Nie jesteś zalogowany.
Bo zaginamy rzeczywistość i bijemy wszystkie światowe rekordy: http://autokult.pl/2012/10/27/ponad-22- … miertelnym ? Zresztą sami sobie robimy taką światową "promocję". Ostatnio zgadałem się pod Bukaresztem z ochroniarzem, który dorabiał sobie kiedyś w Hiszpanii. Oczywiście spotkał tam też naszych i mówił, że było w porządku, i że też sam lubi wypić, ale do naszych to nie miał startu. Siedział tam trochę czasu, ale pierwsze co wspomina to "naszych wojaków kieliszkowych". No to jak niby ma być inaczej, skoro tak ciężko pracujemy na całej długości i szerokości geograficznej, aby każdy kto nas spotkał, to od razu sobie pomyślał - wódka?
Ostatnio edytowany przez MasterPLASTER (2013-03-05 12:41:12)
Bo spirytus to polski wynalazek
Widzę, że niektórzy nie rozumieją założeń tematu.
Piękny polski akcent w anime
Pooftopuję jeszcze troszkę, starając się odpowiedzieć na pytanie Ace'a:
kilku Japońców, Koreaniec i Brazylijczycy w Brazylii,
spirytus na japońskiej wikipedii- jakie zdjęcie?
po wpisaniu spirytus katakaną w google image - zdecydowanie przeważają dwa polskie spirytusy: Polmos i Wratislavia
Co tu się dziwić? Jesteśmy znani z naszej jakości na całym świecie. Sami reklamujemy działanie produktu poprzez wyżej wspomniane rekordy. Poza tyn nie ma mocniejszego trunku, bo to chemicznie niemożliwe.
A nawiasem mówiąc wódka też jest naszą inwencją, chociaż słabo reklamowaną.
Ostatnio edytowany przez vegeta391 (2013-03-06 00:21:18)
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
MAL, YT, Eien no toku sentai
Pokaż spoiler Paradoksem jest to,że pierwszy raz reklamę Sobieskiego z Willisem widziałem na Kabeleins - niemieckim kanale, bo u nas jest zakaz .
U nas wódki reklamować nie trzeba. Sama się sprzedaje.
Gdzieś czytałam oświadczenie producenta, że reklama z Willisem tak naprawdę miała poprawić sprzedaż właśnie za granicą, w Polsce nie potrzebowaliby gwiazdy takiego formatu i za takie pieniądze, bo i tak się sprzedaje bardzo dobrze (no i poza tym w końcu było ich stać na zatrudnienie go).
Ty dulowaty userze!
W wielu gorzelniach przecież otrzymuje się ponad-99% etanol do paliw. Starczy obejść jakoś ograniczenie z destylacji wynikające z azeotropu. Czyt to trójskładnikowym azeotropem np. woda-benzen(czy bardziej toluen, bo benzen rakotwórczy, więc się nie stosuje)-etanol laboratoryjnie z tego co pamiętam, czy to właśnie na zasadzie odpowiednio skonstruowanych sit, jak to kolega wspomniał. W zasadzie to da się otrzymać praktycznie 100% etanol. Generalnie nie przekracza się tego azeotropu do spirytusu spożywczego, bo i po co? Koszty wzrosną bez powodu.
Ostatnio edytowany przez Hyrule (2013-03-06 01:00:21)
Wydawało mi się, że tylko w warunkach laboratoryjnych i że efekt nie trwa długo.
Widać lack of information.
wikia o smoczych kulach - chcesz pomóc rozwijać polską encyklopedię Dragon Balla - wpadnij i zostaw po sobie ślad
Gdzieś czytałam oświadczenie producenta, że reklama z Willisem tak naprawdę miała poprawić sprzedaż właśnie za granicą, w Polsce nie potrzebowaliby gwiazdy takiego formatu i za takie pieniądze, bo i tak się sprzedaje bardzo dobrze (no i poza tym w końcu było ich stać na zatrudnienie go).
Po za tym wcale mu nie płacili bo on jest udziałowcem Sobieskiego i w jego interesie było żeby się lepiej sprzedawała.
coellus napisał:Gdzieś czytałam oświadczenie producenta, że reklama z Willisem tak naprawdę miała poprawić sprzedaż właśnie za granicą, w Polsce nie potrzebowaliby gwiazdy takiego formatu i za takie pieniądze, bo i tak się sprzedaje bardzo dobrze (no i poza tym w końcu było ich stać na zatrudnienie go).
Po za tym wcale mu nie płacili bo on jest udziałowcem Sobieskiego i w jego interesie było żeby się lepiej sprzedawała.
Inaczej - dali mu udziały o konkretnej wartości, które nie mogły spaść poniżej iluś tam (ile - nie wiadomo), teraz mają mu zapłacić 26 mln dolarów.
http://m.onet.pl/wiadomosci,nmt8e
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,125 … centa.html
Ostatnio edytowany przez coellus (2013-03-06 02:22:56)
Ty dulowaty userze!
Tamako Market, odcinek 09, 20:34 (dla wersji mazui): na kejbordzie jest napisane Poland co pokrywa się z nazwą pewnego znanego producenta (przepraszam za brak obrazka ale piszę na szybko)
Roland to japońska firma, a nie polska (pomimo polsko brzmiącego przekręcenia).
W anime często są specjalnie poprzekręcane nazwy marek.
No właśnie o to przekręcenie mi chodziło. Przecież nie wstawią nazwy firmy bo to byłaby reklama. A że wystarczy zamienić R na P to widać polski akcent.
wizard2000 napisał:coellus napisał:Gdzieś czytałam oświadczenie producenta, że reklama z Willisem tak naprawdę miała poprawić sprzedaż właśnie za granicą, w Polsce nie potrzebowaliby gwiazdy takiego formatu i za takie pieniądze, bo i tak się sprzedaje bardzo dobrze (no i poza tym w końcu było ich stać na zatrudnienie go).
Inaczej - dali mu udziały o konkretnej wartości, które nie mogły spaść poniżej iluś tam (ile - nie wiadomo), teraz mają mu zapłacić 26 mln dolarów.
http://m.onet.pl/wiadomosci,nmt8e
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,125 … centa.html
O tym drugim nie słyszałem
Gram sobie w Dragon Ball Z: Sparking Meteor a tu takie cóś:
O proszę, jaki piękny akcent ^^
Meitantei Conan: Baker Street no Bourei:
Trochę odkurzę temat.
Right Places: Sono Toki, Boku no Irubeki Basho
Ostatnio edytowany przez Merry_Nightmare (2014-02-12 11:32:33)