Nie jesteś zalogowany.
To żeś się bodziu obudził
O jakiejś popularności Uszatka w Japonii słyszałem, ale oficjalnej strony się nie spodziewałem.
Jeszcze ten trailer krzaczasty...
Mała dygresja widzieliście co zrobili z hatak. Reklama goni reklamę. Małe pytanie komuś ta nowa odsłona przypadła do gustu?
Aż sprawdziłem. Reklam żadnych nie mam A strona jak strona, zła nie jest.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
A mi wyjeżdża na pełny ekran reklama cukierków MM. Zapewne dlatego, że darmowy adblock mi się skończył.
Hm, jak myślicie, czy jest możliwe, żeby połączyć fandom anime z malarstwem?
Moja mama jest po ASP i chciałaby sobie dorobić na robieniu jakichś obrazów albo czegoś w tym stylu, więc zastanawiałyśmy się, co by tu się mogło sprzedać. Pomyślałam, jak to fani anime potrafią wydać kupę kasy na jakieś tandetne gadżety i inne nie-wiadomo-co, ale czy łączenie tego z takim prawdziwym malowaniem miałoby jakikolwiek sens? A jak nie, to co by tu w dzisiejszych czasach namalować, żeby to ktokolwiek kupił?
Jeśli rysunek byłby, że tak lakonicznie się wyrażę, "zajebisty", to myślę, że kupcy by się znaleźli.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
W Krakowie przy Rynku całkiem sporo schodzi portretów rysowanych na poczekaniu, ale to bardziej praca uliczna jest, a jeśli chodzi o malowanie jako takie... Nie wiem. Jedyne co, to miałam swego czasu znajomą, która robiła dekoracje do domu i wystawiała na allegro, jeśli jakieś inne zdolności manualne poza malowaniem wchodzą w rachubę, to czemu nie, na takich popierdółkach ponoć można dorobić.
Ty dulowaty userze!
Mam kolege ktory zainwestowal w aerograf i nawet mu to wychodzi, ludzie chetni na malowanie sie znajduja no i rzecz jasna pieniadze jakies z tego tez przyzwoite ma.
Hm, jak myślicie, czy jest możliwe, żeby połączyć fandom anime z malarstwem?
Moja mama jest po ASP i chciałaby sobie dorobić na robieniu jakichś obrazów albo czegoś w tym stylu, więc zastanawiałyśmy się, co by tu się mogło sprzedać. Pomyślałam, jak to fani anime potrafią wydać kupę kasy na jakieś tandetne gadżety i inne nie-wiadomo-co, ale czy łączenie tego z takim prawdziwym malowaniem miałoby jakikolwiek sens? A jak nie, to co by tu w dzisiejszych czasach namalować, żeby to ktokolwiek kupił?
Nie oszukujmy się. Największa kasa byłaby pewnie na zajebiście wykonanych doujinach/rysunkach hentai. Ostatnio dowiedziałem się, że moja koleżanka z liceum robi na zlecenie obrazki + obrazki erotyczne (bez jakichś mocnych scen seksu) na deviantart i jacyś kupcy podobno na to są.
Maigo, niech na start walnie jakiś mniejszy obraz z bardzo popularną postacią. Wystawcie na allegro, dajcie ogłoszenia na forach (tu też) i wyczaicie temat. Spróbować nie zaszkodzi. Pomysł jest ciekawy, myślę, że ma szansę (o ile cena nie zabije )
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Jeśli chodzi o jakieś dekoracje do domu niezwiązane z malarstwem, to pewnie na upartego można by coś wymyślić, ale mocną stroną mojej mamy jest raczej właśnie malowanie i pewnie wolałaby pójść w tę stronę. I tak to dla niej niepewny grunt, więc jakby dołożyć zajęcie, w którym nie jest pewna swoich sił, to pewnie by się od razu poddała.
Właśnie my też słyszałyśmy, że na takich rzeczach DA SIĘ zarobić, tylko problem w tym, w kogo by tu celować z tematem. Jest wyjście klasyczne, czyli jakieś kwiatki, krajobrazy i konie, tak żeby celować w ogół, ale nie wiem, czy to by się udało. I jest duża konkurencja. Można też popróbować z abstrakcją, ale to się wydaje jeszcze bardziej ryzykowne. No... doujinshi odpadają, ale rysunki/obrazy hentai (czy coś w tym kierunku) to też jest jakiś pomysł. Tylko gdzie to sprzedawać?
Dlatego pomyślałam o wyciągnięciu kasy od fanów anime, ale tu z kolei jest czarna dziura i wielka niewiadoma.
Maigo, niech na start walnie jakiś mniejszy obraz z bardzo popularną postacią. Wystawcie na allegro, dajcie ogłoszenia na forach (tu też) i wyczaicie temat. Spróbować nie zaszkodzi. Pomysł jest ciekawy, myślę, że ma szansę (o ile cena nie zabije )
Hm, no, chyba tak byłoby najlepiej
Nie wyobrażam sobie jeszcze, jak taki obraz by wyglądał, ale chyba najlepiej go po prostu stworzyć i zobaczyć. Może nic z tego nie wyjdzie, ale może... Kto wie.
Może powinnyśmy stworzyć jakąś listę pomysłów i wypróbowywać je od góry. Tylko jak za dużo tam nie wyjdzie, to z kolei mama mi się zdemotywuje. Ciężka sprawa.
Na allegro. A po forach i facebookach się rozreklamować.
Zacznij od tego, po co ktoś miałby kupować taki obraz. Może np. jako prezent dla kogoś z jakiejś okazji. Więc się rysuje odpowiednie motywy. Najlepiej, żeby to było coś ze znanych anime, wtedy prawdopodobieństwo sprzedania rośnie kilkukrotnie. Co prawda wpadają prawa autorskie, ale który podmiot się tym przejmie
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Hm, chyba najpierw podsunę mamie Horo. W samym anime pewnie jest dużo w miarę artystycznych obrazków na wzór i powinno to ładnie wyglądać jako obraz, a fanów raczej jej nie brakuje, może ktoś się pokusi
Wie ktoś, co stało się z http://countdown.mandragon.info/ i czy ma zamiar jeszcze kiedykolwiek powrócić? ;(
Jakby co, to tu masz to samo.
http://countdown.epikanime.net/index.html
LUNES - poniedziałek
DOMINGO - niedziela
Mości panowie! na cześć onych przyszłych pokoleń! Niechże im Bóg błogosławi i pozwoli ustrzec tej spuścizny, którą im odrestaurowaną naszym trudem, naszym potem i naszą krwią, zostawujem. Niech, gdy ciężkie czasy nadejdą, wspomną na nas i nie desperują nigdy, bacząc na to, że nie masz takowych terminów, z których by się viribus unitis przy Boskich auxiliach podnieść nie można.
Fantastycznie! Dzięki. Bardzo byłem przyzwyczajony do stylu wyświetlania mandragona ;-)
Witamy z powrotem!
A ja myślałem że zobaczę nowe ansi, sprawdzam kolejny raz czy wczyta stronę, patrzę, a tu po staremu wszystko. No nic.