Nie jesteś zalogowany.
Nie wiem jak dokładnie nazwać temat, ale najwyżej się poprawi
Ostatnio trafiłem na ciekawą stronę, polega to na opisywaniu postaci o jakich myślisz i ona je odgaduje, przez ich system. Nie tyczy się to tylko postaci z anime, ale jako, że sama strona związana z tym, to najlepiej o tych postaciach dyskutować Trzeba podać dokładny opis charakteryzacji postaci lub jej działania, pochodzenie itp. osobiście opisałem kilka te co najlepiej znam. Postać z One Piece Luffy, DBZ Gohan i Goku i obecnie jako że oglądam Mahoromatic, to opisałem główną postać Mahoro Andou i też ją wytypowało
Ostatnio edytowany przez Spaiki (2013-06-08 13:49:20)
"z anime, o jakiej"
Nie wiem jak dokładnie nazwać temat, ale najwyżej się poprawi
Ostatnio trafiłem na ciekawą stronę, polega to na opisywaniu postaci o jakich myślisz i ona je odgaduje, przez ich system. Nie tyczy się to tylko postaci z anime, ale jako, że sama strona związana z tym, to najlepiej o tych postaciach dyskutować Trzeba podać dokładny opis charakteryzacji postaci lub jej działania, pochodzenie itp. osobiście opisałem kilka te co najlepiej znam. Postać z One Piece Luffy, DBZ Gohan i Goku i obecnie jako że oglądam Mahoromatic, to opisałem główną postać Mahoro Andou i też ją wytypowało
Wiesz... nie jest to nowy wynalazek...
Spaiki napisał:Nie wiem jak dokładnie nazwać temat, ale najwyżej się poprawi
Wiesz... nie jest to nowy wynalazek...
Nowy, nie nowy ważne, że jakiś temat będzie XD
A mi nie zgadł :
Do głowy wpadł mi Tetsuro z Galaxy Express, a wytypowało mi Reborna.
Więc lipa.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-06-08 13:38:53)
Mi tym razem wpadł do głowy Kenichi Shirahama z History's Strongest Disciple Kenichi i znowu trafił, ale tym razem ponad 50 pytań xD
Ostatnio edytowany przez Spaiki (2013-06-08 13:41:56)
http://en.akinator.com/personnages/ <- Znacznie lepsze, jest też wersja na androida.
@edit: Ech ubiegłeś mnie
Ostatnio edytowany przez hamer006 (2013-06-08 13:51:40)
Akinator jest jednak lepszy ;P
Z wyglądy to rzeczywiście, ale z podpowiedziami, to raczej na podobnym poziomie, ale nie jest po polsku, więc jakaś część osób, nie podałaby dokładnej podpowiedzi, a inna część, nawet nie wiedziałaby o co chodzi
Ostatnio edytowany przez Spaiki (2013-06-08 14:06:10)
Hostile napisał:Akinator jest jednak lepszy ;P
Z wyglądy to rzeczywiście, ale z podpowiedziami, to raczej na podobnym poziomie, ale nie jest po polsku, więc jakaś część osób, nie podałaby dokładnej podpowiedzi, a inna część, nawet nie wiedziałaby o co chodzi
Tyle że Akinator, jako że uczy się na każdej grze, rozwijany przez userów od wielu lat i z pewnością ma o wiele większą bazę danych niż reklamówka PZU, zna więcej postaci i szybciej je odgaduje, a jeśli chodzi o język angielski, to nawet lepiej, bo można go sobie trochę lepiej przyswoić, a jego znajomość na tym forum może kiedyś zaowocować i na coś się przydać ;P
I takie małe porównanie statystyk:
Agenci: "2 416 664 - Tyle pytań zadali już Wam agenci, 56 703 - Tyle razy agenci odgadli, o kogo chodzi"
Akinator: 187 348 200 - tyle gier (każda po przynajmniej kilkanaście pytań) zaliczył Akinator ogólnie ;P
Damn, dobre to, Mugena zgadło xD Cloude'a zgadł, Arrowa też, ale z Jarodem z Pretendera sobie nie poradziło
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
To nawet nie zrzyna - na 90% PZU wykupiło / korzysta z bazy i algorytmów Akinatora. Sekwencje identycznych pytań, te same wnioski. Mniejszą celność można tłumaczyć tym, że baza Akinatora jest średnio nastawiona na typowego Andrzeja z Polski.
edit:
A jednak Akinator znajduje Animal-Mana, a to coś (przy niemal identycznych pytaniach) już nie.
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2013-06-08 15:20:19)
O fak. Zgadło mi Renjiego ;o
Mniejszą celność można tłumaczyć tym, że baza Akinatora jest średnio nastawiona na typowego Andrzeja z Polski.
Nie powiedziałbym, że baza Akinatora nie jest nastawiona na typowych Polaków, bo pierwsze pytanie, jakie zwykle zadaje mi Akinator, sugerując się zapewne moim adresem IP, to czy dana postać jest z Polski/jest Polakiem. Widocznie Akinator jest dość sprytny i już na samym początku stara się dostosować swoje myślenie do standardów danego kraju ;P Poza tym wszystkich Reksiów, Bolków i Lolków, polskich sportowców czy artystów też bez problemu rozpoznaje ;P
Ha!
Testowalem i za 15 - 18 pytaniami zgadlo mi Hinagiku i Ogę z Beelzebuba ;D Lulu zgadło mi za drugim podejsciem, ale zadna ze stron nie zgadla mi (3 podejscia) Amber z DtB ;p
> Czy Twoja postać pomogła przyjacielowi wyjść?
Podoba mi się to pytanie...
Zadawało pytania "Czy twoja postać jest lub była prezydentem?", a wpadło na Chitandę Eru...