Nie jesteś zalogowany.
No i 8 odcinek skończył się tak jak przewidywałem .
A co do samego odcinka, to gdzie wcięło Armię? Mignął mi też PoH - było o tym wspomniane w LN?
Na koniec zaktualizowane zestawienie (pozmieniałem tytuły odcinków na "oficjalne" - czyli z CR):
Volume 1 - Chapters 2 and 3 (Aincrad 1st Floor, 6 November 2022) - Episode 1: The World of Swords
Volume 8 - "First Day" (Aincrad 1st Floor, 6 November 2022)
Gaiden - "Aria in the Starless Night" (Aincrad 1st Floor, 2-4 December 2022) - Episode 2: Beater
Gaiden - "ME7: Continuation: Aria in the Starless Night" (Aincrad 2nd Floor, 4 December 2022)
Gaiden - "Rondo of the Transient Sword" (Aincrad 2nd Floor, 8 December 2022)
Gaiden - "ME9: Monochrome Concerto - first chapter" (Aincrad 3rd Floor, 14 December 2022) - to akurat zrozumiałe, bo chyba więcej jeszcze nie wyszło?
Volume 2 - "Red-nosed Reindeer" (Aincrad 46th Floor, 19-23 December 2023) - Episode 3: Red Nosed Raindeer
Volume 2 - "Black Swordsman" (Aincrad 35th Floor, February 2024) - Episode 4: The Black Swordsman
Manga - "ME1: The Progressers" (Aincrad 56th Floor) - Intro of Episode 5
Volume 8 - "A Murder Case in the Area" (Aincrad 57th floor, April 2024) - Episode 5: A Crime Within the Walls & Episode 6: Illusionary Avenger
Volume 2 - "Warmth of the Heart" (Aincrad 48th Floor, June 2024) - Episode 7: The Temperature of the Heart
Gaiden - "Sound of Water, Sound of Hammer" (Aincrad 48th Floor, August 2024)
Gaiden - "ME4: Cold Hand, Warm Heart" (Aincrad 50th Floor, September 2024)
Volume 1 - Chapter 1 (Aincrad 74th Floor, October 2024) - Intro of Episode 8
Volume 1 - Chapters 5-9 (Aincrad 74th Floor, October 2024) - Episode 8: The Sword Dance of White and Black
Volume 1 - Chapters 10-13 (Aincrad 74th Floor, October 2024) - Episode 9: The Blue-Eyed Demon
Volume 1 - Chapters 14-16 (Aincrad 75th Floor, October 2024) - Episode 10: Crimson Killing Intent
A co do samego odcinka, to gdzie wcięło Armię?
Wycięli, ale w tym ep byli raczej niepotrzebni.
Mignął mi też PoH - było o tym wspomniane w LN?
Nie.
A tak bdw:
A tak bdw:
btw ew. polskie ATPO
Bo jeszcze będą ludzie takie błędy powielać.
Wycięli, ale w tym ep byli raczej niepotrzebni.
Tak jak odcinki 2-7, a jakoś są .
Erm...
I wrote Sword Art Online for the Dengeki Light Novel Award seven years ago in 2002, and it was the first novel I ever wrote.
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
No napisał, ale nawet nie wysłał, bo wyszło za długie - jednak udostępnił w sieci i sporo jeszcze dopisał.
Natomiast w 2008, Accel World wygrało Dengeki Novel Prize. Dzięki czemu dostał propozycję wydania SAO.
No napisał, ale nawet nie wysłał, bo wyszło za długie - jednak udostępnił w sieci i sporo jeszcze dopisał.
Natomiast w 2008, Accel World wygrało Dengeki Novel Prize. Dzięki czemu dostał propozycję wydania SAO.
Dlatego wszędzie przy dacie wydania masz 2009, a nie 2002
Ostatnio edytowany przez KieR (2012-08-26 16:05:35)
http://www.animenewsnetwork.com/interes … una-haruna
Amerykanie mogliby się kiedyś nauczyć angielskiego
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Nie no, chcę zwrócić uwagę, "dlaczego 1 vol SAO jest płaski fabularnie jak lolitki ksella i żeby się nadawało trzeba nabrać materiału z sajdstorek". Bo samo animu aż boli, tak je pocięli... Nie mówiąc już o army (nie wiem, jak bez niej wyjdzie arc z yui), ale historia z 2 odcinka to jakby 1/2 opowiadania
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
Jak dopiero tylko dwa odcinki zahaczały o pierwszy tom...
Ja natomiast jestem odmiennego zdania, to właśnie SS psują całe SAO. A Arie - a w zasadzie całe Progressive - wolę traktować jako alternatywę, niż uzupełnienie.
No i znamy tytuły kolejnych odcinków:
Volume 1 - Chapters 2 and 3 (Aincrad 1st Floor, 6 November 2022) - Episode 1: The World of Swords
Volume 8 - "First Day" (Aincrad 1st Floor, 6 November 2022)
Gaiden - "Aria in the Starless Night" (Aincrad 1st Floor, 2-4 December 2022) - Episode 2: Beater
Gaiden - "ME7: Continuation: Aria in the Starless Night" (Aincrad 2nd Floor, 4 December 2022)
Gaiden - "Rondo of the Transient Sword" (Aincrad 2nd Floor, 8 December 2022)
Gaiden - "ME9: Monochrome Concerto - first chapter" (Aincrad 3rd Floor, 14 December 2022) - to akurat zrozumiałe, bo chyba więcej jeszcze nie wyszło?
Volume 2 - "Red-nosed Reindeer" (Aincrad 46th Floor, 19-23 December 2023) - Episode 3: Red Nosed Raindeer
Volume 2 - "Black Swordsman" (Aincrad 35th Floor, February 2024) - Episode 4: The Black Swordsman
Manga - "ME1: The Progressers" (Aincrad 56th Floor) - Intro of Episode 5
Volume 8 - "A Murder Case in the Area" (Aincrad 57th floor, April 2024) - Episode 5: A Crime Within the Walls & Episode 6: Illusionary Avenger
Volume 2 - "Warmth of the Heart" (Aincrad 48th Floor, June 2024) - Episode 7: The Temperature of the Heart
Gaiden - "Sound of Water, Sound of Hammer" (Aincrad 48th Floor, August 2024)
Gaiden - "ME4: Cold Hand, Warm Heart" (Aincrad 50th Floor, September 2024)
Volume 1 - Chapter 1 (Aincrad 74th Floor, October 2024) - Intro of Episode 8
Volume 1 - Chapters 5-9 (Aincrad 74th Floor, October 2024) - Episode 8: The Sword Dance of White and Black
Volume 1 - Chapters 10-13 (Aincrad 74th Floor, October 2024) - Episode 9: The Blue-Eyed Demon
Volume 1 - Chapters 14-16 (Aincrad 75th Floor, October 2024) - Episode 10: Crimson Killing Intent
Volume 2 - "Morning Dew Girl" (Aincrad 22nd Floor, October 2024) - Episode 11: The Morning Mist Girl & Episode 12: Yui's Heart
Volume 1 - Chapters 18-21 (Aincrad 75th Floor, October 2024) - Episode 13: The Depths of Hell
Czyli minimum 10 odcinków na ALO. Mam tylko nadzieję, że nie zaspoilerują zbyt wcześnie nowym OP/ED.
Hmmm, też się zastanawiam jednak patrząc na poprzednie trailery to akcja w nich ukazana, jest do około połowy odcinka ...
Ostatnio edytowany przez Averios (2012-08-29 13:30:42)
może mi ktoś powiedzieć dlaczego kirito walczy starym mieczem skoro wykol sobie nowy ?: O albo ta kreska jest taka , ze walczy nim a tylko ja nie widze roznicy.. pomiedzy tym zbudowanym i starym ;x
@Tion, on nie walczy starym, jego konstrukcja jest kompletnie inna. Bo po wykuciu był błękitny, a teraz jest czarny i Tobie się myli z tamtym, bo oba są czarne, jednak tamten miał prostszą budowę. A on przeciął przecież swój stary miecz, więc jakby mógł nim walczyć?
Sorry, błąd.
Ostatnio edytowany przez marek2fgc (2012-08-29 17:13:19)
Kiedy niby przeciął swój stary miecz? Jedyny miecz jaki przeciął to był "najlepszy" miecz wykuty przez tego kowala? O ile dobrze kojarzę to nowy miecz Kirito został wykuty i włożony do pochwy i na tym się jego rola skończyła?
To był żart/troll. Nie będę za bardzo spoilerować, ale już w następnym odcinku zobaczycie nowy miecz Kirita w akcji.