Nie jesteś zalogowany.
Laptop nie daje rady z 10-bitami i zwiększoną rozdzielczością telewizora.
Zastanawiałem się nad podłączeniem tv do stacjonarki tyle że tu też nie mam jakiejś lepszej grafy bo zaledwie tylko Radeona 9550.
@SamotnyWilk, a jakiego masz procka? Bo przy takiej karcie graficznej ważniejszy jest procek (marka, model i taktowanie). Sam miałem taką kartę graficzną, tylko celerona 2,66Ghz (straszne gówno) i z 10 bitami nie dawał rady przy szybszej akcji.
Marek, mam P4 3.0GHz + 1GB Ramu, na stacjonarce przy podłączonym 12 letnim, 17 calowym crtku 10b śmiga ładnie, więc się zastanawiam czy po podłączeniu tv będzie też tak fajnie.
Jeżeli wszystko fajnie chodzi, a rozdzielczość telewizora nie jest wyższa niż 1280x720/1366x768 albo masz 1024x768 lub niższe, to na bank nie będzie różnicy.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-08-27 15:00:49)
Jak oglądasz anime w 720p, ustaw rozdzielczość na 1280X720. Jak oglądasz w 1080p, to ustawiasz 1920x1080. Wtedy nie będziesz w ogóle tracił mocy obliczeniowej na skalowanie obrazu.
+ jeżeli możesz, oglądaj nie w trybie klonowania (to samo na monitorze i telewizorze), tylko ustaw telewizor jako jedyny wyświetlacz.
@marek2fgc, nie wiem jak na tv ale na lapku standardowo wyświetla mi w 1366x768 więcej nie osiągnę przy kablu vga.
@marc99, problem w tym że nie mam w stacjonarce hdmi a raczej przez vga 1080 będzie niemożliwe.
@Sir_Ace, na laptopie tak właśnie oglądam, zauważyłem że tak działa najlepiej.
PS - chciałbym kupić i pewnie gdzieś za miesiąc może dwa kupię kartę graficzną niestety z racji że mam stary komputer wielkiego wyboru nie mam i chyba zdecyduję się na używanego RADEON'a HD4650 w sumie dlatego że ma wyjście HDMI. Skoro już przy tym jestem, to macie może jakieś ciekawe propozycje dobrych kart z hdmi na agp?
Ostatnio edytowany przez SamotnyWilk (2012-08-27 15:56:03)
@marc99, problem w tym że nie mam w stacjonarce hdmi a raczej przez vga 1080 będzie niemożliwe.
Możliwe, sam tak laptopa podłączałem .
Twoja karta da radę spokojnie nawet rozdzielczość 2048x1536 wysłać przez D-Sub (VGA). Powinna też mieć DVI. Kupujesz kabelek DVI-HDMI lub przelotkę i podłączasz do TV. HD4650 i tak ci nic nie pomoże przy Hi10p.