a zarazem niecodziennego, co nie pochłonie tyle gotówki co 10 letni Calvados, czy australijski Inner Circle.
Jestem przekonany iż wśród polaków, wiadomości tego typu najlepiej szukać u otaku ; )
Ostatnio edytowany przez Yaku (2013-06-03 18:40:14)
Coś dobrego do picia pewnie i mają, ale szukać tego to bezpośrednio u nich.
Piwo Kirin Ichiban jest nie najgorsze. Niecałe 6 zł za 0.33, dostępność jak na Polskę niezła.
Nie do końca się zgodzę przyjacielu. Dostępność Kirin Ichiban w Europie jest problemem, gdyż dystrybutor czerpie z browaru w Bedford (Wielka Brytania). W ich produkcie nie ma śladu po oryginalnym japońskim Kirin Ichiban.
Jakkolwiek oryginał zebrał wiele pochlebnych opinii. Mimo że to piwo, KI budzi wrażenie udanego prezentu.
Spróbuję znaleźć japońskie buteleczki, lecz jako że może okazać się to niezwykle trudne, temat pozostawiam otwarty. Z przyjemnością zobaczę kolejne propozycje.
Ja bym proponował wino z japońskiej śliwki ume. Mi bardzo smakuje.
https://winezja.pl/wino/choya-silver-05-l
Jak Ty możesz kupić na prezent cokolwiek innego niż whisky??!! HERETYK!!!oneoneone....
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Japońce whisky maja całkiem okazałe. W jakimś większym sklepie alkoholowym w centrach handlowych maja i to do wyboru do koloru. Ale cena... raczej zapomnij poniżej 300zł to raczej takowego trunku nie widziałem z tamtej części globu