Nie jesteś zalogowany.
Witam . Kiedyś posiadałem konto na shellu[ czyli min bezproblemowe ściąganie torrentów] , ale z powodu braku kasy musiałem zrezygnować . teraz muszę indywidualnie szukać ,Przydałoby się sie znów konto zdobyć , bo dysk mi siadł i 3 TB animu poszło w cholerę i muszę jakoś kolekcje odzyskać , a to jedyna najszybsza droga. Pzd
http://www.spacerich.com/vps-Munich-DE-Unmetered.html Shella sobie musisz sam postawić.
Ostatnio edytowany przez SazeX6 (2012-08-08 17:05:13)
Witam . Kiedyś posiadałem konto na shellu[ czyli min bezproblemowe ściąganie torrentów] , ale z powodu braku kasy musiałem zrezygnować . teraz muszę indywidualnie szukać ,Przydałoby się sie znów konto zdobyć , bo dysk mi siadł i 3 TB animu poszło w cholerę i muszę jakoś kolekcje odzyskać , a to jedyna najszybsza droga. Pzd
A mógłbyś rozwinąć o co w tym wszystkim chodzi. Bo zielony jestem, a zaintrygowałeś mnie
http://www.mydevil.net/ - konto irc3 albo irc4
A mógłbyś rozwinąć o co w tym wszystkim chodzi. Bo zielony jestem, a zaintrygowałeś mnie
Anginsan tutaj masz opisane co i jak http://www.torrent-remote.eu/pl/procesy/index.html . Przy okazji dodaje kolejną bardzo fajną stronkę , z możliwością wykupienia konta za grosze xd
Ostatnio edytowany przez max-kun (2012-08-09 09:59:02)
Z Torrent-Remote rok temu był niezły przekręt i administrator się zwinął. Zostawiając klientów z niczym. Sam trochę kasy straciłem ok. 100zeta. Ma nie najlepszą opinie w necie. torrentmania Najśmieszniejsze jest to, że teraz podobno też robi jakiegoś wałka .
Co do serwerów woox, to firma jest dość solidna, chyba mam jeszcze u nich jakieś konto. Kontakt z administratorem jest prosty i przyjemny. Jakbym miał polecić konto, to właśnie od nich. Ale pamiętajcie, bierzcie tylko droższe oferty. Serwery lubią jak zapychać przy dużej ilości użytkowników i procesów( wirtualny pulpit też zrobi swoje).
Nie muszę przypominać, że wszystkich seedboxach jest absolutny zakaz ściągania i seedowania publicznych torrentów. Więc tylko z bakabt będziecie mogli ściągać bez konsekwencji. Naprawdę banują za to ludzi i nie zwracają kasy.
Dzięki za pomoc Wooren . Pewnie skuszę się na ofertę od wooxa . Tylko mam jeszcze jedno pytanie o ściąganie torrentów . Czy jakbym u nich posiadał konto to czy mógłbym też bez konsekwencji ściągać torrenty ze stron typu nyatorrent [ czy tylko jak wspominałeś baka bt], czy u nich to jest zabronione. Pytam bo o tą stronkę najbardziej mi zależy. Pzd
Jak pisał, tylko prywatne torrenty, a na nyaa są publiczne, więc raczej odpada.
Ostatnio edytowany przez Demonis Angel (2012-08-09 12:37:05)
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Osobiście nie widzę sensu placic 40 zł i wykupywać jakieś konta shell, jak za 15 zł mozna mieć vps postawić vnc z icewm + deluge do torentów z webgui.
http://zapodaj.net/images/b629f33152480.png
http://zapodaj.net/images/85901083c1105.png
Ostatnio edytowany przez SazeX6 (2012-08-09 12:53:14)
Tutaj masz linki do promowanych sheli ze strony BTgigs
Sporo tych ograniczeń maja , ale za to mają przystępne ceny. btw zanim w 100% zdecyduje się na zakup konta , mam pytanie czy nie istnieje żadna stronka z shellem, gdzie można ściągać torrenty ze stron typu nyattorent[czyli trackery publiczne]
Pewnie chodzi o ewentualną odpowiedzialność karną za ściąganie pirackich plików .
Max wg. adminów to marnowanie potencjału serwera, po co wywalać transfer w powietrze, skoro każdy serwer ma limit transferu danych, w ovh( najpopularniejsza serwerownia) jest to jakieś 5terabajtów na serwer miesięcznie. Co prawda tego nie podają, bo to nie wygląda ładnie.
A tak na prywatnych trackerach masz praktycznie nielimitowany transfer, bo większość osób na takich blackcatsach, czy innych podobnych instytucjach, ma właśnie u nich serwery, dlatego wydaje się to nielimitowane, bo wewnątrz ovh są transfery bez ograniczeń.
Odświeżam temat . Czy jest ktoś obeznany z tym co napisał SazeX6[post #11] i byłby w stanie pomóc :3
W sensie z wyborem odpowiedniego VPS-a czy instalacją/obsługą Linuksa na tymże?
Sprawa ogólnie wygląda tak - wykupujesz "kawałek komputera" i robisz na nim, co ci się podoba. Ów "kawałek" to maszyna wirtualna uruchomiona na sprzęcie w jakiejś serwerowni. W zależności od oferowanych/wykupionych usług maszyna może być kompletnie czysta albo mieć już zainstalowany jakiś system. W praktyce brałbyś coś z jakimś Linuksem (proponuję coś zasadzonego na Debianie) albo sam byś takiego instalował (nie chciałbyś płacić za VPS-a z Windowsem...). Systemem możesz nadzorować konsolowo (najwydajniej, chociaż trzeba się znać) albo przez jakieś lekkie środowisko graficzne (nadal trzeba się trochę znać). Jak sypniesz niemałym groszem, to dadzą ci wszystko gotowe i prawie nie będzie widać, że pracujesz na oddalonym komputerze. Jak nie... czeka cię parę wieczorków nauki systemu i narzędzi.
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2012-10-30 20:07:30)
Przez nieuwagę znalazłem fajny program do pobierania i jego będę uzywał [free download menager], nawet jak mam zablokowane przez operatora ściąganie z torrentów, to i tak pobiera mi z pełnym łączem + ma wznawianie połączenia. Minus ma bo nie wszystkie torrenty ściąga, ale zawsze to coś . Więc oficjalnie proszę o zamknięcie tematu
Ostatnio edytowany przez max-kun (2012-10-30 21:01:30)