Nie jesteś zalogowany.
Sir_Ace napisał:Mniejszą celność można tłumaczyć tym, że baza Akinatora jest średnio nastawiona na typowego Andrzeja z Polski.
Nie powiedziałbym, że baza Akinatora nie jest nastawiona na typowych Polaków, bo pierwsze pytanie, jakie zwykle zadaje mi Akinator, sugerując się zapewne moim adresem IP, to czy dana postać jest z Polski/jest Polakiem. Widocznie Akinator jest dość sprytny i już na samym początku stara się dostosować swoje myślenie do standardów danego kraju ;P Poza tym wszystkich Reksiów, Bolków i Lolków, polskich sportowców czy artystów też bez problemu rozpoznaje ;P
W sumie racja, ale nie z powodów, o których piszesz. Dopiero teraz zauważyłem, że twór PZU jest bardzo ograniczony, jeśli chodzi o naukę (albo nie uczy się wcale). Zgadłeś albo nie zgadłeś. Nie ma możliwości doprecyzowania pytania ani korekcji odpowiedzi. Wygląda na to, że to zwykła baza wiedzy + mechanizmy wnioskowania, kiedy Akinator to pełną gębą sieć neuronowa, która doskonali się z niemal każdą rozegraną grą.
Szok Oo To coś odgadło moją jedną z ulubionych postaci Tohsaka Rin
PS Postać Maes Hughes znajomego także odgadnięta Oo
MAGIA
Ostatnio edytowany przez Tanis (2013-06-08 20:22:56)
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
Mi Tohsakę Rin wyrzuciło zamiast Rikkę, ale padłem przy odpowiadaniu na pytania o Zabimaru:
Akinator - myślałem o Nikodemie "Nikosiu" Dyzmie i po 80 pytaniach się poddał (ale aktora odgadł, bo pierwszą odpowiedzią był Jerzy Killer ).
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-06-08 20:32:27)
Nanako Saeki z Aku No Hana nie odgaduje.
Najbardziej podoba mi się akcja:
1. Czy Twoja postać istnieje w rzeczywistości?
- Nie
2. Czy jesteś w związku z Twoją postacią?
...
Widocznie przygotowali się na taką ewentualność, że jakiś otaku ma "waifu"
Kiedyś (nie pamiętam jak dawno, może rok temu, a może więcej) Akinator działał o niebo lepiej. Generalnie kończył odpytywanie po około 20-25 pytaniach i miał znacznie większą celność niż obecnie. Widać, że zwiększyli bazę postaci, ale dżin nie jest już taki wspaniały jak niegdyś. I te niekończące się pytania (75?) przez które trzeba przebrnąć, żeby się dowiedzieć, że bot nie ma zielonego pojęcia o kim myślisz
Nie oglądam onlajn!
Bo choć jedno nad nami niebo, każdy co innego widzi w nim.
I z tylu chmur ponad głową czarną Ty, a ja różową wybrałbym. ♫♪
Po dwóch próbach był blisko, zamiast Baam'a z "Tower of God" zapodał mi Yi Shi Woon'a z "The Breaker'a"
Nie rozpoznaje Hyourinmaru i Miury Haru ;p