Nie jesteś zalogowany.
Wiem, że znowu coś napiszę nie na temat, ale to już mój ostatni taki wpis tutaj.
Jak dla mnie ekranizacja filmowa każdego tomu "Władcy Pierścieni" powinna zostać rozłożona na dwie części trwające po po 2.5h, ponieważ jak to Khelu napisał pominęli kilka ważnych wątków w tym Toma Bombadila ze Starego Lasu czy też powrót Froda i spółki do Shire...
Tak samo powinni zrobić z Hobbitem, a nawet tak na początku miało być, że film będzie podzielony na dwie części, ale od momentu jak Peter Jacskon został reżyserem i scenarzystą to trochę się pozmieniało i film zamienił się w trylogię... Oby tylko nie pododawali za dużo jakichś "fillerów" jak to my w naszym fandomowym półświatku mówimy i trzymali się z fabuły pierwowzoru, która może nie jest aż tak wciągająca jak "Władca Pierścieni", ponieważ jest to książka dla młodszych czytelników będąca lekturą szkolną, ale i tak ma swój "Tolkienowski" urok.
Ostatnio edytowany przez Cafer90 (2012-12-14 04:12:31)
A to nie dwa filmy miały być ekranizacją Hobbita, a trzeci czymś pomiędzy Hobbitem, a Władcą Pierścieni?
Już jakiś czas czekam na ten film, prawdopodobnie jedyny film, który jak z bicza strzelił, jest inspirowany wiadomo czym, ma szanse wypalić, tylko zamiast gimnazjalistów, czy licealistów, to są dorosłe osoby XD Od razu muszę iść zarezerwować dobre miejsce w kinie
Czym sie rozni od 1 trailera?
Dodatkowymi spoilerami.
Ja nie ogladam wiecej tailerow, bo pozniej moze sie okazac jak w 80% przypadkow ze 75%+ epickich scen w trailerze a reszta filmu to guano
ara ara...
Wg Mnie wygląda to jak połączenie postaci z gier Halo + Evangelion . Ale czytałem ,że scenarzysta jest kiepsko oceniany. Więc nie spodziewam się aby film był super -uber
Ostatnio edytowany przez max-kun (2013-04-30 18:47:13)
Wg Mnie wygląda to jak połączenie postaci z gier Halo + Evangelion . Ale czytałem ,że scenarzysta jest kiepsko oceniany. Więc nie spodziewam się aby film był super -uber
A czego się spodziewasz od produkcji o ogromnym nakładzie pieniędzy, gdzie walczą gigantyczne roboty? Sprofanował mitologię grecką w Clash of The Titans (cały film to była wielka papka), a o Dog Days of Summer bardzo mało osób w Polsce słyszało. Skąd go w ogóle wytrzasnęli? Chyba chcieli wynająć scenarzystę za grosze.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-04-30 18:50:31)
Chcecie porządne 3D, po którym łeb nie pęka i gały nie wyłażą z orbit?
Polecam Warszawę 1935 3D! 20 minut filmu i po bólu, ale naprawdę warto.
A wiecie dlaczego rozciągnęli Hobbita aż na 3 filmy? Gdyż przesadzili z nawalankami. Po takiej młócce, jaką obskakują główni bohaterowie przez 2,5 godziny filmu (co krok się ruszą, to ciągle napierdzielają się z jakimiś dziwolągami), aż dziw bierze, że w ogóle żyją. W pewnym momencie te ciągłe naparzanie się mnie znużyło. A na pozostałe części pójdę w 2D, bo po 3 godzinach lipnego 3D wyszedłem z łbem jak sklep i gałami prawie do brody. Na Życiu Pi byłem w 2D i dobrze zrobiłem, gdyż nawet w scenach kluczowych dla 3D efekt ten był mizerny.
A Guillermo del Toro szanuję za Labirynt Fauna.
Aihara Mei is not human.
Citrus OST - To fear love is to fear life
Dobra jestem swiezo po seansie Pacific Rim i powienm tylko tyle boski 10/10, wiadomo głębokiego kina moralnego niepokoju raczej sie nie spodziewalem, ale naprawde polecam napieprzanie sie mechow boskie dla Del Torro ze zrobil tak dobry film
ara ara...
Dobra jestem swiezo po seansie Pacific Rim i powienm tylko tyle boski 10/10, wiadomo głębokiego kina moralnego niepokoju raczej sie nie spodziewalem, ale naprawde polecam napieprzanie sie mechow boskie dla Del Torro ze zrobil tak dobry film
Jeśli idzie się do kina na ten film ze świadomością, że pierwsze skrzypce grają efekty specjalne i walki mechów, to wątpię, że coś lepszego można obecnie znaleźć Ale jeśli wymaga się czegoś ambitnego, to iście do kina oznacza rozczarowanie hehe.
Spaiki -> normalni ludzie chodzacy do kina raczej costam czytaja na temat filmu na jaki ida
ara ara...
Jak znam życie, to połowa zobaczy tylko trailer hehe i jeszcze inna cześć tylko mini trailer w TV. Ja zawsze czekam na komentarze i wiem czego się wtedy spodziewać, czy oczekiwania się z iściły czy spaliły Ale film to czysta rozrywka, nie skłaniająca do myślenia, ale do wrażeń wizualnych i to najważniejsze, bo tego oczekiwałem Choć ja byłem na 2D, bo nie trawie 3D
Znajomy znakomicie ocenił ten film, mianowice:
(...) Ale jeśli wymaga się czegoś ambitnego, to iście do kina oznacza rozczarowanie hehe.
Można np. wymagać fabuły. Jakiejkolwiek. Wcale nie musi być ambitna.
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Film w pytkę.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Iść na film, gdzie roboty się napierniczają, i wymagać ambitnego kina. W sumie czemu nie...
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!