Nie jesteś zalogowany.
Witam ponownie.
Sorki że umieszczam temat pod tematem, ale strasznie nurtuje mnie jedna rzecz. Mianowicie, czy znacie jakieś Visual Novele które są przetłumaczone na nasz rodzimy język ?? Nie to że nie znam angielskiego, ale o wiele bardziej przyjemnie by mi się grało w coś co jest PL. Sam widziałem jedną produkcje po polsku na PC, ale wyleciała mi z głowy jej nazwa.
Pozdrawiam.
Wrona
Po co mu podałeś tą stronkę, tam są tylko dwa patche po Polsku...
Ostatnio edytowany przez Czolgi (2009-08-29 17:57:23)
ファンのファンのために
Wrona
Po co mu podałeś tą stronkę, tam są tylko dwa patche po Polsku...
Ale są, za to ty nie podałeś żadnych.
"Skazany na zajebistość"
Tylko jak im tłumaczenie gry idzie w tak samo szybko jak aktualizowanie tej strony, to trochę zajmie zanim cokolwiek od nich zobaczymy...
Pierwszą i na razie jedyną, ale bardzo dobrą grą Visual Novel, wydaną na razie tylko na Androida jest Filozofia Miłości:
link do Google Play
Pierwszą i na razie jedyną, ale bardzo dobrą grą Visual Novel, wydaną na razie tylko na Androida jest Filozofia Miłości:
link do Google Play
Jest jeszcze coś podobnego do VN - 1812 Serce Zimy i Antek.
Które to już pierwsze polskie VN?
link do Google Play
Co to za brednie ze pierwsza polska VN? RTT zrobiło N.E.M.O.
PS. naucz się używać wujka googla
Ostatnio edytowany przez Witax (2013-01-16 21:10:29)
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
No, a to "bardzo dobrą" to już w ogóle. Przegiąłeś normalnie.
<KieR> robotic notes bylo niezle
Bushido napisał:Pierwszą i na razie jedyną, ale bardzo dobrą grą Visual Novel, wydaną na razie tylko na Androida jest Filozofia Miłości:
link do Google PlayCo to za brednie ze pierwsza polska VN? RTT zrobiło N.E.M.O.
A Ty naucz się czytać:
"Pierwszą i na razie jedyną wydaną na razie tylko na Androida...".
Przecinki chyba Cię przerastają.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-01-16 21:20:29)
Ale gry twórcy myślą już inaczej:
Pierwsza polska gra Visual Novel
Chociaż bardziej mnie zastanawiają uprawnienia aplikacji. A mianowicie chodzi mi o "pełny dostęp do sieci" - po kiego wafla?
Witax napisał:Bushido napisał:Pierwszą i na razie jedyną, ale bardzo dobrą grą Visual Novel, wydaną na razie tylko na Androida jest Filozofia Miłości:
A Ty naucz się czytać:
Śmiem twierdzić, że przez owe "na razie tylko" mieli na myśli, że są pierwsi w ogóle. A przynajmniej taki jest wydźwięk tego zdania i nie dziw się, że ludzie tak to interpretują.
Ty dulowaty userze!
Witax napisał:Bushido napisał:Pierwszą i na razie jedyną, ale bardzo dobrą grą Visual Novel, wydaną na razie tylko na Androida jest Filozofia Miłości:
A Ty naucz się czytać:
Ja nie pisałem o tym, co na ANSI napisał, tylko co na oficjalnej stronie http://shojo.pl/
Ostatnio edytowany przez Witax (2013-01-16 21:54:16)
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
Ale gry twórcy myślą już inaczej:
Chociaż bardziej mnie zastanawiają uprawnienia aplikacji. A mianowicie chodzi mi o "pełny dostęp do sieci" - po kiego wafla?
Na pewno jest to pierwsza kompletna i komercyjna, a może przede wszystkim - sensowna gra vn.
Ustawienia dostępu do sieci są raczej standardem w aplikacjach na Androida, a na pewno te, które serwują reklamy, łączą się z serwerem highscore, korzystają z OpenFeint, automatycznych aktualizacji, itd. - czyli w tej chwili chyba już wszystkie.
Dla porządku dodam, że nie tworzyłem tej gry.
marek2fgc napisał:Witax napisał:Co to za brednie ze pierwsza polska VN? RTT zrobiło N.E.M.O.
A Ty naucz się czytać:
Przecinki chyba Cię przerastają.Ja nie pisałem o tym, co na ANSI napisał, tylko co na oficjalnej stronie http://shojo.pl/
A na cholerę pisałeś PS (w dodatku w liczbie pojedynczej)? Mam uwierzyć w tę bujdę?
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-01-16 21:55:47)
A na cholerę pisałeś PS (w dodatku w liczbie pojedynczej)? Mam uwierzyć w tę bujdę?
No ale w tym momencie nie wiem, o co ci chodzi, na ich stronie naprawdę jest napisane jak byk:
Z przyjemnością zapowiadamy pierwszą polską grę visual novel, która powstała we współpracy z grupą Shojo-PL.
Kropka. Już nawet bez wstawek o androidzie, chociaż nawet z tą wstawką można było interpretować to w ten sposób, że myślą, że są pierwsi.
Ty dulowaty userze!
marek2fgc napisał:A na cholerę pisałeś PS (w dodatku w liczbie pojedynczej)? Mam uwierzyć w tę bujdę?
No ale w tym momencie nie wiem, o co ci chodzi, na ich stronie naprawdę jest napisane jak byk:
Z przyjemnością zapowiadamy pierwszą polską grę visual novel, która powstała we współpracy z grupą Shojo-PL.
Kropka. Już nawet bez wstawek o androidzie, chociaż nawet z tą wstawką można było interpretować to w ten sposób, że myślą, że są pierwsi.
Chodzi mi o to, że po jego tekście można pomyśleć, że miał jakieś wąty do osoby, która napisała pierwsza o tej grze w tym temacie, na tym forum (że to nie pierwsza VN!).
A to, że zacytowało mi tak, iż ucięło wypowiedź poprzednich osób, to już wina FluxBB.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-01-16 22:14:42)
coellus napisał:marek2fgc napisał:A na cholerę pisałeś PS (w dodatku w liczbie pojedynczej)? Mam uwierzyć w tę bujdę?
Chodzi mi o to, że po jego tekście można pomyśleć, że miał jakieś wąty do osoby, która napisała pierwsza o tej grze w tym temacie na tym forum (że to nie pierwsza VN!).
Ja nie miałem żadnych wątów to fakt mogłem, napisać ze chodzi mi o ich stronę, dlatego wyszło jak wyszło...
Ustawienia dostępu do sieci są raczej standardem w aplikacjach na Androida, a na pewno te, które serwują reklamy, łączą się z serwerem highscore, korzystają z OpenFeint, automatycznych aktualizacji, itd. - czyli w tej chwili chyba już wszystkie.
Reklamy w płatnej grze? Highscore w VN? Przecież OpenFeint już nie istnieje. A do aktualizacji wystarcza Play Store.
Pewnie sprzedają dane agencjom reklamowym .