Nie jesteś zalogowany.
Bedzie nowy fajny film popcornowy z mechami, jesli sie swiat nie skonczy rezyserem jest Guillermo del Toro wiec moze byc niezly ale nie musi zajawka wyglada calkiem fajnie.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl … vKz7WnU83E
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2013-07-17 22:24:12)
ara ara...
Czekam na ten film od czasu ogłoszenia rozpoczęcia prac nad nim. Stringer Bell, mechy nawalające potwory z głębin (trochę dziwne te tandemy podczas pilotowania wyglądają). Powinno być świetne kino akcji bez żenady znanej z Transformersów.
Jak ktoś już zauważył w komentarzach, głos komputera jest prawie taki sam jak GLaDOS.
Srsly? Godzilla vs power rangers bez zordona? (chociaż ten głos GLaDOS kto wie...)
Odgrzewają stare kotlety. Dobre kotlety, ale stare. Jakby je nieźle przyprawili, dorzucili jakieś smaczne ziemniory, to całkiem niezłe danie mogłoby wyjść.
A nie odwrotnie, zordon bez power rangersów?
W sumie nie ogarniam ciągłych porównań do NGE, tak jakby motyw z mechami walczącymi z potworami nie był oklepany poza NGE ^^; to z synchronizacją mózgów czy czymśtam się może kojarzyć w sumie, ale brakuje dzieciaków za sterami
Ale del Toro to i tak weeaboo.
Jak ktoś już zauważył w komentarzach, głos komputera jest prawie taki sam jak GLaDOS.
For Science!!
WoW! Chociaż boję się o te 3D... Przez dwie godziny filmu będą całe 3 sceny z porządnym wykorzystaniem tejże techniki przez co znowu wyjdę z sali kinowej z bólem oczu...
Ostatnio edytowany przez Dx51 (2012-12-13 18:09:35)
Amerykanie kopiują japońskie wzorce?
Skoro nie będzie depczącego kartony pana w lateksie... to po co to oglądać?
Co niby w tym jest podobnego do NGE?
Mam nadzieję, że będzie wersja 2D - bo to kolejna post-konwersja. A jak nie, to będzie trzeba czekać na Blu-ray.
Tranformersy z komentarzem GLaDOS i muzyczką z trailera Incepcji?
Ostatnio edytowany przez lipa3000 (2012-12-13 21:32:49)
Ech, teraz to już tylko potwory, 3D, przesyt efektów... i ten sam odgrzewany kotlet.
Ja tam czekam na jakiegoś Gundama z taką grafiką, dużo bardziej mi się podoba dizajn mechów w anime niż te z trailera.
Jak to pisze w trailerze "Do walki z potworami, stworzyliśmy potwory". Yare yare... Nie ma to jak amerykańce i te ich durne pomysły na zbicie kasiory... Oglądanie tego "shitu" jest jak dla mnie stratą czasu Jedyny film na jaki czekam zza oceanu to Hobbit część 1 i 2
Ostatnio edytowany przez Cafer90 (2012-12-14 04:12:00)
Jak to pisze w traileru "Do walki z potworami, stworzyliśmy potwory". Yare yare... Nie ma to jak amerykańce i te ich durne pomysły na zbicie kasiory... Oglądanie tego "shitu" jest jak dla mnie stratą czasu Jedyny film na jaki czekam zza oceanu to Hobbit część 1 i 2
A co z 3 częścią?
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-12-13 23:34:20)
To oni tę chudą książeczkę dzielą na parę filmów? No to chyba wyjdzie z tego dzieło typu "Prawdziwa Historia"...
To mają wyjść 3 części?! Rzeczywiście, sprawdziłem na filmweb, a byłem przekonany, że będą dwie, przynajmniej na początku tak było zapowiedziane, a dalej się tak już nie interesowałem przez pewien czas, ale jak ma wyjść trylogia, tak samo jak w przypadku "Władcy Pierścieni" to zajebiście!! Tylko tragiczne jest to, że światowa premiera pierwszej części była 28 listopada, a u nas dopiero będzie aż cały miesiąc później...
Ostatnio edytowany przez Cafer90 (2012-12-14 04:12:15)
Jeśli już jesteśmy przy temacie Hobbita... nie jestem specjalnie przekonany, czy dzielenie tej książki na aż 3 filmy wyjdzie temu na dobre... albo na złe. To wszystko zależy od tego, jak potraktują poszczególne sceny, co wyciągną z dzieła Tolkiena, co wywalą, a co zmienią. Dobra, 3 tomy Władcy Pierścieni machnęli w 3 filmach... ale ile opuścili, ile zmienili? Spotkanie z Timem Benzydryną... wróć, nie ta książka; Tomem Bombadilem. Powrót hobbitów o Shire'u. Niby filmy, kurde bele, dobre, a jednak...
Władca pierścieni -> nieco ponad 1300 stron -> 3 filmy
Hobbit -> nieco ponad 300 stron -> 3 filmy
To nawet nie jest kwestia, co wezmą z książki, a co wywalą, tylko jak kreatywni będą scenarzyści i jak wiele radosnej twórczości uda im się dorobić bez nadmiaru sztuczności. Nie ma co ukrywać - to do bólu prosta książka przygodowa dla młodzieży (lata temu w gimbazjum przerabiałem) bez nie wiadomo jakiej głębi ani nadmiaru akcji. Nie ma bata, żeby zachować wierność i jednocześnie tak to rozciągnąć. Albo będą improwizować, albo na śmierć zanudzą widzów długimi ujęciami i scenami o niczym (ala Bold and the Beautiful).
Mnie te filmy z krasnalami w ogóle nie interesują. Takie rozciągnięcie wydaje mi się szalone, ale fani raczej nie będą narzekać.
Co do trailerów, nie radziłbym się nimi za bardzo sugerować w dzisiejszych czasach. Into Darkness mający szansę być lepszy od części pierwszej ma debilnie zmontowany zwiastun, który pod względem dźwięków wręcz odrzuca. To "Do walki z potworami, stworzyliśmy potwory" użyte w Pacific Rim jest masakryczne i zapewne sam del Toro po zobaczeniu tego materiału przygotowanego przez studio walnął sobie facepalma. Nie każdy film może mieć stosunkowo niezłą zapowiedź w stylu nowego Superchłopka.