#21 2012-12-29 22:36:34

Yagami_Raito8920
Użytkownik

Odp: Religie Świata

Religie:system  ubezwłasnowolnienia, działający w każdym państwie na świecie. Ma za zadanie ogłupiać ludzi, inwigilować ich, w razie konieczności nawracać siłowo lub dyplomatycznie.
Wiara-w żaden sposób nie jest związana z religią, każda istota ludzka "ma" swego boga, czy to dolar, czy też obrazek, pomnik. Każdy wyznaje na swój sposób. Śle swoje modlitwy, pragnienia, rozterki.

Co sądzicie o żydach, muzułmanach, chrześcijanach, buddystach, satanistach, ateistach, deistach,
Żydzi:posługacze amerykanów
muzułmanie:zabierz mu kozę, to cię wysadzi.
buddyści:za bardzo są dosłowni, duchy i inne mary zrobiły im sieczkę z mózgu.
chrześcijanie:za często dają na tacę
sataniści:mają wadę wzroku, wszystko widzą do góry nogami.
ateiści:latają wkoło zagrody nie widząc wejścia
deiści DA FAQ? szalony

Ostatnio edytowany przez Yagami_Raito8920 (2012-12-29 22:38:14)

-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
96gaix.jpg
dobre, lepsze, radzieckie!

#22 2012-12-30 20:41:51

qwig
Użytkownik

LOL, na ten temat jest raport z art KK smile Skąd takich biorą...

#23 2012-12-30 21:06:30

Tanis
Użytkownik

qwig napisał:
Tanis napisał:

Napisałbym coś o muslimach i ich.... ale boję się.

To jakaś odmiana płatków, poł-analafabeto?

Masz K*O  szalony

http://www.youtube.com/watch?v=AlXkifNzkWE
http://www.translatica.pl/slowniki/po-polsku/Muslim/

Ostatnio edytowany przez Tanis (2012-12-30 21:11:45)

PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.

#24 2012-12-30 21:25:54

qwig
Użytkownik

Tanis napisał:
qwig napisał:
Tanis napisał:

Napisałbym coś o muslimach i ich.... ale boję się.

To jakaś odmiana płatków, poł-analafabeto?

Masz K*O  szalony

http://www.youtube.com/watch?v=AlXkifNzkWE
http://www.translatica.pl/slowniki/po-polsku/Muslim/

No i co mi po tym murzyńskim narzeczu?

#25 2013-01-08 23:23:46

DiamondBack
Użytkownik

To będzie krótki post. Napiszcie co sądzicie o "naszej" katolickiej wierze i innych wierzeniach albo ich braku.

Nic o nich nie sądzę. Wychowany byłem na Katolika i mimo, że teraz jestem tzw "ateistą" to nie widzę nic złego w chrześcijaństwie i wierze w Boga.
Bardziej śmieszą mnie skrajni ateiści, którzy w imię "wyższego intelektu" wyśmiewają religię i wypaczają sens jej istnienia. Fakt jest wiele dowodów na podważenie "legend" prawionych do niedawna przez Kościół, jednak ten ma swoje prawa, które przede wszystkim mają na celu zachować równowagę i spokój w życiu rodziny. Swoją drogą ci skrajni ateiści są TAK SAMO "GŁUPI" jak ci co wierzą w Boga - różnica w obu przypadkach jest w innym wytłumaczeniu sobie czegoś czego się nie rozumie. Wierzący wierzą, że świat powstał 20000 lat temu a ateista wierzy w "wielki wybuch". Sam nie wiem co jest bardziej głupie - wiara w to, że wszystko stworzył Bóg czy może jednak wiara, że wszystko powstało z niczego.

Co do islamu.
1356909380_226e3e_600.jpg

Religia pokoju. Koran świętym prawem. Świetnie.
Przeczytałem Biblię i przeczytałem koran. Różnica jest taka, że w Biblii, w której opisane są przeróżne historie nikomu nie robią krzywdy. Chyba że jest się pedałem/lesbijką i czuje się przez biblie dotkniętym - cóż, jego problem. W koranie za to jest za to pełno historii, które SĄ OBOWIĄZUJĄCYM PRAWEM i które potrafią czynić ogromną krzywdę. Pomijam wszystkim znany fakt, że w koranie są cytaty typu
"kobieta jest twoim polem więc możesz przechodzić/orać po niej jak chcesz" - cytat z głowy, albo "Kobieta jest istotą pustą i bezmyślną". To jednak nie można przejść obojętnie wobec SZCZEGÓŁOWYCH opisów jak uprawiać seks udowy z niemowlętami i jakie czynności trzeba wykonać przed seksem z dzieckiem (w dowolnym wieku), by móc to robić "po bożemu".
Naoglądałem się za dużo filmów dokumentalnych i tym podobnych z relacji gwałconych kobiet za dziecka czy ludzi z zachodu, którzy byli naocznymi świadkami zawierania "tymczasowego małżeństwa" z córką sąsiada tylko po to by móc z nią uprawiać seks + przerażające opisy krzyków i płacz gwałconych małych dziewczynek.
Otóż drodzy państwo koran zezwala na ślub z 9 letnią dziewczynką i uprawiania z nią seksu, bez znaczenia czy ona jest dojrzała płciowo, czy też nie. Jeśli jest młodsza - wówczas to czy nadaje się do seksu należy w kwestii oceny męża.

Arabom w końcu skończy się ropa i zamiast panoszyć się bentlejami po ulicach zachodu znów wrócą do swoich lepianek z gówna i błota i swoich kochanek - kóz.

Tyle.

Ostatnio edytowany przez DiamondBack (2013-01-08 23:27:38)

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#26 2013-01-08 23:54:18

Witax
Użytkownik

Religia pokoju. Koran świętym prawem. Świetnie.
Przeczytałem Biblię i przeczytałem koran. Różnica jest taka, że w Biblii, w której opisane są przeróżne historie nikomu nie robią krzywdy. Chyba że jest się pedałem/lesbijką i czuje się przez biblie dotkniętym - cóż, jego problem. W koranie za to jest za to pełno historii, które SĄ OBOWIĄZUJĄCYM PRAWEM i które potrafią czynić ogromną krzywdę. Pomijam wszystkim znany fakt, że w koranie są cytaty typu
"kobieta jest twoim polem więc możesz przechodzić/orać po niej jak chcesz" - cytat z głowy, albo "Kobieta jest istotą pustą i bezmyślną". To jednak nie można przejść obojętnie wobec SZCZEGÓŁOWYCH opisów jak uprawiać seks udowy z niemowlętami i jakie czynności trzeba wykonać przed seksem z dzieckiem (w dowolnym wieku), by móc to robić "po bożemu".
Naoglądałem się za dużo filmów dokumentalnych i tym podobnych z relacji gwałconych kobiet za dziecka czy ludzi z zachodu, którzy byli naocznymi świadkami zawierania "tymczasowego małżeństwa" z córką sąsiada tylko po to by móc z nią uprawiać seks + przerażające opisy krzyków i płacz gwałconych małych dziewczynek.
Otóż drodzy państwo koran zezwala na ślub z 9 letnią dziewczynką i uprawiania z nią seksu, bez znaczenia czy ona jest dojrzała płciowo, czy też nie. Jeśli jest młodsza - wówczas to czy nadaje się do seksu należy w kwestii oceny męża.

Arabom w końcu skończy się ropa i zamiast panoszyć się bentlejami po ulicach zachodu znów wrócą do swoich lepianek z gówna i błota i swoich kochanek - kóz.

Tyle.

Co do Koranu tutaj nic nie ukrywają a nie tak jak w Biblii niby wierzą a w sporo domów patologia w Średniowieczu palenie kobiet. Każda religia ma wady i zalety, za bardzo uogólniasz jak tak wymieniasz to wymień wady chrześcijaństwa i zalety islamu

i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.

Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612

#27 2013-01-08 23:55:07

Marsmall
Użytkownik

każda religia jest dobra. W końcu w każdej chodzi o to aby nie zabijać, aby pomagać innym ludziom. Nienawidze natomiast w kościele katolickim jednego. Jeżeli ktoś przechodzi z innej wiary na katolicką to klechy mówią ze się człowiek nawrócił. Uwaza że katolicyzm to pępek świata ? pewnie to samo jest w innych religiach, ale tego akurat nie wiem. Buddyzm chyba jest najbardziej pokojową i spokojną religią ze wszystkich ( przynajmniej z tych co ja sie spotkałem to tak).

przypomnę, że jak były czasy królestw, to i w Europie( w większości już chrześcijańskiej) były takie małżeństwa i nikt nie narzeka, ale jak już u nas tego nie ma, to trzeba najechać na Islam, bo tam dalej można coś takiego praktykować.

a Europę niedługo przejmie Azja, bo Europa jest tak zadłużona, że niedługo, albo będzie wielka wojna, aby zniszczyć słabszych i żeby więksi sie wzbogacili, albo większość państw ogłosi upadłość (pewnie z wyjątkiem Niemiec, Brytanii czy Francji edit. Jeszcze Rosja). W końcu do tego prowadzi UE.

Ostatnio edytowany przez Marsmall (2013-01-08 23:58:43)

#28 2013-01-08 23:57:02

marek2fgc
Użytkownik

Marsmall napisał:

a Europę niedługo przejmie Azja, bo Europa jest tak zadłużona, że niedługo, albo będzie wielka wojna, aby zniszczyć słabszych i żeby więksi sie wzbogacili, albo większość państw ogłosi upadłość (pewnie z wyjątkiem Niemiec, Brytanii czy Francji). W końcu do tego prowadzi UE.

Ponad 3 milionów Polaków już to przewidziało. Dołącz i Ty!  madrala

Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2013-01-08 23:57:18)

#29 2013-01-09 00:08:50

Tanis
Użytkownik

.

Ostatnio edytowany przez Tanis (2013-01-09 00:11:43)

PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.

#30 2013-01-09 00:19:02

Witax
Użytkownik

Marsmall napisał:

przypomnę, że jak były czasy królestw, to i w Europie( w większości już chrześcijańskiej) były takie małżeństwa i nikt nie narzeka, ale jak już u nas tego nie ma, to trzeba najechać na Islam, bo tam dalej można coś takiego praktykować.

a Europę niedługo przejmie Azja, bo Europa jest tak zadłużona, że niedługo, albo będzie wielka wojna, aby zniszczyć słabszych i żeby więksi sie wzbogacili, albo większość państw ogłosi upadłość (pewnie z wyjątkiem Niemiec, Brytanii czy Francji edit. Jeszcze Rosja). W końcu do tego prowadzi UE.

To zależy od kraju np Turcja tam są zakazane takie praktyki

i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.

DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612

#31 2013-01-09 02:22:54

SoheiMajin
Moderator

Witax napisał:

Co do Koranu tutaj nic nie ukrywają a nie tak jak w Biblii niby wierzą a w sporo domów patologia w Średniowieczu palenie kobiet. Każda religia ma wady i zalety, za bardzo uogólniasz jak tak wymieniasz to wymień wady chrześcijaństwa i zalety islamu

Nie wiesz, o czym mówisz. Koran spoko, bo pozwala na pedofilię, a Biblia be, bo nie pozwala, a przecież i tak wszyscy księża nimi są.

Marsmall napisał:

Nienawidze natomiast w kościele katolickim jednego. Jeżeli ktoś przechodzi z innej wiary na katolicką to klechy mówią ze się człowiek nawrócił. Uwaza że katolicyzm to pępek świata ?

Faktycznie powód do nienawiści. Wiesz, co to znaczy "nawrócić się"? Ni mniej, ni więcej "zmienić wyznanie/poglądy" (na nasze). Tyle. A poza tym co mieliby mówić? Wyobraź sobie, że oni naprawdę wierzą w Boga. Myślałeś, że to tylko tak dla picu?

#32 2013-01-09 02:33:52

Witax
Użytkownik

SoheiMajin napisał:
Witax napisał:

Nie wiesz, o czym mówisz. Koran spoko, bo pozwala na pedofilię, a Biblia be, bo nie pozwala, a przecież i tak wszyscy księża nimi są.

To też zależy od interpretacji a dla księdza pedofila jedyna kara to przeniesieni do innej parafii.. wielu tak zwanych katolików nie przestrzega przyrzeczeń

Ostatnio edytowany przez Witax (2013-01-09 02:34:13)

#33 2013-01-09 03:11:25

Quithe
Użytkownik

Nie mniej jednak islam jest bardziej spaczony już na wstępie i brnie dalej w to bagno oficjalnie. Oczywiście, są dobrzy islamiści, ale jednak więcej jest syfu wokół tej religii niż wokół chrześcijan/katolików czy jak ich zwał.
Struktury wewnętrzne to już inna sprawa, bo dotyczą wszystkich dziedzin, zaczynając od polityków.

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#34 2013-01-09 03:28:01

hikikomori
Użytkownik

Nie ma dobrych islamistów, co najwyżej dobrzy muzułmanie;]

#35 2013-01-09 03:50:49

Witax
Użytkownik

hikikomori napisał:

Nie ma dobrych , co najwyżej dobrzy muzułmanie;]

sporo też manipulują media postrzeganiem innych religii . Muzułmaninów nie można porównywać do Islamistów

Ostatnio edytowany przez Witax (2013-01-09 03:51:24)

#36 2013-01-09 09:15:34

MuGen
Użytkownik

SoheiMajin napisał:
Witax napisał:

Myślałem, że się nie będę wypowiadał, ale ta wypowiedź nie mogła zostać bez echa.
Kłamiesz i w dodatku poważnie oczerniasz gro wspaniałych księży, którzy pedofilami nie są.
Kościół ma problem i to się zgadza. Właśnie dlatego jestem zwolennikiem reformy kościoła i praw dotyczących księży i nie tylko.
Jednakże mówienie, że "(...) i tak wszyscy księża nimi są (pedofilami)"  jest wysoce niestosowne.

Jestem katolikiem. Jednak nie jestem bezmyślny i uważam, że wraz z postępem i zmianami społecznymi coś trzeba zmieniać. Wierzę w Boga. Jednak spotykają mnie tzw. kopniaki ze strony praw obowiązujących w kościele. Nie uważam, że jestem złym człowiekiem. Mimo to kościół mając prawa typu "mieszkający przed ślubem kobieta i mężczyzna (nawet w obecnej sytuacji gospodarczej, która niejednokrotne to wymusza) nie mogą uzyskać rozgrzeszenia"
skutecznie uniemożliwia wielu osobom całkowite uczestnictwo we mszy św. i zniechęca do siebie.

Islam z założenia jest pokojową religią. Teraz się obraca ich wiarę do walki i zabijania "niewiernych". Nie mam nic przeciwko wierzącym w Islam, co najwyżej radykałom, którzy nawołują do terroryzmu i morderstw w imię Allaha.

Buddyzm podziwiam za ciągłe dążenie do doskonałości i pracę nad ciałem i umysłem.

Judaizm, od którego początek wziął Katolicyzm, wobec niego jestem neutralny.

Ateiści, ciężko ich do czegokolwiek zakwalifikować. Jedni to po prostu zabłąkane dusze inni zadeklarowani, pewni siebie i swego naukowcy (nie dowiedziono wszak istnienia Boga, więc Go nie ma). Wiara w "nic" jest dalej wiarą. Twierdzą, że w nic nie wierzą. Ja tego nie kupuję. Jednak jest to ich prawo do wyznawania, czego chcą i niech tak pozostanie.
Za wyśmiewanie Katolicyzmu i innych religii mają ogromny minus.

Ostatnio edytowany przez MuGen (2013-01-09 09:16:30)

#37 2013-01-09 09:32:38

ksenoform
Użytkownik

Żadna religia sama w sobie nie jest zła, ludzie którzy je tworzyli mieli szczytne cele, ale jak to zazwyczaj bywa w każdą religie wykorzystując chorzy albo fanatyczni ludzie do własnych celów, samo stworzenie Biblii chrześcijańskiej, to wielki kant, spotkała się grupa wyznawców, ileś tam lat po śmierci Jezusa i oni zdecydowali co jest prawdą w Biblii, a co nie.
Tak samo śmieszne są walki o różnice w religiach, prawie wszystkie są oparte o stary testament, dopiero później ludzie zaczęli zmieniać ich zapisy i dodawać nowe zasady.

P.S. Największą chorobą psychiczną na świecie jest "fanatyzm" w jakiejkolwiek postaci.

#38 2013-01-09 09:44:38

coellus
Użytkownik

Hohoho, Biblia tekstem bez zgryzów? Znajomy mi poradził poczytać księgę Sędziów, bodajże rozdział 19, wymiękłam. Przewinął mi się też przed oczami taki oto demot:

207633_312059838905698_1093680984_n.jpg

I potem słyszę, że Koran jest be. Litości. Jedyną półprawdą z tego, co napisał DiamondBack, jest to, że w Biblii to luźny tekst, a Koran to obowiązujące prawo. Półprawda, bo:
- grube setki lat Biblia też była prawem;
- Koran dosłownie interpretują ekstremiści, przeciętni muzułmanie już niekoniecznie (i to mówię z autopsji, po poznaniu kilku, jak tak dyskutowaliśmy o ich wierze).
Tyle w temacie.

ksenoform napisał:

Żadna religia sama w sobie nie jest zła, ludzie którzy je tworzyli mieli szczytne cele, ale jak to zazwyczaj bywa w każdą religie wykorzystując chorzy albo fanatyczni ludzie do własnych celów, samo stworzenie Biblii chrześcijańskiej, to wielki kant, spotkała się grupa wyznawców, ileś tam lat po śmierci Jezusa i oni zdecydowali co jest prawdą w Biblii, a co nie.
Tak samo śmieszne są walki o różnice w religiach, prawie wszystkie są oparte o stary testament, dopiero później ludzie zaczęli zmieniać ich zapisy i dodawać nowe zasady.

P.S. Największą chorobą psychiczną na świecie jest "fanatyzm" w jakiejkolwiek postaci.

+100

Ostatnio edytowany przez coellus (2013-01-09 09:48:20)

Ty dulowaty userze!

#39 2013-01-09 10:15:18

DiamondBack
Użytkownik

coellus no świetny obrazek. Szkoda tylko, że nadal nie rozumiesz do końca różnicy. Biblia opisuje zabójstwa, gwałty niewolnictwo ale jako ZŁE ASPEKTY życia a koran opisuje jak te złe uczynki usprawiedliwiać sobie w imię boga, tak by wszystko było po bożemu!
Mazganie się tutaj, że w kościele katolickim też zdarzają się pedofile jest niczym innym jak ignorancją. Niestety zdarzały się takie przypadki i zdarzać się będą - nasza rola by takie coś potępiać i bardzo szybko skutecznie ukrócać.
Mało masz przypadków co muzułmanie robią w europie? Wejdź sobie na stronę tvn24 - codziennie są średnio 3 newsy o jakiś okrutnych zabójstwach w imię ich boga. A teraz pomyśl co się dzieje na wschodzie - tam gdzie nie ma TV a jeśli jest to i tak tego nie pokazują, bo to i tak jest całkowicie normalne.

Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/

#40 2013-01-09 10:21:35

coellus
Użytkownik

DiamondBack napisał:

coellus no świetny obrazek. Szkoda tylko, że nadal nie rozumiesz do końca różnicy. Biblia opisuje zabójstwa, gwałty niewolnictwo ale jako ZŁE ASPEKTY życia

Ty to w ogóle czytałeś? Bo w tym momencie śmiem wątpić.

DiamondBack napisał:

Niestety zdarzały się takie przypadki i zdarzać się będą - nasza rola by takie coś potępiać i bardzo szybko skutecznie ukrócać.

DiamondBack napisał:

Mało masz przypadków co muzułmanie robią w europie? Wejdź sobie na stronę tvn24 - codziennie są średnio 3 newsy o jakiś okrutnych zabójstwach w imię ich boga. A teraz pomyśl co się dzieje na wschodzie - tam gdzie nie ma TV a jeśli jest to i tak tego nie pokazują, bo to i tak jest całkowicie normalne.

Eleganckie podwójne standardy, nie powiem. Księża robią źle - niestety, zdarza się. Ekstremiści robią źle - no co za zjeby.

Ostatnio edytowany przez coellus (2013-01-09 10:23:39)

Ty dulowaty userze!

Stopka forum

© Animesub.info 2024